Kommande
Kommande

Brf Bäckaslövs Gärde

Anmäl intresse

Här planerar vi för ca 50 nya moderna och hållbara bostäder i Växjös nya stadsdel, Bäckaslöv. Här vill vi verka och utvecklas med naturen och våra grannar. Tillsammans med våra partners i vårt kvarter kommer vi inte att erbjuda bara nya hem utan vi kommer även verka för hållbara, vardagsnära livskvalitéer som gör det enkelt att leva mer hållbart!

Fakta

Lägenheter 50
Status Kommande
Planering pågår
Säljstart
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttningsklart

Bostadsrätter i Växjö

Kvarteret Bäckaslöv i Växjö, där vi planerar att uppföra nya bostäder, kommer inrymma så mycket mer än bara välplanerade bostadsrätter. Här skapar vi tillsammans med våra partners, en variationsrik, trygg och levande blandning av upplåtelseformer med både bostadsrätter, hyresrätter, kommersiella lokaler och en grönskande gemensam innergård.

Kvarteret har fokus på att bli ett nytt urbant och levande stadskvarter som ska stärka hela Bäckaslöv. Inte bara med sin levande och varierande arkitektur med vackra fasader i olika utförande och material utan även med välplanerade lägen för lokaler och verksamheter som kommer bidra till en levande plats.

Gemensamhet

En välkomnande innergård med slingrande stigar, mjuka former, spännande lekytor och härliga inbjudande sittplatser som kommer bidrar till en grön oas mellan husen i kvarteret. Här strävar vi efter att arbeta med återbrukande material, vi tar även hand om regnvattnet på smarta sätt som att fördröja och samla vattnet för att kunna återanvända det till kvarterets egna odlingar.

En härlig och rymlig takterrass kommer att ta form högst upp i ena huset med utsikt mot den gröna gemensamma innergården. Hitta din egen hörna och njut av den ljumna sommarkvällen eller varför inte ordna med en picknick för nära och kära och plocka färsk sallad direkt ur odlingslådan. Som boende i föreningen kan du dessutom nyttja gemensamhetslokalen för fest och kalas.  

Vi lägger såklart också stor vikt på lägenheternas uteplatser och balkonger. För lägenheter på första plan så är sockeln genomtänkt högre för att man inte ska ha direkt insyn i sin nya bostad. Vill man bo högre upp i huset så kommer balkongerna och terrasserna bjuda in till en härligt grönskande och levande utsikt mot den nya stadsdelsparken.

Cykeln i centrum

Garage för cykel- och bilparkering kommer inrymmas under kvarteret. Vi tänker framåt och vill underlätta för dig att leva mer hållbart, så vi tar med oss det tänket in i vårt nya kvarter också. Här vill vi att cykeln är i centrum! Genom att skapa lösningar som gör det enkelt att välja cykeln i stället för bilen när man är på språng, hjälper vi dig med flera och smarta förvaringsplatser för just din cykel. Sen underlättar det såklart att det är så nära till allt som det faktiskt är från Bäckaslöv.

Du hittar mathandel, centrum, badplatser och restauranger på både promenad- och cykelavstånd. Får du lust att ge dig i väg lite längre bort är det enkelt att använda bilpoolen i föreningen. Smart, miljövänligt och ekonomiskt.

Anmäl ditt intresse så får du löpande information om vad som händer. Planlösningar och priser presenteras i tid för säljstarten som ligger längre fram i tid.

Hållbarhet

Brf Bäckaslövs Gärde kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad Silver är ett svenskt system för certifiering av byggnader som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och granskade materialval. Utöver detta ställer nivån höga krav på dagsljusfaktorer i bostaden, ljudmiljö, behovsstyrda ventilationssystem och fuktsäkerhet. Det garanterar bra, ljusa och energieffektiva bostäder – och därmed ett långsiktigt hållbart boende.

Vi strävar efter att skapa så lite klimatavtryck som mjöligt och kommer därför skapa robusta byggnader byggda i trä och miljöbetong. Material som håller över tid både i både uttryck och livslängd.

Hållbarhetsåtgärder

  • Bilpool
  • Solceller
  • Klimatförbättrad betong
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Bilpool
  • Solceller
  • Klimatförbättrad betong
Om vårt hållbarhetsarbete

Bäckaslöv – bo granne med grönska, sjö och handel

I Bäckaslöv har du nära till allt som Växjö stad har att erbjuda. Här är du inte bara granne med friluftsliv och härliga grönområden utan har även nära till handelscentrum, sportarenor, gym, vårdcentral, förskola och Växjö centrum. I Växjö centrum hittar du butiker, mataffärer, pubar, caféer, apotek, tågstation, sjukhus och mycket mer.

Dessutom har du nära till Bokhultet, en av Växjös naturreservat där du kan ta långa härliga promenader, jogga eller cykla på någon av de många stigarna som området erbjuder. Ta en paus och blicka ut över Bergundasjön från någon av grillplatserna eller ta ett dopp från badplatsen som finns i den norra delen av sjön.

Och det bästa av allt! Du når allt med cykeln!

Anmäl intresse till Brf Bäckaslövs Gärde

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Karin  Hoberg

Karin Hoberg

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp