Kommande
Kommande

Brf Arken

Anmäl intresse

Mitt i centrala Umeå planerar vi att bygga ett hus med 31 lägenheter om ett till fyra rum och kök. Kanske är det shopping, kultur eller restauranger som lockar eller kanske en promenad genom centrum ner till älven. Oavsett vilket så har du allt på bekvämt avstånd från din bostad.

Fakta

Lägenheter 31
Status Kommande
Planering pågår
Säljstart
Prel. 2024
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttningsklart
Prel. 2026
enkät

Vi vill veta vad du tycker

Dina synpunkter är väldigt viktiga för hur vi ska planera lägenheterna i Brf Arken i centrala Umeå - allt för att det ska passa dig som boende så bra som möjligt. Vi vill veta allt från vilken lägenhetsstorlek du vill ha till färg på köksluckorna och om du är intresserad av ett gemensamt växthus.

Dina synpunkter är viktiga för oss

Bostadsrätter centralt i Umeå

Mitt i centrala Umeå planeras för cirka 31 nya bostadsrätter i Brf Arken. Bor du här har du promenadavstånd till det mesta. Säljstart preliminärt 2024 och preliminär inflyttning under 2026.

Kanske är det shopping, kultur eller restauranger som lockar eller kanske en promenad genom centrum ner till älven. Oavsett vilket så har du allt på bekvämt avstånd från din bostad. Bekvämt är det också att bo i helt nyproducerad lägenhet av modernaste standard. Detaljplanearbete pågår så anmäl ditt intresse redan idag för att få information om våra nya bostäder i Brf Arken i Umeå.

Information om bostadsprojektet

Vi planerar för att huset ska bli fyra till sex våningar högt med 31 lägenheter om ett till fyra rum och kök. De flesta lägenheter kommer få en balkong, vissa lägenheter planeras ha två balkonger. Garage är tänkt att placeras under huset.

Detaljplanen har vunnit laga kraft

Vi kan nu glädjande informera att Mark- och miljööverdomstolen beslutat att inte lämna prövningstillstånd och därmed står Mark-och miljödomstolens tidigare beslut fast. Detta innebär att detaljplanen för Brf Arken därmed vunnit laga kraft och vi kan nu fortsätta jobba vidare enligt plan och hoppas kunna lämna in bygglovshandlingarna hösten 2023.

Planerad säljstart våren 2024

Vi jobbar mot att kunna ha en säljstart våren 2024. Från säljstart till inflyttning brukar det vara cirka två år. Det är först vid säljstart som du kan anmäla intresse till specifik lägenhet. Vi kommer inför säljstarten att publicera all relevant information såsom priser, planritningar, valblankett med mera här på hemsidan. Anmäl ditt intresse för bostadsprojektet för att få vårt nyhetsbrev så meddelar vi dig när det är aktuellt.

Få Förtur till din  drömbostad

Som medlem i Riksbyggen Förtur kan du få chansen att välja bland våra nya bostadsrätter innan de finns tillgängliga för allmänheten. Du samlar poäng över tid och ju fler poäng, desto större chans att välja just den bostad du vill ha i Brf Arken. 

Tryggare med Trygghetslöftet

Riksbyggens Trygghetslöfte genomsyrar allt vi gör och tror på. Från hur vi bygger till hur du bor. Den innebär bland annat skydd mot dubbla boende-kostnader, avbokningsskydd eller framflyttning av tillträdesdag. Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte.

Hållbarhetsåtgärder

  • Miljöbyggnad Silver
  • Solceller
  • Gemensamhetslokal
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Miljöbyggnad Silver
  • Solceller
  • Gemensamhetslokal
Om vårt hållbarhetsarbete

Mitt i centrala Umeå

Här bor du mitt i smeten med det mesta du kan behöva utanför dörren och gott om butiker och restauranger inom promenadavstånd.

Längre ned på gatan har du Norrlandsoperan, runt knuten ligger Folkets hus och Gitarrmuseet, känd för att vara en av världens största samlingar av gitarrer. Perfekt för ett spontanbesök följt av middag på en av stadens många restauranger och krogar.

Anmäl intresse till Brf Arken

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera objekt. Du får löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika objekt i ett senare skede. På mittriksbyggen.se ser du vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Kontakt

Erica  Bjuhr

Erica Bjuhr

Kundrelationsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Riksbyggen Förtur ökar möjligheten att välja bostad

Gå med i Riksbyggen Förtur och få chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Skaffa Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp