Här är föreningen som lyckats skapa en Vi-känsla

När man hör ordet fastighetsförvaltning är det lätt att tänka på underhåll och skötsel. Men trevliga utomhusmiljöer kan göra under för gemenskapen och grannsamverkan. Bostadsrättsföreningen Helsingborgshus nr 19 är en förening som har erfarenhet av just detta.

När Gunnar Svensson tillträdde som ordförande i föreningen så kände han att det var något som saknades. Han hade en vision om att stärka gemenskapen och skapa en Vi-känsla. Det var då Riksbyggen kom in i bilden.

– Vi utvecklar våra visioner med Riksbyggen, säger Gunnar Svensson.

Bostadsrättsföreningen och Riksbyggen har tillsammans arbetat aktivt för att nå målet. Idag finns flera mysiga trivselplatser och grönområden där hyresgästerna kan vistas och umgås tillsammans med sina grannar. Riksbyggens fastighetsförvaltare fortsätter att sköta om och underhålla ytorna så att den positiva känslan i föreningen bibehålls. Föreningar har nått otroliga resultat tack vare smarta tjänsten.

Snart är det dags för föreningens nästa stora lyft. Föreningen fyller snart 40 år och då ska alla fastigheter målas om för att göra området ännu mer trivsamt. Kundansvarige förvaltaren Johan på Riksbyggen hjälper föreningen genom hela processen.

– Med våra idéer och hans kunskap och erfarenheter blir det lätt att få saker gjorda. Sedan finns ju Riksbyggen kvar och sköter det löpande underhållet, säger Gunnar Svensson.

Riksbyggen har 75 års erfarenhet på nacken och har blivit en av Sveriges mest anlitade fastighetsförvaltare. Genom att använda sig av Riksbyggens tjänster kan man vara säker på att man får marknadens främsta kunskap.