Kommande
Kommande

Brf Klarapoeten

Anmäl intresse

I stadsdelen Klara i Karlstad inleds snart ett nytt kapitel med 60 moderna och funktionella bostadsrätter. Rofyllt strömmande beskriver tillvaron i vårt nya bostadsområde väl - med stadsliv, teater, anrika hus, vatten och parker runt husknuten.

Fakta

Lägenheter 47
Status Kommande
Planering pågår
Januari 2022
Säljstart
Byggstart
Inflyttningsklart
Upplåtelse

Bostadsrätter i Karlstad

Vackert, levande och rofyllt - det finns många anledningar till varför stadsdelen Klara blivit så uppskattad av Karlstadsborna. Området har en helt egen karaktär, fullt av både historia och möjligheter till ett modernt och enkelt stadsliv. Här samsas berömda sekelskifteshus, lummiga villakvarter och grönområden. I Klara finns både livet och lugnet. Goda kommunikationer, men till det mesta är det gångavstånd.

Nya lägenheter i historiskt kvarter

Bostadsrätterna är yteffektiva och har möblerbara balkonger. De totalt fem - och delvis sammanlänkade husen - kommer vara tre till fyra våningar höga. De drygt 60 lägenheter skiftar storleken från 35-120 kvadratmeter. Två gårdshus utan hiss med lägenheter med villakänsla och egna trädgårdar eller generösa terrasser. Den gemensamma nämnaren är att de olika planlösningarna tagits fram för att maximera ytan och förenkla möbleringen. I föreningen kommer det finnas tillgång till olika gemensamma utrymmen - både inne och ute.

Inspiration till husen har hämtats från de tidiga 1900-talsvillorna och bebyggelsestrukturen i närområdet, för att skapa harmoni. De friliggande stora husen, grönskan, träbyggnaderna och det röda teglet kommer naturligt smälter in i sin omgivning. Den röda tråden består av naturmaterial - som syns på fasaderna och även i den ständiga närvaron av växtlighet och grönska. Dessutom är gatumiljön nästintill bilfri, med parkeringar på bekvämt avstånd.

Naturliga mötesplatser

Området är konstruerat för att människor ska se och lära känna varandra. Naturliga mötesplatser skapar en känsla av gemenskap och trygghet - och ger ett välkomnande intryck för Karlstadsborna. Björkar, blommor, intima gaturum och träterrasser att sitta på gör att människor kan trivas.

Naturen i Klara är uppskattad året runt. Teaterparken är vackert belägen intill teaterbyggnaden och Klarälven. Här kan man motionera, vila eller bara njuta av de vackra blommorna och växterna. På sommaren finns här en populär badplats.

Brf Klarapoeten – ett namn med historia

Karlstadssonen Nils Ferlin växte upp i stadsdelen Klara, och blev senare passande nog del av ett sällskap poeter i Stockholm som kallades Klarabohemerna. Karlstad har fostrat många av Sveriges främsta konstnärligare skapare. Till minne av dem vill vi nu sluta cirkeln och låta fler få leva och inspireras i stadens kulturella kvarter i Brf Klarapoeten. 

Kulturen runt hörnet

Klara är ett kulturellt centrum vilket gör det till ett lika inspirerande som attraktivt område att bo i. Karlstads teater invigdes 1893 och på teatern görs stora uppsättningar av bland annat Wermland Opera. Även det försvarshistoriska Brigadmuseet finns i Klara, som lockar många besökare. Det finns ett bra utbud konsthallar - med utställningar av bland annat Lars Lerin

Att gå runt i Klara är som att bokstavligen vandra genom historien. Här finns en unik blandning av bebyggelse med en mångfald av arkitekturstilar. Allt från de pampiga sekelskifteshusen - som Sockerslottet - i kvarteret Ugglan till det historiska området Sandbäcken, med trähus som klassas som byggnadsminnen.

Värmlands huvudstad Karlstad närmar sig 100 000 invånare och erbjuder stor valfrihet när det gäller shopping, restauranger, sport, upplevelser och nöjen. Dessutom är det en levande studentstad med eget universitet. Eftersom Karlstad är beläget vid Vänern är det av naturliga skäl ett semesterparadis med bad, segling och populära områden för sommarstugor.

Tio fördelar med Brf Klarapoeten

 • Yteffektiva och moderna lägenheter
 • Välj mellan 2–5 rum och 35–120 kvm
 • Möblerbara balkonger
 • Centralt men lugnt område
 • Promenadavstånd till stadskärnan
 • Teatern, älven och parker runt hörnet
 • Rikt kulturliv
 • Hållbart stadsliv med bra kommunikationer
 • Bo bland vackra historiska byggnader
 • Nära till badplats

Tio fördelar med Brf Klarapoeten

 • Yteffektiva och moderna lägenheter
 • Välj mellan 2–5 rum och 35–120 kvm
 • Möblerbara balkonger
 • Centralt men lugnt område
 • Promenadavstånd till stadskärnan
 • Teatern, älven och parker runt hörnet
 • Rikt kulturliv
 • Hållbart stadsliv med bra kommunikationer
 • Bo bland vackra historiska byggnader
 • Nära till badplats

Stadsdelen Klara i Karlstad

Stadsdelen Klara är belägen ett stenkast norr om Karlstad centrum på andra sidan Klarälvens älvfåra. I väst angränsar E18 och i ost Sandbäcksgatan som löper parallellt med Klarälven. Här finns flera parker och grönområden med en populär badplats.

Karlstad centrum med all handel, restauranger, mataffärer, apotek och kommunikation med mera finns cirka 0,5-1 km bort. Närmaste vårdcentral ligger cirka en km från Brf Klarapoeten. Stadsbussen passerar på Sandbäcksgatan i direkt anknytning till området och det finns ett förskola i området. Klara är en av charmigaste stadsdelar och ett utmärkt område om man vill bo centralt men ändå lugnt.

Anmäl intresse till Brf Klarapoeten

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Karin Ekström

Karin Ekström

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp