Flytta in direkt
Flytta in direkt

Brf Callmare Fästning

995 000–2 495 000 kr
Anmäl intresse

På Fredriksskans, med sitt enastående läge i Kalmar, finns det inflyttningsklara lägenheter om 1-3 rum och kök. Vill du bo kvadratsmart i ett av Kalmars bästa lägen, då har du hittat hem i Brf Callmare Fästning! Varmt välkommen att höra av dig till ansvarig mäklare för att boka en privat visning i vår möblerade visningslägenhet.

Fakta

Pris 995 000– 2 495 000 kr
Rum 1–2 rum och kök
Boarea 33–60 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • fast avgift för vatten (ej förbrukning)
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • bostadsrättstillägget på din hemförsäkring
 • medlemskap i elbilspool
 • föreningscykel
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

Tillkommande driftskostnader är förbrukning av hushållsel, förbrukning av varmt och kallt vatten och hemförsäkring. Abonnemang för TV/bredband/telefoni är tecknat kollektivt av bostadsrättsföreningen och kommer som en post på avgiftsfakturan. Se schablon för respektive bostad i Ekonomisk plan. 

Vad används avgiften till

3 462–5 134 kr/mån
Våningar 4
Lägenheter 31
Status Försäljning pågår

Tolv månaders avgiftsfritt boende!

För de tre första som tecknar sig för en bostadsrätt i Brf Callmare Fästning, senast den 30 augusti 2024, ingår 12 månaders avgiftsfritt boende efter inflyttning!

Planering pågår
Byggstart
November 2022
Säljstart
7 november 2022
Upplåtelse
Höst 2023
Inflyttningsklart
Mars 2024

Bostadsrätter i Kalmar

I Brf Callmare Fästning ges du möjlighet att bosätta dig på ett fantastiskt läge med direkt närhet till Kalmars vackra centrumkärna och vattnet. Här bor du på ett lugnt och tryggt läge med Kvarnholmens shopping och uteliv på bekvämt gångavstånd. Om du får lust att ge dig i väg lite längre bort är det enkelt att använda bilpoolen som ingår i ditt medlemskap i föreningen. Smart, miljövänligt och ekonomiskt. Har du egen bil? Då går det alldeles utmärkt att hyra plats i garaget som ligger under grannföreningen Brf Fredriks Udde. Parkeringen kostar 1 500kr/mån och önskar man laddplats kostar den 1 800kr/mån. Vill du inte alls använda bil så finns även en el-lådcykel som man kan låna gratis, den står bekvämt belägen i barnvagnsrummet på entréplan.

Det fyra våningar höga huset är gestaltat av Thomas Sandell, en av Sveriges mest uppmärksammade arkitekter och formgivare. Bostäderna är utformade som kvadratsmarta 1–3 rum och kök mellan 27–67 kvm. Här har vi skapat en vilsam och grönskande innergård som kommer bli en given plats att slå sig ned på under sommarhalvåret. Här finns privata sittplatser där du kan njuta av de ljumna sommarkvällarna i goda vänners lag. På den slutna och gröna innergården får varje lägenhet även ett eget förråd. När ni ska samlas ett större sällskap för festligheter eller när du har långväga gäster på besök finns möjlighet att nyttja föreningens trivsamma gemensamhetslokal. Brf Callmare Fästning är för dig som ställer höga krav på såväl läge som standard!

Månadsavgift

I Brf Callmare Fästning betalar du bara för det du själv förbrukar – smart va! I månadsavgiften ingår nämligen värme, bostadsrättstillägg på din hemförsäkring samt de fasta avgifterna för vatten och hushållsel. De driftskostnader som tillkommer är förbrukning av hushållsel, varmt och kallt vatten samt hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med Tele2 för abonnemang av TV, bredband och telefoni. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg på din månadsavi.

För oss är din trygghet A och O

Vi vet också att när man köper en ny bostad så kan det ibland vara en tid till inflyttning. Livet står inte stilla och mycket kan hända längs med vägen, därför ingår vårt Trygghetslöfte när du köper en bostad i Brf Callmare Fästning. Detta för att du som köpare ska kunna känna dig trygg när du köper en ny bostad även om livet tar vändningar som du inte kan råda över.

Hållbara bostäder

Brf Callmare Fästning kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad Silver är ett svenskt system för certifiering av byggnader som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och granskade materialval. Utöver detta ställer nivån höga krav på dagsljusfaktorer i bostaden, ljudmiljö, behovsstyrda ventilationssystem och fuktsäkerhet. Det garanterar bra, ljusa och energieffektiva bostäder – och därmed ett långsiktigt hållbart boende!

Hållbarhetsåtgärder

 • Miljöbyggnad Silver
 • Solceller
 • Bilpool
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

 • Miljöbyggnad Silver
 • Solceller
 • Bilpool
Om vårt hållbarhetsarbete
Bostadsväljaren

Se huset och välj bostad

Här kan du titta på huset och hitta din favoritlägenhet.

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Kvadratsmarta bostadsrätter på unikt läge

På Fredriksskans har du nära till allt som Kalmar stad har att erbjuda. Kvarnholmen med sina mysiga kullerstensgator, där finner du utbud såsom butiker, mataffär, pubar, caféer, apotek, vårdcentraler och mycket mer. Dessutom har du nära till vackra promenadstråk, härliga picknickställen och badplatser. Linnéuniversitetet och tågstationen ligger också inom gångavstånd.

Anmäl intresse till Brf Callmare Fästning

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Frida Langå

Frida Langå

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp