Nyproducerade bostadsrätter i Kiruna

Planerar du att köpa en nyproducerad bostadsrätt i Kiruna har vi allt från små lägenheter för dig som ska köpa din första bostad till lägenheter för stora och små familjer. Bostadsrätterna i Kiruna i Brf Fjällblicken är vår andra etapp av ljusa och moderna lägenheter med naturskönt läge intill slalombacke och skoterled. Och vi har fler nyproducerade bostäder på gång. Läs mer om våra framtidsplaner. Välkommen till din nya verklighet!

Hur ser din drömbostad ut?

Just nu planerar vi för vårt nästa bostadsprojekt i Kiruna. Vi är fortfarande i ett tidigt skede och har inte satt några detaljer ännu. Vi ber därför om din hjälp att utforma bostäderna. Borde vi satsa på mycket förvaring? Inglasade balkonger? Öppen planlösning? Gå gärna in och medverka i vår enkätundersökning så har du chansen att vara med och påverka din nya drömbostad.

Enkätundersökning

Även om vi är i planeringsskedet vet vi redan nu att vårt nästa bostadsprojekt kommer att bestå av moderna och välplanerade lägenheter där varje kvadratmeter kommer till användning och där hiss är en självklarhet. Bostäderna kommer att ha hög standard och vara utrustade med många bekvämligheter.

Kirunas stadsomvandling

I Kiruna pågår just nu det som kallas för historiens största stadsomvandling. Stadskärnan ska flyttas ett par kilometer österut och byggas upp igen på ny mark. Kommunens vision är att utveckla en funktionsblandad och tät citykärna med tydlig stadskänsla. Det nya stadstorget ska bli en självklar mötesplats där Kirunabor och besökare kan träffas, umgås, shoppa, fika, leka, inspireras och uppleva — dygnet runt, året om.

Som samhällsutvecklare sedan 1940 är vi stolta och glada över att vara en del av denna spännande stadsomvandling. Vi har ingått ett långsiktigt samarbetsavtal med LKAB i syfte att vara en aktiv bostadsbyggare i Malmfälten under många år framöver.

Brf Fjällvyn på Luossavaara stod inflyttningsklart 2019 och var vårt första bostadsprojekt inom ramarna för avtalet. Just nu pågår byggnationen av vårt andra bostadsprojekt på Luossavaara — Brf Fjällblicken, där inflyttning är planerad till våren 2022. Inom ramarna för samarbetsavtalet har vi även uppfört Brf Midnattssolen på Repisvaara, Gällivare, där vi kunde lämna över lägenhetsnycklar till förväntansfulla köpare i oktober 2020.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Vår trygghetsfilosofi

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt?

Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till. När du anmäler intresse till bostadsrättsföreningen får du också löpande information om vad som händer mellan avtalsskrivning och inflyttning.

Solar Egg

Som en symbol för nystarten och stadsomvandlingen i Kiruna skapades guldbastun Solar Egg, ritad åt Riksbyggen av Bigert & Bergström.

Ett konstverk och en bastu