Kommande
Kommande

Brf Sommarskogen

Anmäl intresse

Nu planerar vi för cirka 30 nya lägenheter på Södra Sommarro, ett av Karlstads mest populära bostadsområden. Här bor du granne med Klarälven och Jakobsbergsskogen samtidigt som du är nära centrum. Ett bekvämt boende med mer tid för annat. Helt enkelt ett somrigare liv. Redan nu kan du drömma dig bort kika in och se vilken lägenhet som är din favorit. Du hittar planskisserna under Dokument och faktablad.

Fakta

Lägenheter 30
Status Kommande
Planering pågår
Säljstart
Prel. januari 2025
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttningsklart
Prel. 2027

Bekväma bostadsrätter på Södra Sommarro, Karlstad

Riksbyggen fortsätter utveckla Södra Sommarro och planerar nu för ca 30 bostadsrätter strax intill Jakosbergsskogens sydvästra sida. Yteffektiva bostadsrätter med genomgående hållbarhetstanke, i ett av Karlstads mest populära bostadsområde och granne med Klarälven.

Från 2 till 5 rum och kök

2013 stod den första etappen av småhus klar för inflyttning och sedan dess har området vuxit till ett riktigt fint villakvarter. Nu kompletterar vi området med totalt ca 80 lägenheter i flerbostadshus fördelat i två etapper. Du kan välja mellan flera olika lägenhetstyper, mellan två och fem rum och kök, där varje lägenhet får egen balkong. Vi planerar för säljstart under januari 2025 men du kan redan nu anmäla ditt intresse nedan. Gå också med i Riksbyggen Förtur för en bättre plats i kön vid säljstart.

Lev gott på Sommarro

Sommarro är ett av Karlstads äldsta villaområden, med charmiga trävillor och lummiga trädgårdar. Närheten till skolor, förskolor och sjukhus gör Södra Sommarro till en bekväm och trygg plats att bo på. För dig som vill leva ett aktivt liv är möjligheterna många. Förutom de vackra omgivningarna som inbjuder till promenader och jogging finns en fin golfbana och ett skogsområde med elljusspår som ligger alldeles runt hörnet. Vill du ta del av Karlstad centrums utbud tar det inte mer än en kvart att gå in till stan. Flera busslinjer förbinder också södra Sommarro med resten av Karlstad.

Hållbara bostäder i ett hållbart område

Vi på Riksbyggen tänker alltid på helheten och långt bortom de bostäder vi bygger. I arbetet med flerbostadshusen på Sommarro satsar vi som alltid på hållbara lösningar med energisnåla bostäder och en byggnation i samklang med naturen. Våra 80 år i branschen har gett oss ovärderlig kunskap och till en ledare inom samhällsutveckling. Något vi är stolta över och fortsätter genom vårt arbete med bostäderna på Södra Sommarro.

Hållbarhetsåtgärder

  • Solceller
  • Sedum på komplementbyggnader
  • Odlingslådor
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Solceller
  • Sedum på komplementbyggnader
  • Odlingslådor
Om vårt hållbarhetsarbete

Anmäl intresse till Brf Sommarskogen

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Karin Ekström

Karin Ekström

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp