Nyproducerade bostadsrätter i Luleå

Just nu har vi inga pågående bostadsprojekt i Luleå. Men vår målsättning är att kunna bidra med nya bostadsrätter på sikt. Även om vi är i planeringsskedet vet vi redan nu att vårt bostadsprojekt kommer att bestå av moderna och välplanerade lägenheter där varje kvadratmeter kommer till användning och där hiss är en självklarhet. Bostäderna kommer att ha hög standard och vara utrustade med många bekvämligheter.

 

Vi vill ha din åsikt

Vi planerar just nu för vårt nästa bostadsprojekt i Luleå. Vi vill därför gärna ha din åsikt om hur bostäderna ska utformas. Önskar du öppen planlösning? Mycket förvaring? Eller kanske inglasade balkonger? Berätta om dina önskemål genom att lämna in din åsikt nedan.

Lämna din åsikt här

Det är något speciellt med Luleå

Det är inte mycket som överträffar det som går att uppleva här i Luleå – som Gammelstads kyrkby, av UNESCO utsett till världsarv 1996. Eller den mäktiga skärgården, skogarna, norrskenet, kulturen och idrotten. Det är också lätt att ta den rena luften, skoterturerna, fisket och jakten för självklart. Men att bo i Luleå är speciellt. Kanske beror det på människorna. Och att vi är lite närmare verkligheten.

 

Petra och Mats fick tid till annat

Hör Petra och Mats berätta om sin resa från hus till lägenhet. För dem var det naturnära läget och utsikten från balkongen en viktig faktor. Föreningens gemensamma bastu var också en liten men viktig detalj för dem.

Petra och Mats flytt

Lite närmare verkligheten

Vi bygger boenden på ett hållbart sätt för ett bekymmersfritt liv. Rum som skapar trygghet och trivsel så att du kan njuta av allt Luleå och naturen har att erbjuda. I över 80 år har vi byggt bostäder åt människor i Norrland och övriga Sverige. Eftersom vi är ett kooperativt företag ägs vi av våra kunder. De som bor i våra bostäder. Målet är därför inte att maximera vår vinst, viktigare är att skapa en bra livskvalitet för våra medlemmar.

Riksbyggen blev nyligen utsett till Sveriges Grönaste Varumärke inom kategorin ”Nyproduktion av bostäder”. Vi har till exempel flest bostadsprojekt certifierade enligt Miljöbyggnad Silver. Dessutom har vi varit med och utvecklat betong med 30 procent mindre klimatpåverkan. Med över en halv miljon boende i våra bostäder har vi en enorm möjlighet att bidra till att skapa en mer hållbar vardag. Det tänker vi fortsätta med nu i våra planeringar för bostadsprojekt i Luleå, lite närmare verkligheten.

En ny bostad ger dig frihet

Tänk att komma hem till en bostad du äger. En dröm för många men snart en verklighet för fler i Luleå. Det är en speciell känsla att köpa en helt nybyggd bostadsrätt. Allt är nytt och fräscht och du behöver inte lägga energi och pengar på renoveringar. Istället kan du direkt börja inreda och skapa ditt personliga hem. Skillnaden mellan en hyresrätt och en bostadsrätt är att du betalar en insats för din bostadsrätt och sedan en avgift varje månad – Hur ett bostadsköp går till

Solar Egg

Som en symbol för nystarten och stadsomvandlingen i Kiruna skapades guldbastun Solar Egg, ritad åt Riksbyggen av Bigert & Bergström.

Ett konstverk och en bastu

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Riksbyggens Trygghetslöfte