Kommande
Kommande

Brf Arken

Lägenheter med promenadavstånd till det mesta i Umeå. Välkommen till din nya verklighet!

Fakta

Lägenheter 31
Status Kommande

Så här köper du en bostad i Brf Arken

Gör en intresseanmälan för bostadsprojektet genom att klicka på ”Anmäl intresse” här på sidan. Då kommer du att få våra nyhetsbrev och missar ingen information.

Det är även klokt att gå med i Riksbyggen Förtur. Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur möjlighet att välja lägenhet först utifrån turordning efter antal poäng. Du samlar en poäng per vecka du är medlem. Ju tidigare du registrerat dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du alltså samla inför säljstarten. 

enkät

Vi vill veta vad du tycker

Dina synpunkter är väldigt viktiga för hur vi ska planera lägenheterna i Brf Arken i centrala Umeå - allt för att det ska passa dig som boende så bra som möjligt. Vi vill veta allt från vilken lägenhetsstorlek du vill ha till färg på köksluckorna och om du är intresserad av ett gemensamt växthus.

Dina synpunkter är viktiga för oss

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

Bostadsrätter centralt i Umeå

Mitt i centrala Umeå planeras för cirka 32 nya bostadsrätter i Brf Arken. Bor du här har du promenadavstånd till det mesta. Planerad säljstart våren 2023 och preliminär inflyttning under 2024.

Kanske är det shopping, kultur eller restauranger som lockar eller kanske en promenad genom centrum ner till älven. Oavsett vilket så har du allt på bekvämt avstånd från din bostad. Bekvämt är det också att bo i helt nyproducerad lägenhet av modernaste standard. Detaljplanearbete pågår så anmäl ditt intresse redan idag för att få information om våra nya bostäder i Brf Arken i Umeå.

Information om bostadsprojektet

Vi har fått besked om att detaljplanen för vårt planerade bostadsprojekt tyvärr har blivit överklagad. Det innebär att vår tidplan kommer att justeras, men vi arbetar vidare för säljstart och återkommer med mer information när vi vet mer.

Vi planerar för att huset ska bli fyra till sex våningar högt med 32 lägenheter om ett till fyra rum och kök. De flesta lägenheter kommer få en balkong, vissa lägenheter planeras ha två balkonger. Tanken är att det i projektet ska finnas en gästlägenhet och en gemensamhetslokal för föreningens medlemmar att nyttja. Garage är tänkt att placeras under huset.

Planerad säljstart våren 2023

Vi jobbar mot att kunna ha en säljstart våren 2023. Från säljstart till inflyttning brukar det vara cirka två år. Det är först vid säljstart som du kan anmäla intresse till specifik lägenhet. Vi kommer inför säljstarten att publicera all relevant information såsom priser, planritningar, valblankett med mera här på hemsidan. Anmäl ditt intresse för bostadsprojektet för att få vårt nyhetsbrev så meddelar vi dig när det är aktuellt.

Riksbyggens inredningsportal

Här hittar du ett inspirationsverktyg för att se de inredningsval vi erbjuder i Brf Åstråket. Testa dig fram för kök och badrum. Vi hoppas att du ska hitta din favoritstil och sedan välja ut de detaljer som passar just dig!

Till inredningsportalen Brf Arken

Hållbarhetsåtgärder för Brf Arken

 • Miljöbyggnad silver
 • Solceller
 • Gemensamhetslokal

Läs om vårt hållbarhetsarbete.

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  Vår 2023
 • Byggstart

   
 • Visningsbostad

   
 • Inredningsval

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Prel. 2025

Mitt i centrala Umeå

Här bor du mitt i smeten med det mesta du kan behöva utanför dörren och gott om butiker och restauranger inom promenadavstånd.

Längre ned på gatan har du Norrlandsoperan, runt knuten ligger Folkets hus och Gitarrmuseet, känd för att vara en av världens största samlingar av gitarrer. Perfekt för ett spontanbesök följt av middag på en av stadens många restauranger och krogar.

Anmäl intresse till Brf Arken

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till