Planerat
Planerat

Brf Fredriksskans

På Fredriksskans i centrala Kalmar planerar vi att uppföra 76 bostadsrätter om två till fem rum. Vi planerar också att uppföra 67 mindre hyresrätter på mellan ett till tre rum och kök.

Bostadsfakta

Lägenheter 76
Status Planerat

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Kontakt

Karin Hoberg
Sälj- och marknadsansvarig

 • Planerad

   
 • Säljstart

  Höst 2020
 • Byggstart

   
 • Inflyttning

  2022

Om bostadsprojektet

Bostadsrätter i Fredriksskans i Kalmar

På Fredriksskans i centrala Kalmar planerar vi att uppföra bostadsrätter om två till fem rum. Vi planerar också att uppföra 67 mindre hyresrätter på mellan ett till tre rum och kök.

Vi vet också att när man köper en lägenhet i nyproduktion så är det en tid till inflyttning. Livet står inte stilla och mycket kan hända i det privata, därför har vi ett trygghetspaket som heter just Trygghetsfilosofin i detta projekt. Detta för att ni som köpare ska kunna känna er trygga när ni köper en bostad, även om livet tar vändningar som man inte kan råda över så kommer Trygghetsfilosofin in och hjälper till att stötta. 

Trygghet när du köper bostad

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Vår trygghetsfilosofi

Fredriksskans i Kalmar

En ny stadsdel växer fram på en unik plats i Kalmar. En plats där stadsmässig kvalitet möter natur och hav. Detta är ett av Kalmars bästa läge, här har du nära till stad, shopping, restauranger men också till skön promenad vid vatten och härliga skogspartier. Välkommen att göra en intresseanmälan, på så vis så går du inte miste om några nyheter när något nytt händer i projektet!

Bostäderna 

De nyproducerade bostäderna kommer att utföras med Riksbyggens fina inredningsstandard med noggrant utvalda material. Vill du trots detta sätta din egen prägel på lägenheten finns det tillval på ett flertal designlinjer som är framtagna av Riksbyggens egna inredningsexperter. Detta kommer att presenteras vi säljstarten som planeras till hösten 2020. Bostäderna kommer att ha varierande storlek från två till fem rum och kök. Alla bostadsrätter kommer att balkong eller uteplats.

Tidsplanen för de planerade bostadsrätterna på Fredriksskans:

 • 2019 – Kommunen påbörjar sanering av området, planeras vara klart våren 2020.
 • 2020 – På hösten detta år planeras säljstarten av bostadsrätterna och byggnation av garaget påbörjas.
 • 2022 – Hösten/vintern detta år beräknas första inflyttningarna påbörjas.

Hyresrätter i Fredriksskans

Riksbyggen uppför 67 hyresrätter med fokus på mindre lägenheter i storlek ett till tre rum och kök. Dessa ligger utmed Fredriksskansgatan och skapar en helt ny siluett ner mot citykärnans skyline.

Läs mer om hyresrätterna!

Tidsplanen för de planerade hyresrätterna på Fredriksskans:

 • 2019 – Kommunen påbörjar sanering av området, planeras vara klart våren 2020.
 • 2021 – Sen höst/vintern detta året planeras det att intressekön för hyresrätterna öppnas.
 • 2022 – Sommaren detta året planeras inflyttning.
Läs mer

Planeten ska med

Vi tänker mycket på miljön när vi bygger nya bostäder, även på Fredriksskans kommer vi att göra det då byggnaderna kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad Silver är ett svenskt system för certifiering av byggnader som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och granskade materialval. Utöver detta ställer nivån höga krav på dagsljusfaktorer i bostaden, ljudmiljö, behovsstyrda ventilationssystem och fuktsäkerhet. Det garanterar bra, ljusa och energieffektiva bostäder – och ett långsiktigt hållbart bostadsområde.

Bostäderna på Fredriksskans har också till uppgift att underlätta en mer hållbar livsstil för de boende bland annat genom effektiva cykelparkeringar och innovativa parkeringslösningar för bil. Men framförallt har det nya bostadsområdet fokus på den sociala hållbarheten och kvarteret är planerat utifrån människans behov av möten och aktiviteter. Området ska vara öppet för alla, året runt och vara en naturlig och självklar mötesplats för Kalmarborna och besökare.

Anmäl intresse till Brf Fredriksskans

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta
Upp