Planerat
Planerat

Tomtebo strand

Tomtebo strand ligger i östra Umeå i närheten av Nydalasjön och härliga rekreationsmöjligheter. Här planeras för ett helt nytt bostadsområde med hållbarhet i fokus. Välkommen med din intresseanmälan för samtliga bostäder vi planerar att bygga i Tomtebo strand!

Bostadsfakta

Lägenheter 100
Status Planerat

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Visningar kommer att genomföras vid säljstart. Kontakta säljaren för mer information.

Kontakt

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Nyproduktion i Tomtebo strand i Umeå

I Tomtebo strand i Umeå bor du med hållbarhet i fokus, både ur ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. Stadsdelen växer fram i unik samverkan med målet om att bli en internationell förebild för hållbar stadsutveckling! Detaljplanearbete pågår och byggande av cirka 100 bostäder planeras kunna påbörjas efter 2021.

Här planeras det för bostäder för unga och gamla, små och stora familjer, singlar, sambos, särbos, mambos och varannan-veckas-föräldrar. Köper du en nyproducerad bostadsrätt här kan du välj och vraka bland allt från kvadratsmarta ettor till generösare lägenheter för växande familjer.

Området avgränsas av Nydalasjön, bostadsområdet Tomtebo samt Kolbäcksvägen. Förutom bostäder planeras det även för att kunna finnas kommersiella lokaler för uthyrning där caféer, restauranger och butiker kan flytta in och ge ännu mer liv och rörelse mellan husen.

Området har ett strategiskt läge med närhet till både universitets- och sjukhusområdet samt Nydalas strövområden. Det nyproducerade området som byggs i Tomtebo strand är tänkt att vara ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt föredöme. Vi vill att de boende känner delaktighet och stolthet och att de vill bo kvar livet ut.

Tomtebo strand är ett samverkansprojekt mellan Umeå kommun, HSB, NCC, PEAB, Riksbyggen, Rikshem, Skanska, Slättö, Umeå Energi, Upab och Vakin.

 • Planerad

  2020
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Inflyttning

   

Om området

Att bo på Tomtebo strand är rena rama drömmen för dig som gillar att leva ett aktivt liv med hållbarhet i fokus. Nydalasjön ligger ett stenkast från Tomtebo strand. För dig som lätt vill nå ut i naturen och samtidig ha nära till både universitet, sjukhusområdet och centrala Umeå är det här det perfekta området.

Du når det mesta med cykel eller med bussen som går förbi här regelbundet. Förutom de fina promenadstråken och skogsmarkerna runt om där du kan plocka bär och svamp så finns platser för lek, bad och möjlighet till fiske i Nydalasjön. På vintrarna finns närhet till skidspår vid Nydala. Bara någon kilometer bort ligger IKSU sporthall som erbjuder gym, simhall, klättring mm.

Anmäl intresse till Tomtebo strand

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till