Bo och hemestra i Umeå

Umeå är staden som kryllar av potentiella upplevelser, såväl rogivande som mer fartfyllda och spännande. Här har du nära till en vacker skärgård såväl som stadens kulturutbud och närliggande vandringsleder. Som boende i Umeå får du både och, ett tryggt hemma kombinerat med närheten till alla fantastiska platser och upplevelser; ett liv med plats för både vardag och semester.

Hemestra och njut av dina lokala smultronställen

Här känns hemma som borta, fast hemma. När du bor i en nyproducerad lägenhet ligger känslan av hotell nära till hands. Med fördelar som den egna, perfekta kudden och en kyl fylld med dina favoriter. Med egen balkong eller uteplats är hemesterkänslan aldrig långt borta. Där kan du koppla av och njuta av avskildheten i lugn och ro. Du kan skippa resväskan och få tillgång till hela garderoben istället, du har allt du behöver på några stegs avstånd, och du behöver aldrig checka ut.

I Umeå bygger vi välplanerade och bekväma bostäder som bjuder in till hemester, varje dag. Vi frågade Ulf Halvarsson och Eva Jonsson på vårt kontor i Umeå, om deras bästa hemestertips. Hoppas du hittar något tips du gillar!

"Umeå är en fantastisk cykelstad och mitt tips är att upptäcka och njuta av stadens omgivningar på två hjul. Du kan börja dagen med någon av de fina cykellederna som startar i stan och när du kommer tillbaka parkerar du cykeln och strosar längs älvpromenaden. Där är perfekt att stanna till för en fika på någon av uteserveringarna, eller bara slå sig ner på de sköna bänkarna och njuta av vyn. Närheten till vattnet gör att vi har en speciell känsla i staden, det känns som semester fast hemma."

Ulf Halvarsson, Försäljningschef Riksbyggen, Affärsområde Fastighetsförvaltning

Hemestertips i Umeå

Svalkande havsbad

Om du tycker om att bada har skärgården otrolig potential. Med sina sandstränder och klippbad finns alla möjligheter till svalka en varm sommardag. För den som föredrar att hålla sig på torra land bjuder badplatserna även på vackra vyer och perfekta tillfällen att slappna av med en god bok och picknickkorg. Simphamn och Vitskärsudden är två riktiga sommarpärlor, den förstnämnda med fin sandstrand och Vitskärsudden med sina klipphällar, perfekta för en lugn stund vid havet.

Upplev vildmarken

En timma med bil inåt landet hittar du Lögdeälvsleden, en vandringsled som går genom ravinlandskap med fantastiska vyer som måste upplevas. Med storslagna utsikter genom frodig skog är det på sommaren magiskt att uppleva grönskan här. Eftersom det bara tar en dryg timme att åka hit är det perfekt som helg- eller dagsutflykt. Du hinner åka över dagen eller kan lägga till en övernattning längs vandringen.

Upptäck omgivningarna på cykel

Umeå är som gjord för att cykla i och omgivningarna är verkligen värda att upptäcka, även för dig som bor här. Med väl utbyggda cykelleder, fina vägar och lådcyklar för uthyrning är det lätt att rulla iväg på utflykt och se delar av området som du kanske inte annars tar del av i vardagen.

En perfekt runda vi vill tipsa om är Holmsjörundan, du börjar i stan och följer älven ut mot havet för att sedan vända inåt landet och passera Holmsjön på väg tillbaka. Att cykla på vackra vägarna längs vattnen och sedan stanna till för en fika på trädgårdscaféet vid Holmsjön är verkligen ett hemestertips värt namnet.

Lokala delikatesser

Upptäck matkulturen på hemmaplan genom  att utforska det rika utbud på riktigt bra restauranger som finns här. Du hittar något för alla smaker, av genomgående god kvalité och där hantverket genomsyras av stolthet över råvarorna och slutprodukten. Besök gårdsbutiker och caféer, som Hälje gårdsbutik i Holmnäs eller Café Eljest på ön,  där du kan handla lokala råvaror eller ta en riktigt bra fika. Det är svårslaget att handla grönsaker direkt från bonden som odlat dem, och sedan åka till Häggströms jordgubbar för att plocka solmogna bär till grädden.

Upptäck en ny kultur

Här finns möjlighet att upptäcka och uppleva kultur när den är som bäst. Har du testat stadens konstrunda? Med guidade turer och sevärdheter med historia ligger det nära till hands att se något nytt. För oss som bor i staden kom det inte som någon överraskning när Umeå valdes till hela Europas kulturhuvudstad 2014. Passa på att upptäcka mer av vår spännande arkitektur och design, just det som skapar en fantastisk kulturstad att upptäcka igen och igen.

"Jag spelar golf och är så glad att jag har nära till Umeå Norrmjöle Golf klubb. Den ligger strax söder om stan, precis vid havet och det är hur fint som helst. För den som inte spelar golf själv är det ändå en fin utflykt, det finns mycket att se och göra i området och det är en så vacker miljö. Golfklubben har en riktigt bra restaurang och det är nära till fina havsbad.”

Eva Jonsson, kundansvarig Riksbyggen Umeå

 

Med fasta priser och avgifter kan du slappna av 

I en nyproducerad bostad slipper du tänka på renoveringsbehov och budgivning, du vet vad du betalar för och behöver inte oroa dig för att det blir dyrare än du tänkt. Du kan luta dig tillbaka och njuta av ditt fräscha, moderna hem. 

Trygg förvaltning med Riksbyggen

Med Riksbyggens förvaltning är och förblir hemmet en plats att känna sig trygg på. Vi har lång och bred erfarenhet av förvaltning av fastigheter och erbjuder tjänster inom allt från trädgårds- och grönyteskötsel, till störningsjour och tekniskt underhåll. När vi förvaltar är du fri från ansvar och åtaganden och i en välskött, fräsch fastighet blir det lätt att hitta semesterkänslan.