Brf Fredriksskans

På Fredriksskans i Kalmar planerar vi för bostadsrätter från två till fem rum och kök. Flytta in i den nya stadsdelen som kommer växa fram i centrala Kalmar. Välkommen till din nya verklighet!

  • 76 lägenheter

Brf Fredriksskans

På Fredriksskans i Kalmar planerar vi för bostadsrätter från två till fem rum och kök. Flytta in i den nya stadsdelen som kommer växa fram i centrala Kalmar. Välkommen till din nya verklighet!

  • 76 lägenheter
Planerat

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha. Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur
+ Visa fler bilder (9 st)

Om projektet

Bostadsrätter i Fredriksskans i Kalmar

På Fredriksskans i centrala Kalmar planerar vi att uppföra bostadsrätter om två till fem rum och kök och seniorbostäder för dig som fyllt 55. Vi planerar också att uppföra 45 mindre hyresrätter på mellan ett till tre rum och kök.

Fredriksskans i Kalmar

En ny stadsdel växer fram på en unik plats i Kalmar. En plats där stadsmässig kvalitet möter natur och hav. Detta är ett av Kalmars bästa läge, här har du nära till stad, shopping, restauranger men också till skön promenad vid vatten och härliga skogspartier. Välkommen att göra en intresseanmälan, på så vis så går du inte miste om några nyheter när något nytt händer i projektet!

Bostäderna 

De nyproducerade bostäderna kommer att ha inriktningar för olika målgrupper och med blandade upplåtelseformer. Det blir två bostadsrättsföreningar varav den ena blir en så kallad Bonum-förening, Riksbyggens seniorboendekoncept som vänder sig till hushåll där minst en av de boende fyllt 55 år. Den andra föreningen blir en bostadsrättsförening med lägenheter i storlek från två till fem rum och kök. 

Trygghet när du köper bostad

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt. Du kan få framflyttad tillträdesdag, ersättning vid dubbel boendekostnad, frånträda köpet och mycket mer. Vi finns även med under en lång tid efter att bostäderna är inflyttade och stöttar föreningen.

Vår trygghetsfilosofi

Tidsplanen för de planerade bostäder på Fredriksskans:

  • 2019 – Kommunen påbörjar sanering av området, planeras vara klart våren 2020.
  • 2020 – På hösten detta år planeras säljstarten av bostadsrätterna och byggnation av garaget påbörjas.
  • 2022 – Hösten/vintern detta år beräknas första inflyttningarna påbörjas.

Hyresrätter i Fredriksskans

Riksbyggen uppför 45 hyresrätter med fokus på mindre lägenheter i storlek ett till tre rum och kök. Dessa ligger utmed Fredriksskansgatan och skapar en helt ny siluett ner mot citykärnans skyline.

Läs mer om hyresrätterna!

Läs mer

Planeten ska med

Byggnaderna kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver, vilket är ett svenskt system för certifiering av byggnader som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och granskade materialval. Utöver detta ställer nivån höga krav på dagsljusfaktorer i bostaden, ljudmiljö, behovsstyrda ventilationssystem och fuktsäkerhet. Det garanterar bra, ljusa och energieffektiva bostäder – och ett långsiktigt hållbart bostadsområde.

Bostäderna på Fredriksskans har också till uppgift att underlätta en mer hållbar livsstil för de boende bland annat genom förslag på odlingslotter på taken, effektiva cykelparkeringar och innovativa parkeringslösningar för bil. Men framförallt har det nya bostadsområdet fokus på den sociala hållbarheten och kvarteret är planerat utifrån människans behov av möten och aktiviteter. Området ska vara öppet för alla, året runt och vara en naturlig och självklar mötesplats för Kalmarborna och besökare.

Anmäl intresse till projektet Brf Fredriksskans

Säkra din plats i kön och få inbjudan till informationsmöten, säljstart och löpande information om vad som händer. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Vill du anmäla intresse för en specifik lägenhet? Kontakta säljaren direkt.

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta
Upp