197 bostäder i bästa läge!
197 bostäder i bästa läge!

Futura

Nu pågår försäljningen av Brf Futura Lindholmsallén. Här kombinerar vi hållbart boende med skön gemenskap för alla åldrar i en av Göteborgs mest spännande och dynamiska stadsdelar – nära vattnet, naturen och övriga delar av centrala stan. Här erbjuder vi bostadsrätter och kooperativa hyresrätter. Vilken del av Futura väljer du?

Bostadsfakta

Lägenheter 197
Status Kommande
Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till

Anmäl intresse

Gör en intresseanmälan för bostadsprojektet genom att klicka på ”Anmäl intresse” här på sidan. Då kommer du att få våra nyhetsbrev och missar ingen information.

Det är även klokt att gå med i Riksbyggen Förtur. Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur möjlighet att välja lägenhet först utifrån turordning efter antal poäng. Du samlar en poäng per vecka du är medlem. Ju tidigare du registrerat dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du alltså samla inför säljstarten. 

Kooperativa hyreslägenheter och bostadsrätter i Göteborg

Det är på Hisingen det händer. Närmare bestämt vid Lindholmshamnen. Mitt emellan områdets småbåtshamn och den planerade Karlastaden bygger vi framtidens hållbara boende i kvarteret Futura. Här kombinerar vi olika boendeformer för alla åldrar och gör en särskild satsning på att ge fler unga vuxna en möjlighet att flytta hemifrån och skapa ett eget hem. Inflyttningen påbörjas preliminärt 2023.

Hur vill du bo?

Bostadsrätt

I år tar vi de första spadtagen för kvarteret Futura vid Lindholmshamnen i Göteborg. I etapp 1 bygger vi 91 bostadsrätter för preliminär inflyttning 2023. Anmäl ditt intresse idag och se fram emot ett högkvalitativt och hållbart boende i en av Göteborgs mest dynamiska stadsdelar, ett stenkast från vattnet. Ta del av en unik och dynamisk gemenskap, grönskande innergård, stor gemensamhetslokal och cykelverkstad.

Kooperativ hyresrätt

40 av bostäderna i kvarteret Futura är kooperativa hyresrätter. Boendeformen är ett mellanting mellan en bostadsrätt och en hyresrätt. Insatsen är betydligt lägre än för en bostadsrätt. När du tecknar dig för en kooperativ hyresrätt blir du medlem i föreningen och sköter fastigheten och får ett stort inflytande över ditt boende. Den kooperativa hyresrätten kan inte säljas, istället får du tillbaka din insats om du väljer att flytta.

Gemenskap ute och inne

Att det ska vara enkelt att träffas och umgås är en av grundtankarna med hela kvarteret Futura. Mellan husen blir det en grönskande innergård som alla boende kan nyttja. Detsamma gäller kvarterets gemensamhetslokal och cykelfixarrum. För långväga gäster finns en övernattningslägenhet att hyra.

Centralt läge vid vattnet

Kvarteret Futura ligger ett stenkast från Lindholmshamnen på Norra Älvstranden i Göteborg. Det centrala läget vid vattnet, ett växande utbud av handel och kultur och goda kommunikationer gör området till ett av Göteborgs mest dynamiska. Här arbetar och studerar över 21 000 människor i en ungdomlig, internationell miljö.

Fram till 2026 ska 2 700 nya bostäder byggas här, parallellt anläggs parker och grönområden. Lindholmshamnen, som förr dominerades av varvsindustrin, präglas idag en spännande blandning av industrihistoria och modern arkitektur. I området ligger även Lindholmen Science Park, som är ett världsledande centrum för forskning och utveckling med fokus på mobil datakommunikation, intelligenta fordon och transportsystem samt modern media och design. De är en tillväxtmotor för många företag i området som till exempel Ericsson, Volvo, Chalmers, Semcon och SVT med flera andra.

Hållbart med Riksbyggen

Att tänka hållbart och långsiktigt är en självklar del i alla Riksbyggens projekt. Vi är miljöcertifierade enligt ISO14001 vilket betyder att vi uppfyller alla legala grundkrav inom miljöområdet. Det gäller både när vi utvecklar nya bostäder och i arbetet med vår fastighetsförvaltning. I kvarteret Futura har vi också lagt särskild vikt vid social hållbarhet både i valet av boendeformer, bostädernas utformning och kringmiljö. Vår ambition är att skapa möjligheter för fler – i synnerhet unga vuxna – att skaffa en bra bostad i ett tryggt och trivsamt kvarter präglat av delaktighet och fin gemenskap.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

placeholder

 • Planering pågår

  2020
 • Byggstart

  2021
 • Säljstart

  Lindholmsallén maj 2021
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  2024