Kommande projekt
Kommande projekt

Brf Södra Hammarötassen

Anmäl intresse

Vi planerar för fler bostadsrätter – moderna och ljusa bostäder på 66-91m² med villakänsla. De ligger på populära Hammarö, strax utanför Karlstad. Här bor du naturnära med skogspartier inpå knuten endast en kort cykeltur från bad och service.

Fakta

Lägenheter 32
Status Kommande
Planering pågår
2022
Säljstart
Byggstart
Inredningsval
Upplåtelse
Inflyttningsklart

Bostadsrätter på Hammarö

Vi har tagit beslut att pausa Brf Södra Hammarötassen med anledning av rådande marknadsläge. Vi är stolta och nöjda med hur grannföreningen har utvecklats och hur fint området blir.
Vi ser fram emot att starta upp på nytt med Brf Södra Hammarötassen för fortsatt byggnation av 32 nya bostadsrätter. Välj mellan 2-4 rum och kök på 66-91 m² med antingen balkong eller uteplats. Med bara fyra lägenheter per hus i den gröna omgivningen blir villakänslan påtaglig. Bilen ställer du i carport och utanför entrén har du ett kallförråd.

Anmäl ditt intresse redan nu och få information hela vägen fram till säljstart. I vår säljbroschyr hittar du all fakta och planlösningar. Låt dig inspireras och hitta din favoritlägenhet.
Med lägenhetsväljaren lite längre ner på sidan, kan du navigera runt i området och se var lägenheterna ligger.  

Inredningsportalen

Gällande inredningen har vi tagit fram olika designlinjer för kök och badrum, dels ett grundutförande men även olika möjliga tillval som finns i Riksbyggens inredningsportal. Vi har valt Vedum och då ingår inte linjerna Kontrast och Ikon.

Priser och ytterligare några projektanpassade tillval kommer att presenteras i samband med inredningsstarten som påbörjas några månader efter byggstart.

Om Brf Södra Hammarötassen

Vi fortsätter utveckla Hammarötassen med 32 nya bostadsrätter. Den första etappen har varit väldigt populär och nu har du har en sista chans till en nybyggd bostadsrätt i området - i Brf Södra Hammarötassen.

Vi kommer bygga samma hustyp som i tidigare etapp men nu med inglasade balkonger och uteplatser. Välj mellan 2-4 rum och kök fyllda av ljus och rymd. Husen byggs i tvåplanshus med bara fyra lägenheter per hus i den gröna omgivningen blir villakänslan påtaglig. Till varje lägenheten hör ett kallförråd i sidobyggnad samt en carport med motorvärmare. Uppställningsplats för cyklar under tak.

Alla lägenheter har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här har vi tänkt extra mycket på lägenheternas rymd, ljusaxlar och fönstersättningar för maximera ljus- och naturinsläpp.

Hållbarhetsåtgärder

  • Svanenmärkt
  • Sedum tak och odlingar
  • Cykelparkering, både med och utan tak
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Svanenmärkt
  • Sedum tak och odlingar
  • Cykelparkering, både med och utan tak
Om vårt hållbarhetsarbete

Visningslägenhet Korseberg, Vänersborg

För inspiration har vi tagit fram en film från vår visningslägenhet i Korseberg, Vänersborg. Där har vi redan uppfört dessa hus och lägenheter tidigare. Det du ser är en 4:a om 91 kvm, men då planlösningen i samtliga rum utom de mindre sovrummen är densamma för alla lägenhetsstorlekar kan du se hur lägenheten kommer bli oavsett vilken storlek du är intresserad av.

Bostadsväljaren

Se området och välj bostad

Här kan du titta på huset och hitta din favoritlägenhet.

Öppna bostadsväljaren

Närhet till både natur och stad

Hammarö ligger söder om Karlstad och är, precis som det låter, en ö i norra delen av Vänern. Lägenheterna omges av klippor och glittrande vatten.

Hammarö kommun är en av Sveriges till ytan minsta kommuner med drygt 16 000 invånare. Storstadspulsen i Karlstad, bara några kilometer bort, bidrar till känslan av att här är det nära till allt. Som boende i närheten av Karlstad har du närhet till vatten och stad. Det är just därför många väljer att bo på Hammarö. Ett dopp i Vänern är aldrig längre bort än tio minuter. På vintern förvandlas Vänern till en fantastisk plats för långfärdsskridskor eller för att pimpla. Europas tredje största insjö erbjuder underbara promenader utmed stranden eller klipporna men också fiskeupplevelser. Strax bredvid finns det vandringsleder, naturreservat och ett rikt fågelliv. För den golfintresserade ligger Hammarö golfklubb med 18-hålsbana alldeles vid Vänerns strand.

Det mesta finns inom bekvämt avstånd på Hammarö. Närmaste centrum är Skoghall, där finns allt från matbutiker till fiskrökeri och inredningsbutiker. I Lillängshamnen finns en fin fiskaffär där du köpa färsk och rökt insjöfisk, löjrom med mera.

Mycket att göra i Karlstad

För den som söker ett ännu större utbud är Karlstad bara några kilometer bort. En stad som närmar sig 100 000 invånare. Här finns stor valfrihet när det gäller shopping, restauranger, sport, upplevelser och nöjen. Dessutom har Karlstad ett eget universitet.

Skolor

Bärstaskolan går de minsta barnen, förskoleklass, årskurs 1-6. Från lägenheterna i Hammarötassen tar man sig enkelt till skolan med bil eller cykel i vuxet sällskap. Inom gång- och cykelavstånd ligger Hammarlundens skola med förskoleklass, låg-, mellan- och högstadieskola.

Kommunikationer

Busstrafiken i Hammarö kommun sköts av Värmlandstrafik och är väl utbyggd. Med bil tar det fem minuter till Skoghalls centrum och till Karlstad cirka tio minuter. Under juni, juli och augusti går det båtbussar från Lövnäs till Mariebergsskogen i Karlstad. Vill man njuta av den vackra skärgården tar man sig enkelt till Jäverön eller Västra Långholmen.

Anmäl intresse till Brf Södra Hammarötassen

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Karin Ekström

Karin Ekström

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp