Rekord i december: Bostadsförsäljningen ökade med 38 procent 2021-01-13, kl 06:00

Rekord i december: Bostadsförsäljningen ökade med 38 procent

Riksbyggens sålde 122 bostäder i december, en ökning med 38 procent jämfört med samma period förra året. Mölndal, Kalmar, Uppsala och Vänersborg är några av de orter där försäljningen gått bäst.

– Det är ett urstarkt avslut på ett år som minst sagt varit en berg- och dalbana på grund av coronapandemin. Men vi har hela vägen varit fast beslutna om att lägga i en högre växel både när det gäller att öka bostadsförsäljningen och hela Riksbyggens bostadsproduktion, säger Johanna Frelin, vd för Riksbyggen.

Sett till hela 2020 sålde Riksbyggen totalt 943 bostäder, det är en bostad mer än under 2019.

– Vem kunde tro i april eller maj att vi skulle nå samma nivå som för 2019, som var ett starkt år för Riksbyggen. Det fantastiskt att vi kunnat sälja nästan tusen bostäder i år med tanke på att tre månader i princip gick bort under första halvåret, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen.

Flertalet lyckade säljstarter under hösten har bidragit till decembersiffrorna. Några exempel är Brf Petunia i Mölndal, Brf Korsberga fjärd i Vänersborg och Brf Fredriks Udde i Kalmar. I Uppsala sålde de 16 radhusen i Radhusblicken 3 slut på några veckor.

– Behovet av nya bostäder är stort runt om i landet, inte bara i storstäderna, säger Tobias Dysenius.

Riksbyggens målsättning är att öka nyproduktionen till en nivå om cirka 5 000 bostäder i pågående produktion, både hyres- och bostadsrätter samt kooperativa hyresrätter för äldre.

För mer information:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66

Bilder