Kommande
Kommande

Brf Gibraltar

Anmäl intresse

Bostäderna vid Gibraltargatan i Göteborg kommer att bli något utöver det vanliga. Med ett hus byggt i trä, stora ljusinsläpp och smart planerade bostäder.

Fakta

Lägenheter 53
Status Kommande
Planering pågår
2024
Säljstart
Prel. 2026
Byggstart
Prel. 2026
Inredningsval
Upplåtelse
Inflyttningsklart

Bostadsrätter vid Gibraltarvallen i Göteborg

Bostäderna i Brf Gibraltar vid Gibraltarvallen i Göteborg ska vara en plats att trivas på länge, ett hem där varje boende kan slå rot.

Flexibla bostadsrätter i Göteborg

Alla familjer ser olika ut och behoven och önskemålen varierar över tid. Här planerar vi att bygga 53 bostadsrätter och radhus på mellan 55—120 kvadratmeter i storlekarna från två till sex rum och kök. Genom skjutbara mellanväggar kan rummens storlek enkelt anpassas allt eftersom familjens behov förändras. En stor spridning på bostädernas storlek möter många behov. Bostadsrättshuset och hyresrättshuset föreslås bilda en samfällighet för fler möten mellan människor. Här vill vi att människor i alla åldrar ska bo och trivas.

Brf Gibraltar är ett spirande kvarter med odling både på tak, i de egna växthusen och på gården med bärbuskar, blommor och träd. Att odla tillsammans ger inte bara färska kryddor till middagen, det bygger också en vi-känsla och samhörighet bland de boende. Som boende har du tillgång till en gemensamhetslokal för släktbesök, barnkalas och kvartersfester. De nyproducerade husen har även gemensam gård, entréer, stråk, torg och odling på tak som blir en naturlig knutpunkt för kvarteret.

Trähus för hela livet

Alla familjer ser olika ut och behoven och önskemålen varierar över tid. Här planerar vi att bygga moderna och välplanerade 45 bostadsrätter. En stor spridning på bostädernas storlek möter många behov. Här vill vi att människor i alla åldrar ska bo och trivas.

Innovation i Riksbyggens Positive Footprint Housing

Bostadsprojektet är en del av Riksbyggen Positive Footprint Housing. Här vill vi utveckla oss själva och branschen mot ett mer hållbart byggande. Brf Gibraltar kommer att uppföras i trä och vi har en rad fokusområden inom innovation och hållbarhet för att utveckla trähusbyggandet i Sverige. 

Johanneberg — ett område för nytänkande då och nu

De karakteristiska framtidsoptimistiska funkishusen och tegelarkitekturen i Nedre Johanneberg var typiska för funkisen och sekelskiftet. Tillsammans är de en utgångspunkt för Brf Gibraltars uttryck. Huset har sitt egna, nutida uttryck med mjukt formade balkonger som på samma gång samspelar med de historiska värdena i området.

Hållbart idag och varje dag

Den hållbara vardagen ska vara både enkel och trivsam. Växthuset är ett grönt fönster fullt av självodlade växter i direkt närhet och fungerar samtidigt som en klimat och akustikbuffert. Ett vilsamt rum som ger avskildhet, livskvalitet och inbjuder till att slå rot.

Anmäl intresse för att få information löpande om bostadsprojektet.

Hållbarhetsåtgärder

Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

Om vårt hållbarhetsarbete

Anmäl intresse till Brf Gibraltar

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Anders Radne

Anders Radne

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp