Boka privat möte
Boka privat möte

Brf Callmare Fästning

På Fredriksskans med sitt enastående läge i Kalmar, planerar vi nu för 30 mindre och kvadratsmarta lägenheter. Bostäderna blir utformade som 1–3 rum och kök mellan cirka 27-66,5 kvm. Se exempel på planlösningar under dokument. Brf Callmare fästning kommer bjuda på väldisponerade planlösningar med stilren inredning. Säljstarten är planerad till hösten 2021. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Lägenheter 30
Status Kommande

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer
Press

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här

Boka privat möte

Söndag 25 april 11:00-15:00

Välkommen att träffa oss utanför Fredriksskansportalen! Tidsbokning krävs, ring 0480-57692

Kontakt

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter centralt i Kalmar

Alldeles intill Fredriksskansarenan i Kalmar och mitt emot Brf Fredriks Udde planerar vi nu för ett nytt hus med cirka 30 bostadsrätter. I fokus har vi kvadratsmarta lägenheter mellan ett till tre rum och kök, alla med välplanerade planlösningar. De flesta lägenheterna kommer att ha balkong eller uteplats, en del med härlig kvällssol, norrläge, söderläge eller med utsikt mot vackra Malmfjärden.

Thomas Sandell är husets arkitekt

Brf Callmare Fästning kommer att bestå av en huskropp och som är ritad av arkitekten Thomas Sandell på arkitektfirman Sandellsandberg. Här kommer huset skapa en samklang med befintliga byggnader och bidra till en vacker siluett mot Kalmar stad. Lägenheterna på markplan kommer ha uteplatser, vissa mot den vackra befintliga mur som står på platsen idag, och vissa mot den grönskande innergården. Högst upp i huset kommer de lägenheterna som vetter mot härlig kvällssol ha rymliga terrasser. Här skapar vi något för alla smaker och behov.

Grönskande och mysig innergård

Innergården sammanfattar vi i ett ord, mysig!
Här skapas olika partier för att kunna umgås med nära och kära under årets varmare månader. En pergola i ena hörnet och en uteplats i andra. Mellan dessa tillförs grönska, odlingslådor och välplacerade utelampor som kommer att bidra till en härlig och mysig stämning.

En smart cykelcarport och förrådslänga blir bekvämt och funktionellt placerade mot arenan. Dessa kommer rama in innergården så du kan känna dig privat även på de gemensamma uteplatserna.

Lägenheterna

En av de mest spännande sakerna med att köpa en nyproducerad bostad är att du får möjlighet att påverka din inredning. Till din hjälp har våra inredningsexperter tagit fram ett flertal stilpaket för kök och badrum som du kommer att kunna välja bland i form av tillval. Det stilpaket som ingår i lägenheterna kallar vi för Harmoni. Det är en stil som håller väl över tid med stilrena materialval och neutrala färgtoner.

I de flesta lägenheterna om ett rum och kök kommer det finnas en avgränsande sovalkov i form av en modern glasvägg i industristil. Denna vägg är inte bara snygg utan skapar även avskiljande yta mellan sov och vardagsrum och kök. Lägenheterna om två rum och kök kommer att ha ett rymligt sovrum med stilren skjutdörr och härligt kök i vinkel.

Alla lägenheter om tre rum och kök kommer att ha två lättmöblerade sovrum och vardagsrummet kommer att vara välplanerat för sällskapsyta.

Gemensamt för samtliga lägenheter blir öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt klinkers i hall. Samtliga badrum blir givetvis helkaklade kommer ha en egen tvättdel med plats för förvaring.

Säljstarten är planerad till hösten 2021. Anmäl ditt intresse redan nu för att få löpande information och för att öka dina chanser att få välja just din drömbostad. Genom att bli medlem i Riksbyggen Förtur ökar du dina chanser ännu mer.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

placeholder

 • Planerad

  Januari 2021
 • Säljstart

  Höst 2021
 • Byggstart

   
 • Inflyttning

   

Kvadratsmarta bostadsrätter på unikt läge

På Fredriksskans har du nära till allt som Kalmar stad har att erbjuda. Kvarnholmen med sina mysiga kullerstensgator, där finner du utbud såsom butiker, mataffär, pubar, caféer, apotek, vårdcentraler och mycket mer. Dessutom har du nära till vackra promenadstråk, härliga picknickställen och badplatser. Linnéuniversitetet och tågstationen ligger också inom gångavstånd.

Anmäl intresse till Brf Callmare Fästning

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.