Brf Glanskogen och Brf Kronomagasinet - dubbla säljstarter för Riksbyggen i Norrköping 2022-11-02, kl 11:00

Brf Glanskogen och Brf Kronomagasinet - dubbla säljstarter för Riksbyggen i Norrköping

Den 2 november har Riksbyggen dubbla säljstarter i Norrköping. Brf Kronomagasinet med 46 lägenheter är Riksbyggens första projekt i den nya stadsdelen Inre hamnen. I Brf Kronomagasinet kommer två av lägenheterna att kunna Hyrköpas av unga vuxna. Samtidigt drar Riksbyggen igång försäljningen i av den tredje etappen i Svärtinge, Brf Glanskogen, som kommer att bestå av 22 rad- och parhus.

– Samtidigt som många drar i handbromsen fortsätter Riksbyggen att hålla en hög produktionstakt av nya bostäder. Riksbyggen är en långsiktig samhällsbyggare som byggt bostäder i Norrköping under många år. Nu ser vi fram emot att vara med och utveckla den nya stadsdelen Inre hamnen och fortsätta våra populära projekt i Svärtinge, säger Göran Sundin, tf marknadsområdeschef Bostad Östergötland/Nyköping, Riksbyggen.

Brf Kronomagasinet, Inre Hamnen
Inom kort sätter Riksbyggen spaden i marken för Brf Kronomagasinet, Riksbyggens första projekt i Inre hamnen. Det blir sammanlagt 46 lägenheter varav fyra stadsradhus och två så kallade Hyrköpslägenheter vilket ger unga vuxna i åldern 18 till 35 är möjlighet att komma in på bostadsmarknaden. Brf Kronomagasinet blir först ut i Norrköping med att erbjuda Hyrköp av bostadsrätt. Uthyrning av dessa kommer dock inte att ske vid säljstarten utan hanteras lite längre fram i tiden.

– Gemenskap, hållbarhet och grönska är i fokus. Blir saknaden efter trädgård för stor så är det bara att besöka växthuset på den gemensamma takterrassen eller den lummiga innergården med inslag av flertalet bärbuskar och rogivande växtligheter, säger Åse Ringborg, sälj- och marknadsansvarig Bostad Östergötland/Nyköping, Riksbyggen.

Husen kommer att byggas för att certifieras enligt de högt ställda kraven för Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad visar på viktiga kvaliteter hos en byggnad när det gäller energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial. Det blir solceller på taken samt bilpool och laddstolpar för elbil.

– Projektet utformas också för att underlätta cyklandet. Det kommer att finnas cykelverkstad och cykelpool för att få fler att välja cykel framför bil, berättar Åse Ringborg.

Läs mer om Brf Kronomagasinet

Utvecklingen av Inre hamnen etapp 1 sker i en så kallad byggherresamverkan, vilken innebär ett nära samarbete mellan tio byggherrar och Norrköpings kommun.

Brf Glanskogen, Svärtinge
Projektet innefattar 22 rad- och parhus med en preliminär inflyttning under första kvartalet 2025 .

– Huvudmålgruppen är unga par och barnfamiljer. Radhusen i Brf Glanskogen är välplanerade så att varje kvadratmeter ska komma till användning. Samtidigt är flexibiliteten stor, beroende på familjens storlek kan antalet sovrum variera från tre till fem, säger Åse Ringborg.

Läget är något som många köpare uppskattar.

– Många efterfrågar den här typen av boende idag och radhusen får ett perfekt läge, naturnära i Kolmårdsskogen vid sjön Glan och bara 15 minuter från Norrköping och Finspång, säger Åse Ringborg.

Läs mer om Brf Glanskogen

I området finns den nybyggda Svärtinge Skogsbacke skola och idrottshall med moderna och kreativa miljöer för cirka 400 elever, från förskoleklass upp till årskurs sex. Och alldeles bredvid byggs en ny förskola med plats för cirka 80 barn på fyra avdelningar.

Alla radhus har egen uteplats och trädgård vilket innebär fina odlingsmöjligheter. På entréplanet ligger kök, vardagsrum, tvättutrymme och badrum med dusch.

En trygg bostadsaffär
Riksbyggen har sedan lång tid Trygghetslöftet. Trygghetslöftet ger ett ekonomiskt skydd för köparna om något oförutsett händer.

– Med Trygghetslöftet får köparen ekonomisk hjälp om man inte lyckas sälja sin bostad, blir sjukskriven eller arbetslös, berättar Åse Ringborg.

Läs mer om Trygghetslöftet

För mer information:
Åse Ringborg, Sälj- och marknadsansvarig Bostad Östergötland/Nyköping Riksbyggen, 011-21 95 35
asebirgitta.ringborg@riksbyggen.se
Göran Sundin, tf marknadsområdschef Bostad Östergötland/Nyköping.
goran.sundin@riksbyggen.se

Bilder