H22 City Expo 2022 

Sommaren 2022 anordnades H22 i Helsingborg. Här visades morgondagens lösningar upp. Lösningar som ger ökad livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad. Vi visade upp flera av våra innovativa bostadsprojekt.  

Riksbyggen - en del av H22 City Expo

Under H22 visade Riksbyggen upp färdigställda bostadsprojekt i Oceanhamnen och på Drottninghög. Vi visade även upp vårt område Kv Spårvagnshallarna, som är ett stadsutvecklingsprojekt i framkant med bland annat våra nybyggda radhus i Brf Ribbhusen.

Tack!

Stort tack för ett fantastiskt H22 City Expo där vi tillsammans skapade en fantastisk upplevelse och med stolthetvisade upp Helsingborg för världen.

Totalt ordnade Riksbyggen 60 föreläsningar, 100 guidade visningar och lockade till oss över 30 kommuner från hela Sverige till våra visningar. Några exempel på våra föreläsningar var hur vi bygger boende fõr yngre, hur vi energieffektiviserar befintligt bostadsbestånd, hållbarhet med fokus pa olika fokusområden såsom energi, social hållbarhet, grön-blå hållbarhet, innovativa samarbeten med andra företag (Riksbyggen och Öresundskraft), boende fõr äldre, barnfamiljsperspektivet vid stadsutveckling m fl.

Besökarna har varit väldigt imponerade över vårt gemensamma arbete med att utveckla staden och vi på Riksbyggen känner oss rustade och motiverade för att tillsammans ta oss an de utmaningar som finns i staden.

H22 har även fungerat som en katalysator kring samarbeten med andra aktörer, utanför byggbranschen, som vi kommer utveckla och arbeta vidare med. Återigen, stort tack för ett lyckat H22 och glad sommar.

TheodorAlexandris, M0 chef och Eva Hansson, PL H22

Vinnare i The Mobility Challenge 

Vinnarna i The Mobility Challenge blev laget KJJ Studio, som består av Kevin Hansson Sevlidis, Johan Axelsson, Jonathan Wernersson från Jönköpings Universitet. Uppdraget var att ta fram en mobilitetslösning som underlättar för Riksbyggens boende att transportera sig på ett mer hållbart sätt via flera olika typer av färdmedel.

Vinnarbidraget innehåller bland annat hållbarhetskonceptet ”Riksbyggen Eco”. Resenären kan samla ”Ecopoints” och få belöningar genom att göra hållbara val för sina resor. De insamlade poängen kan sedan användas för att till exempel hyra en lådcykel för en dag.

Vinsten är en resa till Smart City Summit. Där kommer vinnarna få lära sig det allra senaste om mobilitet och hållbarhet.

Riksbyggen på H22

Tillsammans skapade vi spännande upplevelser och med stolthet visade vi upp Helsingborg för välden. Totalt ordnade Riksbyggen 60 föreläsningar, 100 guidade visningar och lockade till oss över 30 kommuner från hela Sverige till våra visningar.

Se filmen

Brf Ribbhusen

Här får du veta mer om alla moderna tekniska lösningar som finns i husen.

Se filmen

Seminarier som hölls under H22

Att bygga för äldre

Att bygga för äldre är att bygga för unga. Seminarium under H22 City Expo i Helsingborg.

Se filmen

Riksbyggen i Helsingborg

Riksbyggen bygger det nya Helsingborg och tar hand om husen. Seminarium under H22 City Expo i Helsingborg

Se filmen