Planerat
Planerat

Brf Petunia

Mölndals innerstad bjuder på ett levande cityliv med restauranger och shopping utanför dörren, här bor du som i innerstan med Göteborg C runt hörnet! Med endast 9 minuter på tåget är du inne i centrala Göteborg. I Mölndals innerstad planerar vi för att bygga nyproducerade lägenheter i olika storlekar med inflyttning från preliminärt januari 2023. Planerad säljstart är i november/december 2020.

Bostadsfakta

Pris 0 kr
Rum 1–4 rum och kök
Area 28–94 kvm
Avgift 0 kr/mån
Våningar 5–7
Lägenheter 68
Status Planerat

Lägenhetspriser

Priserna på lägenheterna kommer att blir klara strax innan säljstarten och visas då här. Anmäl intresse så får du veta när priserna är klara.

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Kontakt

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Nybyggda Mölndal

Du som redan bor i Mölndal vet att innerstaden bjuder på ett levande cityliv med restauranger och shopping utanför dörren. Inte nog med att hemmaplan bjuder på en uppsjö av aktiviteter, bara 9 minuter bort med tåget ligger Göteborg C. I Mölndals innerstad planerar vi för att bygga nyproducerade lägenheter i olika storlekar med inflyttning preliminärt från januari 2023.

Smart planerade lägenheter

Vi har använt ytorna effektivt för att undvika onödiga överytor. Det gör att vi kan erbjuda ett brett utbud av lägenhetsstorlekar, preliminärt från 28 kvm till 94 kvm. Alla lägenheter har balkong eller uteplats och några lägenheter har balkong både mot innergård och ut mot gatan i söderläge. Sovrummen har vi valt att placera in mot innergården för att få ett tyst och lugnt läge.

Grönskande innergård

Oavsett vem du är hoppas vi att du ska njuta av den fina grönskande innergården som bara de boende kommer in på. Här har du lugnet på hemmaplan när du vill koppla av eller umgås med vänner. Du behöver inte ens vara på innergården för att dra nytta av grönskan, den är även ett fint blickfång som ger en skön atmosfär när du sitter på balkongen eller uteplatsen i din bostadsrätt.

Gemensamhetslokal och övernattningslägenhet

I Brf Petunia kommer alla boende att ha möjlighet att hyra den fina gemensamhetslokalen. Gemensamhetslokalen är gemensam för hela kvarteret och kan nyttjas av samtliga. Använd den för barnkalas, styrelsemöte eller boka den till dina övernattande gäster då de kommer på besök. Vi inreder den så att dina gäster känner sig riktigt välkomna och samtidigt får en privat sfär när de är på besök hos dig.

Bilpool

Även om allt är inom gångavstånd finns det tillfällen då det är bra med bil. I Brf Petunia ingår medlemskap i bilpool under 5 år, ett smidigt sätt att ha tillgång till bilens frihet när du behöver det. Har du egen bil kan du hyra plats på föreningens låsta garageplan i grannhuset i samma kvarter.

Nära till allt

Här lever du ett bekvämt liv. Du kommer hem från jobbet, landar hemma några minuter, sätter dig på balkongen och ser ut över innergårdens grönska. Sedan går du till den stora livsmedelsaffären och handlar till middagen. Affären ligger praktiskt nog i ditt kvarter -- allt är nära. På helgen går du till gallerian som fått pris för trivsammaste galleria. Du gör några inköp och tar en fika med vännerna. Och vill du åt nattlivet i Göteborg tar du tåget eller spårvagnen och är snart framme.

Intresserad av att köpa en lägenhet i Mölndal?

Planerad säljstart är i november/december 2020 och för att inte missa någon information så kan du intresseanmäla dig redan nu, då får du information och inbjudningar till visningar mm innan själva säljstarten. Vid säljstart skickar vi ut mer detaljerad information till dig om hur köpprocessen går till.

Få förtur till Riksbyggens bostäder

Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur välja lägenheter först. Valen hanteras sedan utefter antal förturspoäng. Ju tidigare du registrerar dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du samla inför säljstarten.

Miljöcertifierade och hållbara hem

För att säkerställa högsta möjliga hållbarhetsnivå använder vi Sweden Green Building Councils certifieringssystem Miljöbyggnad. Systemet baseras på svenska bygg- och myndighetsregler samt svensk byggpraxis och ger ett kvitto på nybyggnationers kvalitet när det gäller energi, inomhusmiljö och material. Det betyder att vi minskar användandet av ändliga resurser, att du får ett sunt inneklimat och att den låga energianvändningen ger dig pengar över till annat. 

Vi ser alltid till hela samhällets krav på energieffektivitet, funktionalitet och hållbarhet. Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och ligger ofta långt före vad normerna föreskriver. Men vi sätter oss inte nöjda för det. Riksbyggens och Bonums ambition är att driva utvecklingen framåt och hela tiden höja ribban för vårt ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsarbete.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

 • Planerad

   
 • Säljstart

  Nov/Dec 2020
 • Byggstart

  2021
 • Inredningsval

  2021
 • Inflyttning

  Prel. början av 2023

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Drömmen om innerstan

Mölndal, som alltid varit det trygga stället att bo på, har nu även blivit det roliga stället att bo på. En småstad full av liv och rörelse med nya Mölndal Galleria och det omgjorda torget som naturliga centralplatser. Torget har fått nytt liv med fiskbutiker och ostbutiker. Här kan du även äta en taco om andan skulle falla på. Till förvandlingen bidrar de 600 nya bostäder och 2000 nya arbetsplatser som är på gång i Mölndals innerstad och de ännu fler som byggs i närheten. Mölndal blir ett ställe där människor är på väg till och från arbete, hem, fritid och nöjen, eller bara hänger runt, ett ställe där det finns mötesplatser, service och nöjen. Göteborg C ligger inte mer än 9 minuter bort och med tåget och spårvagnen tar det 13 minuter till Korsvägen.

Anmäl intresse till Brf Petunia

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede.

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till