Älmhults Handelsplats lockar kunderna med isbana

Vill du åka skridskor innan du shoppar? Älmhults Handelsplats lockar nu kunderna med en 500 kvadratmeter stor isbana.

– Den är mycket uppskattad och vi får till och med besök av skolor som vill låta sina elever åka skridskor, säger Jimmy Petersson, kommersiell förvaltare på Riksbyggen och ansvarig för skötseln av isbanan.  

Älmhult brukar kallas för IKEAs hjärta, men idag rymmer ortens handelsplats mer än bara det blågula varuhuset. Nu satsar Älmhults Handelsplats på både upplevelser och familjeaktiviteter för att erbjuda besökare och de boende i området det lilla extra. Förra vintern byggde de en 500 kvadratmeter stor isbana, och för att kunna möjliggöra alla planer arbetar de med Riksbyggen kring bland annat teknisk och administrativ förvaltning.

– Isbanan var mycket uppskattad och Riksbyggen kommer att hjälpa oss att bygga en ny i vinter. Vi har även haft aktiviteter under sommaren, bland annat åkattraktionen Tubby slides. Vi var först i Sverige med att hyra in Tubby och det är vi glada för eftersom den har varit mycket populär, säger Selin Hult, projektledare för Älmhults Handelsplats.

Jimmy Petersson är kommersiell förvaltare på Riksbyggen och han har arbetat med Älmhults Handelsplats sedan 2015. Han berättar om en spännande resa där handelsplatsen bland annat har växt från två till fyra byggnader. 2019 utökades området med en till enhet vilket innebar nya arbetsuppgifter för Sveriges största fastighetsförvaltare.

– Vi känner handelsplatsen utantill och förutom teknisk och administrativ förvaltning sköter vi även markskötsel, snöröjning och projektledning. Jag vill samtidigt passa på att lyfta fram min kollega Håkan Karlsson som både har hög närvaro och stort engagemang i alla projekt, säger han och förklarar att Håkan gör mycket mer än att bara sköta daglig drift och underhållsfrågor.

Riksbyggen hjälper även till med allt från evenemang till marknader och julbelysning. Selin Hult är nöjd med samarbetet.

– Riksbyggen vet vilka mål, ambitioner och fokusområden vi har. De tar även egna initiativ och vet vad bra service är, säger hon.