Oceanhamnen

Stad och hav i samma andetag. Riksbyggens bostadsprojekt Brf Oceankajen i Oceanhamnen i Helsingborg har 46 moderna bostadsrätter på en ö i havet mitt i stan. Här har vi bidragit till cirkulära lösningar som gör livet bättre – ovan och under vattenytan. Du hittar oss på Auroras gränd 2. Kom ihåg att boka. Självklart är alla aktiviteter gratis!

   

Program vid Oceanhamnen, Reco Lab Atlantgatan 8

2 juni 10.00 - 10.30 English

Reserve

How does Riksbyggen work with the energy management of the future?

Listen to Riksbyggens Energy expert who tells the story of our agile development takes steps into the energy management of the future with the help of AI technology. Heat optimization 24/7 (Värmeoptimering 24/7) is a service that Riksbyggen has developed and Jonas will also talk about lessons learned and experiences of driving the development work of the concept of energy management (Energiförvaltning) to achieve world-class energy management for our customers.

Lecturer: Jonas Holmberg, energiingenjör, Utvecklingsavdelningen på Riksbyggen

Jonas Hallberg.jpg

3 juni 08.45 - 9.45

Boka biljett

Lär dig mer om framtidens hållbara och smarta energiförvaltning hos Riksbyggen

Hur arbetar Riksbyggen med framtidens energiförvaltning?
Lyssna på Riksbyggens Affärsutvecklare inom energi som berättar om resan om Riksbyggens agila utveckling att ta steget in i framtidens hållbara förvaltning med hjälp av AI teknik. Värmeoptimering 24/7 är en tjänst som Riksbyggen har utvecklat där Göran Danling berättar om lärdomar och erfarenheter med att driva utvecklingsarbetet inom energiförvaltning för att nå en förvaltning i världsklass. Carina Persson kompletterar med exempel från det vardagliga arbetet i Helsingborg där vi tillsammans med våra kunder bidrar till ett hållbart samhälle.

Föreläsare:
Göran Danling, Affärsutvecklare Riksbyggen samt Carina Persson Marknadsområdeschef Fastighetsförvaltning Norra Skåne

Carina Persson.pngGöran Danling_(ändrad).jpg

17 juni 13.00 – 14.00

Boka biljett

Partnerskap som gör skillnad Innovativt avtal om förnybar elförsörjning i stad smiljö

Hur kan vi minska bostäders energianvändning genom att få fler fastighetsägare att producera hållbar och grön el via solceller? Riksbyggen och Öresundskraft berättar mer om sitt samarbete baserat på gemensamma ambitioner kring stadsutveckling och hållbarhet. Samarbetet är sprunget ur FN:s globala hållbarhetsmål nr 17 ”Genomförande och globalt partnerskap”, och har konkret resulterat i ett innovativt avtal för förnybar elproduktion.

Föreläsare:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen, 
Anders Östlund, VD Öresundskraft, David Ingsten, Key account Manager Teamlead Affärsutveckling

Hus solceller.jpg

Mer att göra på Oceanhamnen

 • Guidade visningar av gemensam takterrass
 • Prova Riksbyggens sushi roll hos Zushi med inriktning på hållbarhet och innovation
 • Titta på installation av arkitekten Joakim Kaminsky som skapas den 2 juni kl 14.00

  Joakim Kaminsky är arkitekten bakom Riksbyggens fastigheter i Oceanhamnen. Nu vill han bidra med ännu ett konstverk. Skulpturen är belägen där avståndet till kontinenten är som kortast. På ett lekfullt vis sätter den fokus på Oceankajens viktigaste tillgång, närheten till vattnet, samtidigt som den lyfter Helsingborg som Sundets Pärla. Tanken är att skulpturen ska locka betraktaren till att höja blicken och vidga sina vyer. Konstverket finns att se under hela H22 City Expo när det är klart.

  Om Brf Oceankajen

  Brf Oceankajen är framtidens klimatsmarta boende som bidrar till hållbar utveckling genom solceller, trerörssystem med matavfallskvarn samt vakuumtoalett, vilket ger avsevärt mindre vattenförbrukning.

  - Detta är vår gröna omställning där vi även stannar kvar och förvaltar fastigheten. Brf Oceankajens byggnader har inspirerats av Helsingborgs innerstads arkitektur. Den fina traditionen av modernistiska hus har fått följa med ner till hamnen. Husen, som är ritade av den prisbelönta arkitektbyrån Kjellgren Kaminsky, har en stadsmässig karaktär som knyter an till Helsingborgs byggnadstradition. Gestaltning och form har hållit sig inom en stram, elegant ram med smakfulla gästspel av lekfull kreativitet.

Zushi

Riksbyggen samarbetar med Zushi i Oceanhamnen under H22.

Se filmen

Oceanhamnen

Välkommen till Oceanhamnen i Helsingborg och H22 under sommaren 2022. Här kommer vi att berätta om Riksbyggen som förvaltare.

Se filmen

Du hittar oss på Aurorasgränd 2, Redaregatan33 samt Oceankajen 4