Hyresrätter i Senapsfabriken i Uppsala

I den gamla senapsfabriken från slutet av 1960-talet hade anrika Slotts sin verksamhet fram till nedläggningen, hösten 2008. Nu har huset 454 attraktiva hyresrätter. Anmäl intresse om du vill hyra en lägenhet i Uppsala.

Uthyrning sker via Bostadsförmedlingen i Uppsala.

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Bostadsfakta

Rum 1–3 rum och kök
Area 27–78 kvm
Antal 454

Om bostäderna

Arkitekturen i kvarteret har ett stilrent uttryck med fasader i en lugn och harmonisk färgskala. Materialen är en blandning av puts och tegel med detaljer av glas, trä och stål som skapar liv och variation. Stora ljuspelare ger ytterligare karaktär åt arkitekturen och blir naturliga avdelare mellan de olika huskropparna. De infällda entréerna ger ett varmt, välkomnande intryck. På den gröna innergården finns plats för både lek och avkoppling för stora och små. På bottenvåningen finns två lokaler.

Lägenhetsinredning

Badrummet är helkaklat och utrustat med tvättutrustning och handdukstork. Köket är från Marbodal.

Planlösningar

Balkong eller uteplats

De flesta lägenheterna har uteplats eller balkong.

Planlösningar

Balkong eller uteplats

De flesta lägenheterna har uteplats eller balkong.

Om området

Fastigheten är belägen i stadsdelen Kungsängen vid södra infarten till Uppsala centrum, ett område som de senaste åren befunnit sig i stark utveckling. På entréplanet mot Kungsgatan planeras för lokaler främst avsedda för handel och service.

De blivande hyreslägenheterna ligger endast några minuters promenad från Uppsalas nybyggda resecentrum och ett stenkast från brygglivet vid Fyrisåns strand. Tåget till Stockholm tar bara 40 minuter, vilket skapar ett attraktivt boende för jobbpendlare.

Riksbyggens bostadsrätter i Uppsala

I Uppsala finns både hyreslägenheter och bostadsrätter. Ta en titt på våra bostadsrätter och gör en intresseanmälan och få löpande information om vad som händer.