Brf Fredriksskans

I Fredriksskans i Kalmar planerar vi för bostadsrätter på två till fem rum och kök. Flytta in i en ny stadsdel som växter fram här centralt i staden. Välkommen till din nya verklighet!

  • 76 lägenheter

Brf Fredriksskans

I Fredriksskans i Kalmar planerar vi för bostadsrätter på två till fem rum och kök. Flytta in i en ny stadsdel som växter fram här centralt i staden. Välkommen till din nya verklighet!

  • 76 lägenheter
Planerat

Kontakt

Säljare
Karin Hoberg

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha. Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur
+ Visa fler bilder (9 st)

Om projektet

Bostadsrätter i Fredriksskans i Kalmar

I Fredriksskans i Kalmar planerar vi att uppföra bostadsrätter om två till fem rum och kök och seniorbostäder för dig som fyllt 55. Vi planerar också att uppföra 45 mindre hyresrätter på mellan ett till tre rum och kök.

Fredriksskans i Kalmar

En ny stadsdel växer fram på en unik plats i Kalmar. En plats där stadsmässiga kvaliteter möter natur och hav. Det är ett av Kalmars bästa lägen mitt i city och angränsande direkt till vattnet. Välkommen att köpa en bostadsrätt i en social och personlig bostadsrättsförening!

Bostäderna 

De nyproducerade bostäderna har inriktningar för olika målgrupper och med blandade upplåtelseformer. Det blir två bostadsrättsföreningar varav den ena blir en så kallad Bonum-förening, Riksbyggens seniorboendekoncept som vänder sig till hushåll där minst en av de boende fyllt 55 år. Den andra föreningen blir en bostadsrättsförening med lägenheter i storlek två till fem rum och kök. I båda föreningarna ligger stort fokus på tillgång till uteplats och förslaget innehåller spännande balkonglösningar och tillgång till gemensamma uteplatser både på taket och på marken.

Trygghet när du köper bostad

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Vår trygghetsfilosofi

Riksbyggen uppför dessutom  45 hyresrätter med fokus på mindre lägenheter i storlek ett till tre rum och kök. Dessa ligger utmed Fredriksskansgatan och skapar en helt ny siluett ner mot citykärnans skyline.

Tidsplanen för de planerade bostäder på Fredriksskans:

  • 2019 – Kommunen påbörjar sanering av området.
  • 2020 – Planeras säljstart av bostadsrätterna och byggnation av garaget påbörjas.
  • 2022 – Beräknas första inflyttningarna påbörjas.
Läs mer

Planeten ska med

Byggnaderna kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver, vilket är ett svenskt system för certifiering av byggnader som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och granskade materialval. Utöver detta ställer nivån höga krav på dagsljusfaktorer i bostaden, ljudmiljö, behovsstyrda ventilationssystem och fuktsäkerhet. Det garanterar bra, ljusa och energieffektiva bostäder – och ett långsiktigt hållbart bostadsområde.

Bostäderna på Fredriksskans har också till uppgift att underlätta en mer hållbar livsstil för de boende bland annat genom förslag på odlingslotter på taken, effektiva cykelparkeringar och innovativa parkeringslösningar för bil. Men framförallt har det nya bostadsområdet fokus på den sociala hållbarheten och kvarteret är planerat utifrån människans behov av möten och aktiviteter. Området ska vara öppet för alla, året runt och vara en naturlig och självklar mötesplats för Kalmarborna och besökare.

Hyresrätter i Fredriksskans

Riksbyggen uppför 45 hyresrätter med fokus på mindre lägenheter i storlek ett till tre rum och kök. Dessa ligger utmed Fredriksskansgatan och skapar en helt ny siluett ner mot citykärnans skyline.

Läs mer om hyresrätterna!

Anmäl intresse till projektet Brf Fredriksskans

Du kan enbart anmäla intresse för hela projektet och inte specifika lägenheter, det görs i kontakt med säljare

Ange förnamn
Ange efternamn
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält
Ange adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange postort
Ange personnummer
Säljare
Karin Hoberg

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Trygghet när du köper bostad

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Vår trygghetsfilosofi

Intresserad?

Fyll i dina uppgifter i formuläret, så får du fortlöpande information av vår säljare. Det är inte bindande på något sätt och självklart kostnadsfritt.

Upp