Planerat
Planerat

Fredriksskans

En ny stadsdel växer fram på en unik plats i Kalmar. En plats där stadsmässig kvalitet möter natur och hav. Området Fredriksskans är ett av Kalmars bästa läge, här har du nära till stad, shopping, restauranger men också till skön promenad vid vatten och härliga skogspartier. Riksbyggen planerar att uppföra 76 bostadsrätter om ett till fem rum och kök. Vi planerar också att uppföra 42 kvadratsmarta hyresrätter om ett till fyra rum och kök. Välkommen att göra en intresseanmälan, på så vis så går du inte miste när något nytt händer i projektet!

Bostadsfakta

Lägenheter 76
Status Planerat

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Visningar

Bostadsprojektet är planerat. Vi börjar med visningar vid säljstarten i höst.

Kontakt

Karin Hoberg
Sälj- och marknadsansvarig

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter i Fredriksskans i Kalmar

Vi vet också att när man köper en lägenhet i nyproduktion så är det en tid till inflyttning. Livet står inte stilla och mycket kan hända i det privata, därför har vi ett trygghetspaket som heter just Trygghetsfilosofin i detta projekt. Detta för att ni som köpare ska kunna känna er trygga när ni köper en bostad, även om livet tar vändningar som man inte kan råda över så kommer Trygghetsfilosofin in och hjälper till att stötta.

Bostäderna 

De nyproducerade bostäderna kommer att utföras med Riksbyggens fina inredningsstandard med noggrant utvalda material. Vill du trots detta sätta din egen prägel på lägenheten finns det tillval på ett flertal designlinjer som är framtagna av Riksbyggens egna inredningsexperter. Detta kommer att presenteras vid säljstarten som planeras till hösten 2020. Bostäderna kommer att ha varierande storlek från ett till fem rum och kök.

Tidsplanen för de planerade bostadsrätterna på Fredriksskans:

 • 2020 – Kommunen är klara med saneringen av området, ledningsarbete pågår och planeras vara klart i maj. Detta året påbörjas byggnation av garage och vi planerar även för säljstart till sen höst. Vid säljstarten presenteras planlösningar och priser
 • 2022 – Hösten/vintern detta år beräknas första inflyttningarna påbörjas

Hyresrätter i Fredriksskans

Riksbyggen uppför 42 hyresrätter med fokus på kvadratsmarta lägenheter i storlek ett till fyra rum och kök. Dessa ligger utmed Fredriksskansgatan och skapar en helt ny siluett ner mot citykärnans skyline.

Läs mer om hyresrätterna

Tidsplanen för de planerade hyresrätterna på Fredriksskans:

 • 2020 – Kommunen är klar med saneringen av området, ledningsarbete pågår och planeras vara klart i maj.
 • 2021 – Sen höst/vinter detta året planeras det för att intressekön för hyresrätterna öppnas
 • 2022 – Sommaren detta året planeras inflyttning

Hållbara bostäder

Vi tänker mycket på miljön när vi bygger nya bostäder, även på Fredriksskans kommer vi att göra det då byggnaderna kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad Silver är ett svenskt system för certifiering av byggnader som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och granskade materialval. Utöver detta ställer nivån höga krav på dagsljusfaktorer i bostaden, ljudmiljö, behovsstyrda ventilationssystem och fuktsäkerhet. Det garanterar bra, ljusa och energieffektiva bostäder – och ett långsiktigt hållbart bostadsområde.

Bostäderna på Fredriksskans har också till uppgift att underlätta en mer hållbar livsstil för de boende bland annat genom effektiva cykelparkeringar och innovativa parkeringslösningar för bil. Men framförallt har det nya bostadsområdet fokus på den sociala hållbarheten och kvarteret är planerat utifrån människans behov av möten och aktiviteter. Området ska vara öppet för alla, året runt och vara en naturlig och självklar mötesplats för Kalmarborna och besökare.

 

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

 • Planerad

   
 • Säljstart

  Höst 2020
 • Byggstart

   
 • Inflyttning

  2022

Anmäl intresse till Fredriksskans

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.