Kommande
Kommande

Brf Fyrtornet

Anmäl intresse

Här planerar vi för Karlskronas nya landmärke. Bostadskvarteret tar med sig arkitektonisk historia in i det hållbara moderna boendet. Pottholmens nya bostadskvarter blir en mötespunkt för stadsliv och urban grönska.

Fakta

Lägenheter 62
Status Kommande
Planering pågår
Höst 2022
Säljstart
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttningsklart

Bostadsrätter på Pottholmen i Karlskrona

Här kommer vi att skapa nya hem mellan urban grönska och en levande stadskärna. Brf Fyrtornet kommer att bestå av cirka 62 bostadsrätter i form av två tornhus, det ena med sina ståtliga 14 våningar som inte går någon obemärkt förbi och det andra med sju våningar som smälter naturligt in i den redan vackra bebyggelsen, det tredje huset inrymmer en lokal för framtida verksamhet.

Med tornens olika höjder bidrar kvarteret till ett varierande uttryck och tillsammans skapar de en sammanhållen oas. Kvarteret omringas av en historisk arkad och mellan tornen skapas ett grönt rum som leder från Blekingegatan ut mot Borgmästarefjärden och blickar ut mot kruthuset på Ljungskär. De tunga valven som omsluter kvarteret ger en känsla av oas innan man går vidare ut mot parksidan och blickarna automatiskt dras mot Borgmästarefjärden och den vackra strandpromenaden som binder samman Långö, Pantarholmen med Pottholmen och Trossö.

Längst ner i husen finns flera lokaler i varierande läge och storlek där olika verksamheter kommer bidra till en levande plats.

Solpaneler och grönskande terrasser

Inte bara vacker arkitektur i en gemensam oas utan även gröna tak. Det höga huset kommer att ha solpaneler medan mellantornets gröna takterrass bjuder in till gemensamma träffar runt odling och pergola. Det tredje huset öppnar upp för gemenskap med terrass med grönskande sittplatser. Lägenheterna bjuder på öppna planlösningar med fokus på den sociala samvaron och generösa balkonger där du får chans till utsikt mot flera väderstreck.

Anmäl ditt intresse längre ner på sidan så får du löpande information om vad som händer. Planlösningar och priser presenteras vid säljstarten som ligger längre fram i tid.

Hållbarhetsåtgärder

  • Bilpool
  • Solceller
  • Klimatförbättrad betong
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Bilpool
  • Solceller
  • Klimatförbättrad betong
Om vårt hållbarhetsarbete

Pottholmen – bo granne med centrum, hav, sol och urban grönska

På Pottholmen har du nära till allt som Karlskrona stad har att erbjuda. Här är du inte bara granne med Borgmästarefjärden med dess vackra promenadstråk och inbjudande solnedgångar utan även nära till Trossö centrum med sina mysiga kullerstensgator, där det finns butiker, mataffärer, pubar, caféer, vårdcentral, apotek och mycket mer.

Dessutom har du nära till härliga picknickställen, flera badplatser, båtplatser och cykelavstånd till Blekinge Tekniska Högskola. Blickar du åt andra hållet så har du buss- och tågstationen och småbåtshamnen som nära granne.

Anmäl intresse till Brf Fyrtornet

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Karin  Hoberg

Karin Hoberg

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp