Pressinbjudan: Första spadtaget för 47 bostadsrätter i Brf Guldpennan 2019-09-23, kl 07:55

Pressinbjudan: Första spadtaget för 47 bostadsrätter i Brf Guldpennan

Torsdagen den 26 september tas det första spadtaget för 47 bostadsrättslägenheter i Riksbyggens Brf Guldpennan i Södergården i Uddevalla. Det första spadtaget tas av Christer Hasslebäck, kommunstyrelsens ordförande, Yvonne Steen, köpare i Brf Guldpennan och Martin Linsten, marknadsområdeschef Riksbyggen.

– Det är väldigt roligt att vi nu kan byggstarta det andra av tre planerade bostadsprojekt på Söderskolans historiska mark. Riksbyggen kan med det tillföra Uddevalla nya bostäder i ett centralt och attraktivt läge, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Inflyttningen i Brf Guldpennan är planerad att ske sommaren 2021. Den första av de tre etapperna på Söderskolan är redan byggd. Sammanlagt bygger Riksbyggen 139 nya bostäder vid Söderskolan.

– Vi fortsätter nu att rama in området och håller samman bostäderna med en härligt grön gård och hållbarhet finns med genom hela projektet. Byggnaderna certifieras enligt Miljöbyggnad och till exempel får sophus och carportar sedumtak för ökad grönska och biologisk mångfald, berättar Martin Linsten.

Entreprenör för byggnationen är Hansson & Söner.

Media är varmt välkomna att delta under det första spadtaget!

Dag och tid: Torsdagen 26 september, kl.11.30 - slut ca 13.
Plats: Gamla fotbollsplanen ingång från nya lekplatsen, tänk på att ta oömma skor. Skyltat från Studievägen 3 i Uddevalla.

För mer information:
Martin Linsten, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, 070-665 33 44.

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder