Kommande
Kommande

Brf Kronomagasinet

I ett hållbart och nybyggt kvarter beläget i Inre hamnen i Norrköping bygger vi 46 bostadsrätter om 1-5 rum och kök. Från små, yteffektiva lägenheter till stora, representativa stadsradhus för hela familjen. Säljstart prel. kv 1 2023. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Rum 1–5 rum och kök
Boarea 28–145 kvm
Våningar 6
Lägenheter 46
Status Kommande

Anmäl intresse

Gör en intresseanmälan för bostadsprojektet genom att klicka på ”Anmäl intresse” här på sidan. Då kommer du att få våra nyhetsbrev och missar ingen information.

Det är även klokt att gå med i Riksbyggen Förtur. Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur möjlighet att välja lägenhet först utifrån turordning efter antal poäng. Du samlar en poäng per vecka du är medlem. Ju tidigare du registrerat dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du alltså samla inför säljstarten. 

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

Inredningsval Brf Kronomagasinet

Här hittar du de inredningsstilar vi erbjuder i Brf Kronomagasinet. Testa dig fram för kök och badrum. Vi hoppas att du ska hitta din favoritstil och sedan välja ut de detaljer som passar just dig.

Till inredningsportalen för Brf Kronomagasinet

Bostadsrätter i Norrköping

Vi bygger ettor till femmor i modiga och raka former.Från små yteffektiva lägenheter till stora representativa stadsradhus för hela familjen. Här blandar vi trä och en varierad tegelfasad för att låta husen smälta in i den gamla hamnens själ.

Nu behöver du inte längre välja mellan hus eller lägenhet. De flesta av våra bostäder har en solig balkong, terrass eller uteplats. Fördelen är att du slipper allt underhåll som ett hus innebär. Och skulle du sakna trädgårdsarbetet är det bara att besöka växthuset och odlingarna på taket.

Hyrköp - ett bostadskoncept för unga

Vi vill underlätta för dig som är ung att köpa en bostad. I Brf Kronomagasinet kommer därför ett par av lägenheterna att vara Hyrköp. Riksbyggens modell Hyrköp vänder sig till dig mellan 18 och 35 år och innebär att du kan hyra en bostad med möjlighet att köpa den inom 5 år. Här kan du läsa mer om hur Hyrköp fungerar.

Grönska och återhämtning

På den rofyllda innergården finns rum för både möten och vila. Svalka dig under pergolan med klätterväxter som ger skugga och sedan klättrar vidare upp längs loftgångsbalkongerna. Här planerar vi även för insektshotell, fågelholkar och fågelbad för att ge stadens allra minsta invånare någonstans att bo.

På taket hittar du bostadsrättsföreningens gemensamma terrass i soligt söderläge, som ligger vänd mot parken. Här har du det grönskande orangeriet där du kan njuta av livet och en fika – året om. Varför inte bjuda in vännerna på ett kalas i den bokningsbara gemensamhetslokalen och duka upp en härlig plockbuffé på köksön. Eller laga mat tillsammans vid uteköket på takterrassen. Efteråt stannar såklart vännerna över i föreningens lilla hotellrum, som kan bokas mot en mindre kostnad.

Med cykeln i fokus

Här tror vi på hållbarhet. I både stort och smått. Fastigheten är klimatneutral, vilket betyder att elen kommer från förnyelsebara källor i form av vindkraft och solceller. Och med cykelpoolen och föreningens cykelverkstad är det lätt att trampa för ett grönare Norrköping varje dag.

Därför har vi placerat den rymliga cykelverkstaden i markplan med stora och ljusa skyltfönster mot den mysiga gränden. Det blir varken tryggare eller enklare att ta hand om cykeln hemma än så här.

Nio byggaktörer – 3 000 bostäder

Brf Kronomagasinet ingår i det stora projektet Inre hamnen. Tillsammans med åtta andra bygg- och bostadsföretag och Norrköpings kommun är Riksbyggen med och skapar en ny stadsdel med cirka 3000 bostäder. Visionen är att skapa en färgstark mosaik av människor, stadskajer och cityliv, som lyfter Norrköping till en ny, internationell nivå.

Tre projekt med bostäder i Norrköping

I Inre hamnen planerar vi att bygga bostadsrätter i tre etapper. Även om det är för tidigt att ha alla detaljer färdiga, så siktar vi på en bred målgrupp. Det unga paret som skaffar sin första bostad, barnfamiljen som behöver mer plats och det äldre paret som just sålt villan.

Vi planerar för balkonger, uteplatser och takterrasser. Gemensamhetslokaler för föreningsmöten och fester. Övernattningslägenheter för vänner på besök.

I den nya stadsdelen planeras det även för skolor, kontor, utegym, affärer, restauranger och kaféer. 

Följ arbetet i Inre hamnen via Webbkamera

Följ utvecklingen av Inre Hamnen i Norrköping

Följ utvecklingen av Inre hamnen på Norrköpings kommuns hemsida.

Hållbarhetsåtgärder för Brf Kronomagasinet

 • Miljöbyggnad Silver
 • Solceller
 • Bil- och cykelpool, samt laddstolpar

Läs om vårt hållbarhetsarbete.

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Byggstart

  Höst 2022
 • Säljstart

  Prel. kv 1, 2023
 • Inredningsval

   
 • Inflyttningsklart

   

Se huset och de kommande bostäderna

 • Se huset från olika vinklar
 • Välj favoritbostad och anmäl intresse
Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Livet vid vattnet

Norrköpings nyaste stadsdel är en plats att längta till. Strosa längs vattnet i kvällssolen, läs en bok under trädet i en av parkerna, ta en glass på torget eller hyr en kajak och kryssa dig fram genom kanalerna. Med attraktivt läge vid vattnet och på gångavstånd till dagens och morgondagens resecentrum växer en ny del av innerstaden fram i Norrköping. Här planeras för badplatser, småbåtshamn och nya kanaler kommer att sträcka sig in i området och ge en skön vattenkontakt i stadsdelen.

Här finns restauranger och kaféer som gör kvarteren levande även framåt kvällen. En bit norr om stadsdelen öppnas anrika Johannisborg slottsruin upp för konserter och fritidsaktiviteter. Och är du på resande fot tar det bara några minuter tills du är på resecentrum eller ute på motorvägen.

Anmäl intresse till Brf Kronomagasinet

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till