Enkla knepen som ökar både trivsel och värde

Det är inte många som skulle tacka nej till att få ett högre värde på sin bostad. Lägg dessutom till en bättre trivsel och gemenskap bland grannarna.

Trevliga utemiljöer och grönområden kan göra stor skillnad i en förening.

Parker och grönområden bidrar ofta till en bättre trivsel bland de som bor där – samtidigt som det ökar värdet på bostäderna. En bostadsförening behöver kärlek och omtanke för att må bra. Det har blivit allt vanligare att föreningar och fastighetsägare ser efter de gemensamma utemiljöerna så att de som bor där har trevliga ytor att umgås på.

– En fin utemiljö ökar trivseln och värdet på boendet – både för föreningen och lägenheterna. Det är svårt att mäta välbefinnande, men är det mycket grönska och väl genomtänkta gemensamma ytor så mår de boende bättre, säger Helena Elfwing marknadsstrateg på Riksbyggen.

För att miljön ska bli så bra som möjligt och underhållas på ett bra sätt är det många som har tagit hjälp av Riksbyggens förvaltningstjänst ”fastighetsservice”. Med hjälp av tjänsten slipper föreningar att själva planera och sköta om de gemensamma utemiljöerna. Riksbyggens personal ser till att allt fungerar som det ska och sköter löpande underhåll.

Brf Helsingborgshus nr 19 är en förening som tagit hjälp av Riksbyggen och på så vis ökat trivseln och gemenskapen i föreningen. När Gunnar Svensson tillträdde som ordförande så kände han att det var något som saknades. Tillsammans med Riksbyggen arbetade de fram idéer och visioner som har resulterat i flera härliga trivselplatser som de boende kan umgås på.

– Med våra idéer och Riksbyggens kunskap och erfarenheter blir det lätt att få saker gjorda. Sedan finns ju Riksbyggen kvar och sköter det löpande underhållet, säger Gunnar Svensson.

Riksbyggen grundades för 75 år sedan och är idag en av Sveriges mest anlitade fastighetsförvaltare. Med sina 246 kontor utspridda över landet hjälper de bostadsrättsföreningar över hela Sverige till bättre resultat. Riksbyggen erbjuder flera olika slags förvaltningstjänster – allt från fastighetsservice till totalförvaltning.

Riksbyggens tjänster för en bättre utemiljö.