Kommande
Kommande

Tomtebo strand

Anmäl intresse

Tomtebo strand ligger i östra Umeå i närheten av Nydalasjön och med härliga rekreationsmöjligheter. Här planeras ett helt nytt bostadsområde med hållbarhet i fokus. Välkommen med din intresseanmälan för samtliga bostäder vi planerar att bygga i Tomtebo strand!

Fakta

Lägenheter 100
Status Kommande
Planering pågår
2022
Säljstart
Prel. 2025
Byggstart
Prel. 2025
Upplåtelse
Inflyttningsklart
Prel. 2027

Bostadsrätter i Tomtebo strand i Umeå

I Tomtebo strand i Umeå bor du med hållbarhet i fokus, både ur ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. Stadsdelen växer fram i unik samverkan med målet om att bli en internationell förebild för hållbar stadsutveckling. Detaljplanen har nu vunnit laga kraft och byggande av cirka 100 bostäder planeras kunna påbörjas under 2025.

Här planeras det för bostäder för unga och gamla, små och stora familjer, singlar, sambos, särbos, mambos och varannan-veckas-föräldrar. Köper du en nyproducerad bostadsrätt här kan du välja och vraka bland allt från kvadratsmarta ettor till generösare lägenheter för växande familjer.

Området avgränsas av Nydalasjön, bostadsområdet Tomtebo samt Kolbäcksvägen. Förutom bostäder planeras även kommersiella lokaler för uthyrning, där caféer, restauranger och butiker kan flytta in och ge ännu mer liv och rörelse mellan husen.

Området har ett strategiskt läge med närhet till både universitets- och sjukhusområdet samt Nydalas strövområden. Det nyproducerade området som byggs i Tomtebo strand är tänkt att vara ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt föredöme. Vi vill att de boende känner delaktighet och stolthet och vill bo kvar livet ut.

Tomtebo strand är ett samverkansprojekt mellan Umeå kommun, Riksbyggen, HSB, NCC, PEAB, Rikshem, Skanska, Slättö, Umeå Energi, Upab och Vakin.

Om området

Att bo på Tomtebo strand är rena rama drömmen för dig som gillar att leva ett aktivt liv med hållbarhet i fokus. Nydalasjön ligger ett stenkast från Tomtebo strand. För dig som lätt vill nå ut i naturen och samtidig ha nära till både universitet, sjukhusområdet och centrala Umeå är det här det perfekta området.

Du når det mesta med cykel eller med bussen som går förbi här regelbundet. Förutom de fina promenadstråken och skogsmarkerna runt om där du kan plocka bär och svamp så finns platser för lek, bad och möjlighet till fiske i Nydalasjön. På vintrarna finns närhet till skidspår vid Nydala. Bara någon kilometer bort ligger IKSU sporthall som erbjuder gym, simhall, klättring mm.

Anmäl intresse till Tomtebo strand

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Jenny  Elveljung

Jenny Elveljung

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Erica  Bjuhr

Erica Bjuhr

Kundrelationsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp