Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok

Våra tjänster inom fastighetsförvaltning

Vi erbjuder bostadsrättsföreningar ett brett utbud av tjänster inom fastighetsförvaltning. Vår totalförvaltning är en heltäckande servicelösning för dig som vill ta ett helhetsgrepp kring förvaltningen i din bostadsrättsförening. 

Kontakta oss och få ett kostnadsfritt förslag

 

Vad ingår i vår fastighetsförvaltning?

För en bostadsrättsförening är det är lika viktigt med välskötta trapphus och gårdar som att ekonomin hanteras på ett bra sätt. Vi hjälper bostadsrättsföreningar med alltifrån fastighetsservice, drift och skötsel av fastigheten till ekonomisk förvaltning och energioptimering. Läs mer om våra förvaltningsområdena här.

 

Teknisk förvaltning

Teknisk förvaltning handlar om att behålla, eller till och med öka värdet på din bostadsrättsförenings fastighet. Det planerade underhållet är lika viktigt som att bevara husets funktioner som trevliga innergårdar och säkra lekplatser och fungerande tvättstugor. Med en genomtänkt teknisk förvaltning ser du till att fastighetens värde säkras på lång sikt. Vi hjälper dig och din förening med underhållsplanering och tar hand om den löpande driften av fastigheten. Få reda på mer om teknisk förvaltning

 

Fastighetsservice

Fastighetsservice handlar om att se till att fastigheten och allt som sker runt omkring fungerar. Det är bostadsrättsföreningens ansvar att god fastighetsservice tillhandahålls och utförs på både byggnaden, utemiljön och alla tekniska installationer. Nyckeln till en långsiktigt trivsam fastighet handlar om regelbunden tillsyn. Vi ger er fastighet löpande tillsyn och sköter om byggnader, gårdar och alla typer av tekniska installationer. Få reda på mer om fastighetsservice

 

Ekonomisk förvaltning

Ekonomisk förvaltning handlar om allt som har med bostadsrättsföreningens ekonomi att göra. Från bokföring och bokslut till pantförskrivning, uthyrning av lokaler och utskick av avgiftsavier samt lånehantering. Alla föreningar behöver olika lösningar för just sin ekonomi. Beroende på storlek, antal medlemmar, om det finns hyresgäster och om de har stora eller små gårdar för att nämna några områden. Vi har redovisnings- och ekonomitjänster som säkerställer korrekt och effektiv hantering av den löpande ekonomin i din förening. Få reda på mer om ekonomisk förvaltning

 

Energitjänster

En genomtänkt energiförvaltning är bra både för miljön och ekonomin. Du kan anlita oss för alltifrån individuell mätning av el och vatten, driftövervakning, installationsservice och daglig skötsel och underhåll till att energioptimera hela fastigheter. Vi erbjuder också bostadsrättsföreningar hjälp med energideklaration och att skapa upp en energiplan. Få reda på mer om energitjänster

Vad kostar fastighetsförvaltning?

Många saker kan påverka priset på förvaltning i en bostadsrättsförening. Storleken på föreningen, alltså antalet lägenheter, är en avgörande del.

Vill du veta vad förvaltning skulle kosta för din förening? Kontakta oss för ett kostnadsfritt förslag

En annan viktig faktor för priset på förvaltning är hur väl underhållen fastigheten är sedan tidigare - både utemiljön och huset. Annat som kan påverka är om det finns en gemensam tvättstuga i föreningen som behöver underhållas eller om varje lägenhet har egna tvättmaskiner.

Hur hög ambitionsnivå ni har på er förvaltning och hur ofta ni vill att tillsynen sker är också faktorer som påverkar kostnaden. 

Vad påverkar priset på förvaltning?

  • Har din förening stora gräsytor? Gräs behöver klippas oftare än häckar, träd och stenlagda ytor. Det innebär att underhållet behöver ske oftare, och det kan innebära högre kostnader.
  • Finns det en underhållsplan sedan tidigare? Finns en underhållsplan underlättar det mycket för den ekonomiska och tekniska förvaltningen. Det kostar mer om man måste skapa en ny underhållsplan från grunden.
  • Finns det utrymme för lagring av snö? När det blir dags för snöröjning är det flera saker som kan påverka priset. Finns det loftgångar och platta tak som behöver snöröjas för hand? En sak du kanske inte tänker på är att finns inget utrymme att förvara bortskottad snö på gården kanske snön måste fraktas iväg, vilket kan bli kostsamt.
  • Är fastigheten väl underhållen? Måste något repareras eller åtgärdas för att det inte skötts på ett bra sätt tidigare kan priset på förvaltning skena iväg. Det är oftast billigare att sköta något rätt från början än att reparera det senare.

Vi är utsedda till branschens mest hållbara företag

När svenska företag får frågan vilket företag som är mest hållbart inom fastighetsbranschen blir svaret Riksbyggen. Det visar Sustainable Brand Index B2B för 2018, Nordens största studie om hållbarhet. Ändå är vi långtifrån nöjda. Här kan du får reda på mer om vad vi gör för en mer hållbar framtid

Få reda på mer om vår förvaltning för brf

Jag vill veta mer om (minst ett val)

Vill du göra en felanmälan?

Logga in på Mitt Riksbyggen

Vill du jobba hos oss?

Sök jobb och praktik
Upp