Kommande
Kommande

Österteg

Anmäl intresse

På Östteg planerar vi ett nytt bostadsområde för dig som vill bo centralt med närhet till det mesta. Området ligger mellan Ön och Avion i Umeå och vi planerar i dagsläget för cirka 450 nya bostäder. En del planeras bli seniorbostäder i bostadsrättsform, enligt vårt koncept Bonum.

Fakta

Lägenheter 0
Status Kommande
Planering pågår
2023
Säljstart
Prel. 2026
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttningsklart
Prel. 2028

Bostadsrätter på Teg i Umeå

Österteg blir ett helt nytt område med nyproducerade lägenheter. Området ligger på Östteg i Umeå, som är ett centralt och väldigt populärt område. Här finns bland annat förskola, grundskola, flera träningsanläggningar, restauranger, livsmedelsbutiker, bibliotek och kyrka. Det är ett attraktivt område som ligger bra placerat nära centrumkärnan, rekreationsområden på Ön och shoppingcentret Avion. 

450 nya bostäder

Vi planerar för cirka 450 bostäder, för alla åldrar, på Österteg i Umeå. Det är inte helt klart än vilka boendeformer kommer att bli, men några av dem kommer att bli seniorbostäder för dig som fyllt 55 år, enligt vårt koncept Bonum. Vi planerar för hållbara boenden som tillgodoser människors behov, samtidigt som planetens gränser respekteras.

Bo enkelt och tryggt med Bonum

Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. Bonumbostaden utformas helt utifrån de boendes behov, såväl nutida som framtida, och erbjuder genomtänkta lösningar för en lite enklare och bekvämare vardag. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att få hjälp med en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönstren putsade. Det är en slags förstärkt fastighetsskötare och tjänsterna betalas bara när de utnyttjas.

Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också gemensamhetslokal för större middagar eller kalas samt en övernattningslägenhet för dina tillfälliga gäster.

Stadsdelen Teg

Teg ligger på södra sidan om Umeälven och är uppdelat i två stadsdelar, Öst- och Västteg. Broarna över älven har alltid varit viktiga länkar till Umeås centrala delar och via dem cyklar du snabbt in till centrum.

På Teg finns flera matbutiker, apotek och bibliotek. Stadens ishockeyarena Winpos arena är placerad här samt IKEA och Avion shoppingcenter. På Teg har du även närhet till rekreationsmöjligheter så som Bölesholmarna med badplats och stadens vackra strandpromenader längst med älvkanten.

Anmäl intresse till Österteg

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Jenny  Elveljung

Jenny Elveljung

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur
Inredning

Riksbyggens inredningsportal

Här kan du testa att göra tillval och sätta en personlig prägel på din lägenhet. Prova dig fram till vilket kök och badrum du vill ha. Klicka in i vår inredningsportal och se vad som passar i ditt nya hem.

Se vad som passar dig i inredningsportalen

Vad är Bonum?

Riksbyggens koncept Bonum är nya bostadsrätter för dig som fyllt 55 år. Centrala lägenheter med genomtänkta lösningar för en enklare vardag.

seniorpar.jpg

Det här är Bonum

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till