Försäljning pågår
Försäljning pågår

Stensjöparken 1

5 995 000–7 420 000 kr
Anmäl intresse

Med ett naturskönt läge med bad och friluftsliv nära Mölndal centrum och Göteborg planeras nu totalt 65 hus med äganderätt, i form av radhus och några fristående hus. Valperioden för sista säljetappen har passerat och nu pågår fördelning utifrån de val som inkommit.

Fakta

Pris 5 995 000– 7 420 000 kr
Rum 4–5 rum och kök
Boarea 110–145 kvm
Biarea 4 kvm
Bostäder 22
Status Försäljning pågår
Planering pågår
2022
Säljstart
november 2023
Byggstart
Kv 1, 2024
Inredningsval
Inflyttningsklart
Från kv 2 2025

Radhus med äganderätt vid Stensjön i Mölndal

Vi planerar totalt 65 nya hus med äganderätt, i form av radhus och några fristående villor. Alla är skräddarsydda och anpassade speciellt för barnfamiljer. Välkommen till ett naturskönt område med bad och friluftsliv, nära Mölndals centrum och Göteborg.

Naturskönt och stadsnära

Det finns en speciell frihetskänsla i att bo i ett eget hus på en höjd och se ut över vyerna. Vid Stensjön i Mölndal har du fria vyer och nära till naturen. Ett skönt och tryggt boende såväl för barnfamiljen som dig utan barn.

Vid Stensjön blir livet lite enklare, roligare och mer naturligt. Här har du tillgång till obegränsat med natur och friluftsliv utanför dörren. På sommaren gör ni utflykter till badsjöarna i området. Gå, cykla eller ta bilen.

Här finns naturen alldeles inpå knuten och från köksfönstret kan du se ekorrarna hoppa mellan grenarna i träden. Här har du tillgång till obegränsat med grönska, frisk luft och avkopplande friluftsliv. Här regerar friheten, stillheten, den vilda naturen och alla sköna fördelar med eget hus. Njut av harmonin från solstolen eller ta en promenad, jogga, cykla, paddla simma och golfa. Herkulesspåren, Skatås och Vildmarksleden ligger inom gång-, jogging- och cykelavstånd.

Trygg verklighet

Stensjön representerar på många sätt den klassiska bilden av en trygg uppväxt. Morgonen börjar med en promenad till förskola och skola. Förmodligen träffar ni några av de andra barnen på området på vägen. Här finns ingen genomfartstrafik, det är bara de boende i området som har anledning att trafikera vägarna. Alla är nyinflyttade och bär på samma längtan efter ett behagligt liv nära naturen, där barnen har lekkamrater i samma lugna område. Och här kommer det finnas tid att njuta av livet.

Att bo i ett nybyggt hus innebär minimalt med underhåll. Idag kanske du bor i lägenhet och vill ha en egen tomt. Eller så bor du i ett äldre hus med stor tomt och vill ha något som är enklare att ta hand om. Oavsett kommer du att uppskatta Stensjöparken. Du får mycket tid till annat, kanske att ta en löptur i naturen eller att åka och fiska i någon av de närbelägna sjöarna. Eller så sitter du bara på altanen och njuter.

Områdets historia

Kring förra sekelskiftet byggde timmerhandlaren Lars Larsson en isbinge med måtten 20x25 meter. Det blev lite som ett startskott för den ishantering som skulle pågå i området fram till någon gång runt 50-talet. Ishanteringen försörjde bl.a. området med is för kylning av mat och diverse kylvaror. Namn från denna tid lever kvar i området idag där vi kan se gatunamn som Larssons berg och fastighetsbeteckningar i form av Isbingen och Issågen.

Området nyttjades fram till slutet av 50-talet som en sand- och grustäkt av Gårda Johan. Under slutet 50-talet och början av 60-talet skedde en förändring av området. Marken omformades och grustäkten fylldes igen för att lägga grund för en mer användbar mark.

Efter att täktverksamheten avslutades fylldes området successivt ut med fyllnadsmassor. Mestadels bestående av friktionsmaterial, lera och liknade, men även av en del restmaterial från rivningar runt om i Göteborgstrakten. 

I slutet av 50-talet etablerade sig ett företag vid namn SOAB på platsen som nyttjade området som kemikalielagring. Det pågick fram till 2005 och avvecklades därefter till fördel för Riksbyggens exploatering av området. 

2010 påbörjade Riksbyggen exploateringen. Det anlades vägar och marken sanerades, i samråd med miljöförvaltningen på Mölndals kommun, för att rensa bort tidigare avfall från kemikaliehanteringen. Under 2016 genomfördes kompletterande markundersökningar i området som nu är anlagd som park. Där fann man deponigas i marken. Gasen härstammar från organiska material som fanns i de fyllnadsmassor som man fyllde igen den gamla grustäkten med.

