Kommande
Kommande

Brf Kronomagasinet

Välkommen till Brf Kronomagasinet. Ett hållbart och nybyggt kvarter beläget i innovativa Inre hamnen, Norrköping. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Lägenheter 44
Status Kommande

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta säljaren för mer information.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

Bostadsrätter i Norrköping

Vi bygger ettor till femmor i modiga och raka former, från små yteffektiva lägenheter till stora representativa stadsradhus för hela familjen. Här blandar vi trä och en varierad tegelfasad för att låta husen smälta in i den gamla hamnens själ.

Nu behöver du inte längre välja mellan hus eller lägenhet. De flesta av våra bostäder i Kronomagasinet har en solig balkong eller en generös, oslagbar villakvalitet, med fördelen att du slipper allt underhåll som ett hus för med sig. Och skulle du sakna trädgårdsarbetet är det bara att besöka växthuset och odlingarna på taket.

Plats för fler unga vuxna

Här fortsätter vi Riksbyggens satsning för att få in fler unga vuxna på bostadsmarknaden. Det gör vi med två särskilda lägenheter för köpare mellan 18 och 30 år. Bostäderna säljs till en betydligt lägre insats och värdet på dem följer sedan konsumentprisindex. Det innebär att innehavarna aldrig kan tjäna pengar på bostäderna, vilket gör att fler unga vuxna får en chans att skaffa sin första egna bostad.

Grönska och återhämtning

På den rofyllda innergården finns rum för både möten och vila. Svalka dig under pergolan med klätterväxter som ger skugga och sedan klättrar vidare upp längs loftgångsbalkongerna. Här planerar vi även för insektshotell, fågelholkar och fågelbad för att ge stadens allra minsta invånare någonstans att bo.

På taket hittar du bostadsrättsföreningens gemensamma terrass i soligt söderläge, som ligger vänd mot parken. Här har du det grönskande orangeriet där du kan njuta av livet och en fika – året om. Varför inte bjuda in vännerna på ett kalas i den bokningsbara gemensamhetslokalen och duka upp en härlig plockbuffé på köksön. Eller laga mat tillsammans vid uteköket på takterrassen. Efteråt stannar såklart vännerna över i föreningens lilla hotellrum, som kan bokas mot en mindre kostnad.

Med cykeln i fokus

Här tror vi på hållbarhet. I både stort och smått. Fastigheten är klimatneutral, vilket betyder att elen kommer från förnyelsebara källor i form av vindkraft och solceller. Och med cykelpoolen och föreningens cykelverkstad är det lätt att trampa för ett grönare Norrköping varje dag.

Därför har vi placerat den rymliga cykelverkstaden i markplan med stora och ljusa skyltfönster mot den mysiga gränden. Det blir varken tryggare eller enklare att ta hand om cykeln hemma än så här.

Nio byggaktörer – 2 000 bostäder

Brf Kronomagasinet ingår i det stora projektet Inre hamnen. Tillsammans med åtta andra företag och Norrköpings kommun är Riksbyggen med och skapar en ny stadsdel med 2000 bostäder. Visionen är att få fram en färgstark mosaik av människor, stadskajer och cityliv som lyfter Norrköping till en ny, internationell nivå.

 

Tre projekt med bostäder i Norrköping

Med Inre hamnen planerar Riksbyggen att bygga bostadsrätter i tre etapper. Även om det är för tidigt att berätta om detaljerna siktar vi på en bred målgrupp. Det unga paret som skaffar sin första bostad, barnfamiljen som behöver mer plats och de äldre som just har sålt villan.

Vi planerar för balkonger, uteplatser och takterrasser. Gemensamhetslokaler för föreningsmöten och fester. Övernattningslägenheter för vänner på besök.
I den nya stadsdelen planeras det även för skolor, kontor, utegym, affärer, restauranger och kaféer. Under 2018 tas de första synliga stegen när Norrköpings kommun bygger vägar, parker och kajpromenader.

Följ arbetet i Inre hamnen via Webbkamera

Följ utvecklingen av Inre Hamnen i Norrköping

Följ utvecklingen av Inre hamnen på Norrköpings kommuns hemsida.

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

Hållbarhetsåtgärder för Brf Kronomagasinet

 • Miljöbyggnad Silver
 • Solceller
 • Bil- och cykelpool, samt laddstolpar

Riksbyggen är Sveriges Grönaste Varumärke. Läs om vårt hållbarhetsarbete.

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

   

Livet vid vattnet

Norrköpings nyaste stadsdel är en plats att längta till. Strosa längs vattnet i kvällssolen, läs en bok under trädet i en av parkerna, ta en glass på torget eller hyr en kajak och kryssa dig fram genom kanalerna. Med attraktivt läge vid vattnet och på gångavstånd till dagens och morgondagens resecentrum växer en ny del av innerstaden fram i Norrköping. Här planeras för badplatser, småbåtshamn och nya kanaler kommer att sträcka sig in i området och ge en skön vattenkontakt i stadsdelen.

Här finns restauranger och kaféer som gör kvarteren levande även framåt kvällen. En bit norr om stadsdelen öppnas anrika Johannisborg slottsruin upp för konserter och fritidsaktiviteter. Och är du på resande fot tar det bara några minuter tills du är på resecentrum eller ute på motorvägen.

Anmäl intresse till Brf Kronomagasinet

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till