Säljstart november 2020
Säljstart november 2020

Brf Fredriks Udde

Första spadtaget är nu taget och säljstart sker i november! Här växer en ny stadsdel fram på en unik och anrik plats i Kalmar. Området Fredriksskans är beläget på ett av Kalmars bästa lägen, här har du nära till vår vackra stadskärna med shopping och restauranger och även till sköna promenader vid vatten och härliga skogspartier. Preliminär inflyttning 2023.

Bostadsfakta

Lägenheter 76
Status Planerat

Visningar

Söndag 15 november 11:00-14:00

Välkommen till stora visningsdagen! Vi öppnar dörrarna på Biskopsgatan 5 söndagen den 15/11.

Kontakt

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter på Fredriksskans i Kalmar

Riksbyggen planerar att uppföra 76 bostadsrätter om ett till fem rum och kök med varierande storlekar och utformningar. Brf Fredriks Udde blir en förening med det lilla extra. Här skapar vi fina mervärden så som bil- och cykelpool, grönskande gård med pergola, gemensamhetslokal och övernattningslägenhet.

Observera: Fastställda planlösningar och priser presenteras vid säljstarten som beräknas äga rum i höst detta år. Vi kan dock redan nu delge preliminära från- och tillpriser samt ett smakprov på några utvalda planlösningar i varierande storlekar.

Preliminära från- och tillpriser

 • 1 rok, 40 kvm 1 680 000 kr
 • 2 rok, 54–60 kvm 2 290 000 kr – 2 790 000 kr
 • 2–3 rok, 65–92 kvm 2 490 000 kr – 4 790 000 kr
 • 3–4 rok, 96–128 kvm 3 790 000 kr – 6 890 000 kr
 • 4–5 rok, 116–148 kvm 5 790 000 kr – 7 990 000 kr

Tidsplanen för de planerade bostadsrätterna på Fredriksskans:

 • 2020 –Första spadtaget är taget. Under hösten påbörjas byggnation av garage och vi planerar för säljstart i november. Vid säljstarten presenteras planlösningar och priser.
 • 2023 – Hösten detta år beräknas första inflyttningarna påbörjas.

Vi vet också att när man köper en lägenhet i nyproduktion så är det en tid till inflyttning. Livet står inte stilla och mycket kan hända längs med vägen, därför har vi ett trygghetspaket som heter just Trygghetsfilosofin i detta projekt. Detta för att du som köpare ska kunna känna dig trygg när du köper en bostad, även om livet tar vändningar som man inte kan råda över så kommer Trygghetsfilosofin in och hjälper till att stötta.

Välkommen att göra en intresseanmälan!
På så vis så går du inte miste om när något nytt händer i projektet.

Säljstart och fördelningen av bostäderna

Till följd av Covid-19 planerar vi för en digital säljstart under hösten. Detta innebär att alla som gjort en intresseanmälan kommer att få allt informationsmaterial utskickat via e-post vid säljstart. För er som önskar ta del av fysiskt informationsmaterial så kommer det även ges möjlighet till detta.

Efter säljstart kommer ni som är intresserade av att köpa en bostad ges tid att fylla i en valblankett där ni rangordnar de bostäder ni är intresserade av. När slutdatumet för inlämning av valblanketten passerat sker försäljningen efter turordning. Först erbjuds medlemmar i Riksbyggen Förtur att köpa, efter antal poäng. Därefter erbjuds övriga intressenter, efter datum för inskickad intresseanmälan.

Bostädernas inredning

En av de bästa sakerna med att köpa en nyproducerad bostad är möjligheten att påverka inredningen. Våra inredare på Riksbyggen har tagit fram ett flertal stilpaket för kök och badrum som ni kommer kunna välja bland. Utöver stilpaketen kommer arkitekten även ta fram ett eget alternativ som ni kan välja. Mer om detta vid säljstarten! Det kommer dessutom finnas flera olika golv och färgsättningar att välja mellan.
På Fredriksskans har vi valt att köra på stilrena och kvalitetssäkrade Marbodal som köksleverantör vilket betyder att vi har fem olika stilpaket att välja mellan i projektet. Din basutformning följer stilpaketet Harmoni som är en klassisk och tidlös inredning, en stil som håller länge. Om inte detta känns som du kan du istället välja någon av linjerna: Arv, Kontrast, Ikon och Natur.
Badrumsinredningen på Fredriksskans kommer komma från Svedbergs. Även här kommer du kunna välja bland flertalet av våra stilpaket.
Du kan redan nu spana in våra stilpaket och börja fantisera om hur ditt framtida hem kommer se ut.

 

Hyreslägenheter på Fredriksskans

Riksbyggen uppför 42 hyreslägenheter med fokus på kvadratsmarta lägenheter i storlek ett till fyra rum och kök. Dessa ligger utmed Fredriksskansgatan och skapar en helt ny siluett ner mot citykärnans skyline.

Läs mer om hyreslägenheterna

Tidsplanen för de planerade hyreslägenheterna på Fredriksskans:

 • 2020 – Byggnation av garage påbörjas
 • 2022 – Sen höst/vinter detta året planeras det för att intressekön för hyresrätterna öppnas
 • 2023 – Sommaren detta året planeras inflyttning

Hållbara bostäder

Vi tänker mycket på miljön när vi bygger nya bostäder, även på Fredriksskans kommer vi att göra det då byggnaderna kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad Silver är ett svenskt system för certifiering av byggnader som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och granskade materialval. Utöver detta ställer nivån höga krav på dagsljusfaktorer i bostaden, ljudmiljö, behovsstyrda ventilationssystem och fuktsäkerhet. Det garanterar bra, ljusa och energieffektiva bostäder – och ett långsiktigt hållbart bostadsområde.

Bostäderna på Fredriksskans har också till uppgift att underlätta en mer hållbar livsstil för de boende bland annat genom cykel- och bilpool. Men framförallt har det nya bostadsområdet fokus på den sociala hållbarheten och kvarteret är planerat utifrån människans behov av möten och aktiviteter. Området ska vara öppet för alla, året runt och vara en naturlig och självklar mötesplats för Kalmarborna och besökare.

 

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

 • Planerad

   
 • Säljstart Förtur

  Höst 2020
 • Säljstart

  Höst 2020
 • Byggstart

   
 • Inflyttning

  2023

Nya bostadsrätter på unikt läge

På Fredriksskans kommer Riksbyggen uppföra 76 ljusa bostadsrätter. Detta blir boendet för dig som inte vill behöva välja mellan stadsliv och natur. Från Fredriksskans finns allt på bekvämt gångavstånd; Historiska byggnader, mysiga kullerstensgator, badplatser, vackra promenadstråk längs med vattnet och grönskande parker. Samtidigt finns ett stort utbud av restauranger, caféer, pubar och butiker på Kvarnholmen som bara är belägen ett par hundra meter bort.

Anmäl intresse till Brf Fredriks Udde

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede.