Pressinbjudan: Bostadsminister Johan Danielsson besöker Riksbyggens projekt i Drottninghög under H22 City Expo 2022-06-10, kl 07:45

Pressinbjudan: Bostadsminister Johan Danielsson besöker Riksbyggens projekt i Drottninghög under H22 City Expo

Den 15 juni besöker bostadsminister Johan Danielsson Riksbyggens projekt Körsbärslunden, Drottninghög, Helsingborg under H22 City Expo. I projektet har Riksbyggen byggt totalt 149 lägenheter med boendeformerna bostadsrätt, hyrköp av bostadsrätt och hyresrätt. Stora satsningar har gjorts på social hållbarhet. Bostadsministern får under sitt besök bland annat träffa en av hyrköparna, en ung vuxen som fått chansen att komma in på bostadsmarknaden genom Hyrköp.

– Det känns fantastiskt att kunna hälsa bostadsminister Johan Danielsson välkommen till Riksbyggens projekt på Drottninghög i Helsingborg, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

– Riksbyggen har varit först ut med att bygga bostadsrätter i Drottninghög. Det är väldigt roligt att det går att bygga bostadsrätter även i områden som tidigare helt dominerats av hyresrätter. Samtliga bostadsrätter i Brf Körsbärslunden var sålda flera månader innan den första inflyttningen i mars 2021, berättar Theodor Alexandris.

Media är varmt välkomna att delta vid bostadsministerns besök!

Dag och tid: 15 juni kl 10.00-10.40
Plats:
 Regementsvägen 12 B
Skicka gärna en föranmälan till hakan.andersson@riksbyggen.se

Läs mer om Riksbyggens program på Drottninghög

– Det händer massor av kul på Drottninghög under mässan. Här börjar till exempel bostadsdrömmarna redan i tidig ålder, Riksbyggen samarbetar med förskolan som finns i projektet Körsbärslunden och där barnen visar upp sitt "Drömboende", säger Eva Hansson, projektledare för Riksbyggens deltagande under H22-mässan.

Se hela Riksbyggens program under H22 City Expo

Drottninghög – social hållbarhet
På Drottninghög har Riksbyggen byggt bostadsrätter i ett område som annars domineras av hyresrätter. I Brf Körsbärslunden på Drottninghög är några av lägenheterna ”Hyrköps-lägenheter”. Hyrköp är en av Riksbyggens modeller för att hjälpa unga vuxna in på bostadsmarknaden. Detta händer bland annat på Drottninghög under mässan:

  • Guidade turer i en av Hyrköpslägenheterna samt visning av takterrassen. Bokas via länk på riksbyggen.se eller på h22cityexpo.se. I projektet finns Diamantens Förskola. Riksbyggen visar samarbetet kring barnens ”Drömboende” i förskolans panoramafönster.
  • Boende för unga – föreläsning om hur Riksbyggen på olika sätt försöker få bukt med ungdomsbostadsbristen.
  • Hållbarhet är både stort och litet – Riksbyggens hållbarhetsutvecklare
  • Intervju med en hyrköpsinnehavare – panelsamtal om vad Hyrköp är och vilka möjligheter som modellen skapar.
  • Läs mer om vad som händer på Drottninghög

Om H22 City Expo, 30 maj – 3 juli 2022
Genom H22 City Expo bjuder Helsingborg in världen att utforska framtidens lösningar mot en smartare och mer hållbar stad. En innovationsshow för alla åldrar! Kom hit och utforska den senaste tekniken, självkörande bilar, robotar och AI-lösningar. Lyssna på musikaliska lekplatser, besök framtidens smarta hem och fascineras av de små underverken under havsytan. Upplev en stad med alla sinnen och öppna upp för nya smaker, möten, musik och äventyr.

Läs mer om H22 City Expo

#h22cityexpo

Mer information:
Theodor Alexandris, Marknadsområdeschef, AO Bostad, Riksbyggen, tel: 072-711 72 34
Eva Hansson, projektledare, Riksbyggen, 0730-81 34 28
eva.hansson@riksbyggen.se

Bilder