De skippade huset och köpte en lägenhet

Emma och Sebastian Nyberg i Kiruna var egentligen på jakt efter ett hus. Men när de började titta närmare på Riksbyggens nya bostadsprojekt Brf Fjällvyn insåg de snart att det i stället var en lägenhet de ville ha. Och när de väl hade bestämt sig dröjde det inte länge innan de väl hade flyttat in i sin nya lägenhet.

Familjen Nyberg, bestående av Emma, Sebastian och deras två söner, kände till att Brf Fjällvyn höll på att byggas, men med tanke på husplanerna hade de inte gett det närmare eftertanke. Det var först när bostadsprojektet var färdigbyggt som intresset väcktes, och när de väl hade bestämt sig dröjde det därför inte länge innan de väl hade flyttat in i sin nya lägenhet i Brf Fjällvyn.

En kväll kände vi bara att nu slår vi till och vi har verkligen inte ångrat oss, säger Emma. Eftersom vår lägenhet redan var färdig kunde vi se den innan vi flyttade in, vilket var skönt. Hela processen med att köpa nyproduktion av Riksbyggen var väldigt trygg och enkel, menar hon.

Vy från balkong mot fjället brf Fjällvyn

Viktigt med närheten till naturen

Lägenheterna i Brf Fjällvyn har centrala Kiruna nära men samtidigt naturen och den vackra fjällvärlden precis utanför fönstret. Utsikten med ståtliga bergstoppar, milsvida vyer och det lokala kännemärket Luossavaarabacken är något familjen verkligen uppskattar. Just närheten till naturen är något som familjen uppskattar.

Att ha fjällmassivet som granne är viktigt för oss. Vi vill kunna känna naturen och känna oss fria. Vi bor ju inte i en storstad så vi slipper bo så att vi kan se in till grannen. I stället har vi en fantastisk utsikt varje dag vi äter frukost, säger Emma.

Kiruna - norrskön

Socialt och tryggt boende

Trots att det varit en pandemi har familjen upplevt grannskapet som socialt. Det finns gemensamma utrymmen och en kreativ lekplats där barnen kan leka på ett tryggt sätt.

Just tryggheten är något som de återkommer till. Familjen bodde tidigare i en hyresrätt men upplevde att det var en lång distans mellan de boende och fastighetsägaren. I Brf Fjällvyn är det tvärtom, samarbetet mellan de boende, styrelsen och Riksbyggen fungerar väldigt bra och smidigt, menar Emma och Sebastian.

Vi är väldigt nöjda helt enkelt och trivs, både i lägenheten och med bostadsrättsföreningen, säger de.