Nyproducerade bostadsrätter i Kiruna

Planerar du att köpa en nyproducerad bostadsrätt i Kiruna har vi allt från små lägenheter för dig som ska köpa din första bostad till lägenheter för stora och små familjer. Bostadsrätterna i Kiruna i Brf Fjällblicken är vår andra etapp av ljusa och moderna lägenheter med naturskönt läge intill slalombacke och skoterled. Och vi har fler nyproducerade bostäder på gång. Läs mer om våra framtidsplaner. Välkommen till din nya verklighet!

Hur ser din drömbostad ut?

Just nu planerar vi för vårt nästa bostadsprojekt i Kiruna. Vi är fortfarande i ett tidigt skede och har inte satt några detaljer ännu. Vi ber därför om din hjälp att utforma bostäderna. Borde vi satsa på mycket förvaring? Inglasade balkonger? Öppen planlösning? Lämna din åsikt nedan, så har du chansen att vara med och påverka din nya drömbostad.

Lämna din åsikt här

Det är något speciellt med Kiruna

Det är inte mycket som överträffar det som går att uppleva här i Kiruna – från 1800-talets mönsterstad till 2000-talets stadsomvandling. Från Luossavaara, Kungsleden, sjöarna och skogarna till midnattssolen och norrskenet. Det kan vara lätt att glömma bort allt det där vi är så vana vid. Som den rena luften vi andas, skoterturerna, fisket och jakten. Men att bo i Kiruna är speciellt. Kanske beror det på människorna. Och att vi är lite närmare verkligheten.

Kirunas stadsomvandling

I Kiruna pågår just nu det som kallas för historiens största stadsomvandling. Stadskärnan ska flyttas ett par kilometer österut och byggas upp igen på ny mark. Kommunens vision är att utveckla en funktionsblandad och tät citykärna med tydlig stadskänsla. Det nya stadstorget ska bli en självklar mötesplats där Kirunabor och besökare kan träffas, umgås, shoppa, fika, leka, inspireras och uppleva — dygnet runt, året om.

Som samhällsutvecklare sedan 1940 är vi stolta och glada över att vara en del av denna spännande stadsomvandling. Vi har ingått ett långsiktigt samarbetsavtal med LKAB i syfte att vara en aktiv bostadsbyggare i Malmfälten under många år framöver.

Brf Fjällvyn på Luossavaara stod inflyttningsklart 2019 och var vårt första bostadsprojekt inom ramarna för avtalet. Just nu pågår byggnationen av vårt andra bostadsprojekt på Luossavaara — Brf Fjällblicken, där inflyttning är planerad till våren 2022. Inom ramarna för samarbetsavtalet har vi även uppfört Brf Midnattssolen på Repisvaara, Gällivare, där vi kunde lämna över lägenhetsnycklar till förväntansfulla köpare i oktober 2020.

Runa och Seppos resa till lägenhet

Hör Runa och Seppo berätta om sin resa från hus till lägenhet. De bodde i en 200 kvm stor villa på Matojärvigatan. Allt eftersom deras fem barn flyttade ut blev huset tommare och tommare. Och en hel del behövde fixas. Men Seppo ville först inte flytta. Han var inte färdig med huset.

Runa och Seppos flytt

En bostadsrätt ger dig frihet

Tänk att komma hem till en bostad som är din egen. En dröm för många men snart en verklighet för fler i Kiruna.

Det är en speciell känsla att köpa en nyproducerad bostadsrätt. Allt är nytt och fräscht och du behöver inte lägga energi eller pengar på renoveringar. Du kan gå direkt på den roliga delen med att inreda och skapa ditt personliga hem! Skillnaden mellan en hyresrätt och en bostadsrätt är att du betalar en insats för din bostadsrätt och sedan en avgift varje månad – Hur ett bostadsköp går till

Solar Egg

Som en symbol för nystarten och stadsomvandlingen i Kiruna skapades guldbastun Solar Egg, ritad åt Riksbyggen av Bigert & Bergström.

Ett konstverk och en bastu

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Riksbyggens Trygghetslöfte