Kommande
Kommande

Almås Plats

Anmäl intresse

Riksbyggen skrev 2019 ett markanvisningsavtal med Borås Kommun om att bygga bostadsrätter på Almås Plats. Kommunens detaljplanearbete har startats upp under 2021, anmäl intresse för att få information när vi har något nytt att berätta.

Fakta

Lägenheter 45
Status Kommande
Planering pågår
Säljstart
Byggstart
Inredningsval
Inflyttningsklart

Bostadsrätter på Almås Plats i Borås

Syftet med detaljplanen är att pröva ambitionerna av markanvisningen som Riksbyggen blivit tilldelad, vilket innebär att utreda platsens förutsättningar samt ta fram planhandlingar. Detaljplanen beräknas kunna vara antagen 2022 med en förhoppning om att den vinner laga kraft under 2023. När samrådshandlingar finns framtagna kommer hemsidan att uppdateras med mer information.

Innehåll i detaljplanen:

  • En Riksbyggen bostadsrättsförening, cirka 45 lägenheter
  • Butiker/lokaler i bottenplan

Preliminär tidplan

Det är alltid svårt att beräkna hur lång tid en detaljplan tar innan den vinner laga kraft, men utgår vi från att det sker under 2023 och vi kan jobba vidare med bygglov så är den tidigaste inflyttningen i området under 2025.

Anmäl intresse

I det här tidiga skede finns inte så mycket information och det kommer inte heller skickas nyhetsbrev så ofta, men så fort vi har ny information kommer vi hålla dig som lämnat intresseanmälan informerad.

Du anmäler intresse till området som helhet och när detaljplanen är klar och vi kommit längre så kommer vi informera mer om projektet.

Vi kan redan nu säga att det är en klar fördel att redan nu gå med i Riksbyggen Förtur. 

Centralt läge intill Parkstaden i Borås

Almås Plats har ett mycket bra läge nära centrum och centralstationen. Det är ett praktiskt läge för pendlare då man också snabbt kan ta sig ut på RV40. Parkstaden, där Almås Plats ligger i utkanten, är ett populärt område i Borås. I närheten ligger Ramnasjön, som med sina omgivningar bjuder på vackra promenadvägar. I närområdet finns också skola och förskola. 

Anmäl intresse till Almås Plats

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera objekt. Du får löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika objekt i ett senare skede. På mittriksbyggen.se ser du vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Kontakt

Maria Kjellgren

Maria Kjellgren

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Riksbyggen Förtur ökar möjligheten att välja bostad

Gå med i Riksbyggen Förtur och få chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Skaffa Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp