Drottninghög

I Brf Körsbärslunden i Drottninghög i Helsingborg har Riksbyggen fokuserat på social hållbarhet. Här finns bostadsrätter, hyrköp och hyreslägenheter i en bra mix. Du hittar Riksbyggen på Regementsvägen 10A – 12B. Kom ihåg att boka. Självklart är alla aktiviteter gratis!

   

Program vid Drottninghög, Regementsvägen 2B

2 juni 08.45 – 9.45

Boka biljett

Bostadsrättsföreningens roll som motor i omställningen till ett hållbart samhälle

Hur stor är bostadsrättsföreningarnas potential till att bidra till ett mer hållbart samhälle? Engagemanget vad gäller hållbarhetsfrågor i landets bostadsrättsföreningar är stort och deltagandet i årets hållbarhetsförening slog rekord. Karolina Brick och Anna Klint kommer att berätta om olika aktiviteter som pågår hos Riksbyggen och i bostadsrättsföreningarna och vi får veta vad Brf Kadetten, som är vinnare i årets hållbarhetsförening i Helsingborg, har gjort för att lyckas.

Föreläsare:
Karolina Brick, Hållbarhetschef Riksbyggen, Anna Klint, Förvaltare Riksbyggen, Berit Andersen, ordförande Brf Kadetten


Hus_EPI Herobild 1920x1080.jpg

10 juni 13.00 – 14.00

Boka biljett

Boende för unga, utmaningar och möjligheter

Allt fler yngre har svårt att få en bostad och möts av en bostadsmarknad med höga murar, långa bostadsköer och tuffa kapitalkrav. Hur når vi en mer rättvis bostadsmarknad där unga bostadssökandes behov, rättigheter och intressen tas tillvara?

Theodor Alexandris, marknadsområdeschef på Riksbyggen och Alexander Wilson van Deurs, förbundsordförande från jagvillhabostad.nu berättar mer om utmaningarna som finns och ger både förslag och exempel på hur vi uppnår en mer hållbar bostadsmarknad.

Föreläsare:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef på Riksbyggen och Alexander Wilson van Deurs, förbundsordförande från jagvillhabostad.nu

Flytt.jpg

14 juni 16.00 – 17.00

Boka biljett

Elin ”hyrköper” en bostadsrätt – hur fungerar det

Hyrköp av bostadsrätt är en ny modell som Riksbyggen tagit fram för att hjälpa unga vuxna in på bostadsmarknaden. Men hur fungerar det i praktiken? Kom och få en genomgång av upplägget för Hyrköp som finns i allt fler Riksbyggens bostadsprojekt. Men framför allt – kom och lyssna Elin Werme som är en av Riksbyggens första Hyrköpare!

Föreläsare:
Elin Werme, hyrköpare i Brf Körsbärslunden, intervjuas av Riksbyggens presschef Håkan Andersson


Inflyttning pizza_EPI Herobild 1920x1080.jpg

21 juni 10.45 – 11.15

Boka biljett

  • 10.45 – 11.15 

Hur kan man arbeta med hållbarhet i nyproduktion?

Hur arbetar en av Sveriges största byggaktörer med hållbarhet i nyproduktion? Kom och ta del av hur Riksbyggen arbetar med hållbarhet i nyproduktion och få inspiration kring hur man kan systematisera hållbarhetsarbetet i stort!

Föreläsare:
Emilia Stridsberg,
Hållbarhetsspecialist Riksbyggen

emilia stridsberg.jpg

22 juni 10.45 – 11.15 English

Reserve

  • 10.45 – 11.15 (English)

How to work with sustainability in new production

How does one of Sweden’s largest building developers work with sustainability in new projects? Join us and learn how Riksbyggen implements sustainability in new building projects - and be inspired by how you can establish a sustainability framework.

Emilia Stridsberg, Sustainability Specialist Riksbyggen

emilia stridsberg.jpg

Program vid Drottninghög, Tryckeriet Vasatorpsvägen 1B

7 juni 13.00

Behöver ej bokas — Välkommen!

Samarbete som gör skillnad!

Riksbyggen värnar om sina boende och tog kontakt med Diamantens förskola som ligger beläget i lokalerna under bostäderna. De inledde ett samarbete och ville stärka bandet mellan de boende – förskolan och Riksbyggen.

Hur tänkte vi och hur har detta fungerat? Allt detta talar vi om på scenen.

Barnen på förskolan kommer sedan avsluta med vackra sånger från olika länder i världen. Välkomna!

Föreläsare:
Helene Saetre, Rektor på Diamantens förskola, Eva Hansson, Projektledare event Riksbyggen.

pojke lekplats.jpg

Mer att göra på Drottninghög:

  • Guidade visningar i en hyrköpslägenhet bokas här
  • Riksbyggens hyresgäst – Diamantens Förskola, bjuder på en utställning kring ”Barnens drömboende”, i deras panoramafönster. Ett samarbete mellan Riksbyggen och förskolan som pågått under hela våren 2022

Drottninghög med boende för alla

Tillsammans med Helsingborgs stad har Riksbyggen utvecklat en del av Drottninghög, Körsbärslunden kallar vi den. Här är den sociala hållbarheten i fokus, livet mellan husen.

Följ med på Riksbyggens och Helsingborgs stads resa i att omvandla stadsdelen Drottninghög, till ett dynamiskt bostadskvarter med blandade upplåtelseformer och förskola, med genomgående social hållbarhet på agendan.

Här har Riksbyggen som första aktör låtit uppföra bostadsrätter och har därtill lanserat Riksbyggens innovativa upplåtelseform Hyrköp. Detta är för att det ska bli lättare för unga vuxna att skaffa sin första bostad. 

Drottninghög

Välkommen till Drottninghög och Brf Körsbärslunden i Helsingborg under H22 sommaren 2022.

Se filmen

Du hittar oss på Regementsvägen 10A-12B