Med tanke på upptäckten anlade då Riksbyggen en park över området för den gamla grustäkten för att den deponigas som når ytan från undre jorden ska neutraliseras när den kommer upp i jordmånen och gräsytan. Runt om denna parkmark planeras nu vårt sista bostadsområde vid Stensjön, med närhet till sjö, bad och en stor, kreativ park.

Påverkan från parkmarkens deponigsinnehåll är säkrad genom att vi bygger utanför grustäktens gränser, tillsammans med extra försiktighetsåtgärder som genomförs. Avfallsmassorna från den tidigare verksamheten är sanerade och utbytta till nya, rena massor.

Det bostadsområde vi nu är på väg att uppföra har en historia i sig. 2016 startade vi ett projekt som kallades Stensjögården, men när vi fann ovan nämnd deponigas i marken fick det avbrytas i väntan på undersökningar och utredningar.

Status då var att vi redan påbörjat grundarbetet och husfabriken hade tillverkat ytterväggar med fönster och dörrar. De stod redo att transporteras till byggarbetsplatsen så snart grundarbetet var klart. Projektet avbröts dock innan de hann lämna fabriken. Sedan dess har de stått tryggt lagrade inomhus i väntan på nystart av projektet, vilket vi är glada över att vara framme vid nu.

Hållbarhetsåtgärder

  • Trähus
  • Smart belysningssystem
  • Bilpool i området
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Trähus
  • Smart belysningssystem
  • Bilpool i området
Om vårt hållbarhetsarbete
Bostadsväljaren

Välj din drömbostad här

Se var de olika husen ligger, samt deras planritningar och priser.

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Pris
Status

Nära handel och folkliv

Även om det känns som att du bor mitt i skogen så har du nära till Göteborg, Mölndals Innerstad och Landvetter när du vill ha service, stadsliv eller vill ut och se världen. Med buss, bil eller cykel kommer du snabbt in till Mölndals centrum som i och med den stora förvandlingen med fördubblat handelsutbud och ombyggnad av gator och torg, erbjuder ett helt nytt folkliv.

Idag sitter tätorten Mölndal ihop med Göteborg. Det blir ännu tydligare med Västtrafiks nya zonindelning där Mölndal ligger i zon A. Det innebär att din resa med direktbuss in till city kostar lika lite som en resa inom centrala Göteborg. Precis nedanför bostadsområdet ligger närmsta busshållplats med turer till Mölndals Bro, Korsvägen och till exempel Heden. Väljer du Riksväg 40 från Stensjön når du både Göteborg centrum och Landvetter flygplats på kort tid.

Förskolor, fritids och grundskola

En fördel för dig som har barn är närheten till grundskola och förskola. Den om- och tillbyggda Lackarebäcksskolan ligger tryggt och ostört precis i anslutning till bostadsområdet. Här finns också Stensjöns förskola, som tar emot områdets barnaskara. Några hundra meter bort ligger även Svejserdalens Förskola som ett bra alternativ.

Utflyktsmål för alla åldrar

Vill du ha något för hela familjen väljer ni äventyrsminigolfen med tillhörande glasspaus eller så tar ni en skön paddeltur i någon av roddklubbens kanoter eller kajaker. Ett par kilometer bort har du Gunnebo Slott och trädgårdar, ett välbesökt och omtyckt utflyktsmål med kaffehus, krog och sommarteater.

Anmäl intresse till Stensjöparken 1

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Charlotte  Berndtsdotter

Charlotte Berndtsdotter

Kundrelationsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur
Inredning

Stensjöparken 1 inredningsportal

Här kan du testa att göra tillval och sätta en personlig prägel på ditt hus. Prova dig fram till vilket kök och badrum du vill ha. Klicka in i vår inredningsportal och se vad som passar i ditt nya hem.

Välj inredning

Trygghet när du köper äganderätt

Vårt Trygghetslöfte för äganderätt ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostad med äganderätt.

Trygghetslofte NY.jpg

Riksbyggens Trygghetslöfte för äganderätt

Vad är äganderätt?

Här får du svar på vad äganderätt är till skillnad mot bostadsrätt. Den vanligaste formen av äganderätt är småhus.

Rosa hus.jpg

Det här är äganderätt

Så här går köpet till

Funderar du på att köpa äganderätt? Här går vi igenom steg för steg hur köpet går till. Här kan du läsa om bl a inredningsval, besiktning och tillträde.

Kontrakt.jpg

Att köpa äganderätt