Brf Kronomagasinet

Välkommen till Brf Kronomagasinet. Ett hållbart och nybyggt kvarter beläget i innovativa Inre hamnen, Norrköping.

 • Norrköping
 • 50 lägenheter

Brf Kronomagasinet

Välkommen till Brf Kronomagasinet. Ett hållbart och nybyggt kvarter beläget i innovativa Inre hamnen, Norrköping.

 • Norrköping
 • 50 lägenheter
Planerat
+ Visa fler bilder (10 st)

 • Planerad

   
 • Säljstart Förtur

   
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Inflyttning

   

Om projektet

Bostadsrätter i Norrköping

Här skapar vi bostäder för gammal som ung, singel som barnfamilj – med en gemensam känsla. Stoltheten du känner över att bo här.

Ett hem att vara stolt över i Norrköping

Vi bygger ettor till femmor i modiga och raka former, som lägenheter och stadsradhus. Här blandar vi stål med trä och en varierad tegelfasad för att låta husen smälta in i den gamla hamnens själ.

Nu behöver du inte längre välja mellan hus eller lägenhet. De flesta av våra bostäder är utrustade med generös terrass eller balkong i solläge. En oslagbar villakvalitet, med fördelen att du slipper allt underhåll som ett hus för med sig. Och skulle du sakna trädgårdsarbetet är det bara att besöka växthuset och odlingarna på taket.

På den rofyllda innergården finns rum för både möten och vila. Svalka dig under pergolan med klätterväxter som ger skugga och sedan klättrar vidare upp längs loftgångsbalkongerna. Här finns även insektshotell, holkar och fågelbad för att ge stadsdelens allra minsta invånare någonstans att bo.

Här tror vi på hållbarhet. I både stort och smått. Fastigheten är klimatneutral, vilket betyder att elen kommer från förnyelsebara källor i form av vindkraft och solceller. Och med cykelpoolen och föreningens cykelverkstad är det lätt att trampa för ett grönare Norrköping varje dag.

Dessutom fortsätter vi satsningen för att få in fler unga vuxna på bostadsmarknaden. Det gör vi med två särskilda lägenheter för köpare mellan 18 och 30 år. Bostäderna säljs till en betydligt lägre insats och värdet på dem följer sedan konsumentprisindex. Det innebär att innehavarna aldrig kan tjäna pengar på bostäderna, vilket gör att fler unga vuxna får en chans att skaffa sin första lägenhet.

Livet vid vattnet

Norrköpings nyaste stadsdel är en plats att längta tillbaka till. Strosa längs vattnet i kvällssolen, läs en bok under äppelträdet i en av parkerna, ta en glass på torget eller hyr en kanot och kryssa dig genom kanalerna.

Här planeras för restauranger och kaféer som gör kvarteren levande även framåt kvällen. En bit norr om stadsdelen öppnas anrika Johannisborg slottsruin upp för konserter och fritidsaktiviteter. Och är du på resande fot tar det bara några minuter tills du är på resecentrum eller ute på motorvägen.

Trygghet när du köper bostad

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt. Du kan få framflyttad tillträdesdag, ersättning vid dubbel boendekostnad, frånträda köpet och mycket mer. Vi finns även med under en lång tid efter att bostäderna är inflyttade och stöttar föreningen.

Vår trygghetsfilosofi
Läs mer

Nio byggaktörer – 2 000 bostäder

Brf Kronomagasinet ingår i det stora projektet Inre hamnen. Tillsammans med åtta andra företag och Norrköpings kommun är Riksbyggen med och skapar en ny stadsdel med 2000 bostäder. Visionen är att få fram en färgstark mosaik av människor, stadskajer och cityliv som lyfter Norrköping till en ny, internationell nivå.

Tre projekt med bostäder i Norrköping

Med Inre hamnen planerar Riksbyggen att bygga bostadsrätter i tre etapper. Även om det är för tidigt att berätta om detaljerna siktar vi på en bred målgrupp. Det unga paret som skaffar sin första bostad, barnfamiljen som behöver mer plats och de äldre som just har sålt villan.

Vi planerar för balkonger, uteplatser och takterrasser. Gemensamhetslokaler för föreningsmöten och fester. Övernattningslägenheter för vänner på besök.
I den nya stadsdelen planeras det även för skolor, kontor, utegym, affärer, restauranger och kaféer. Under 2018 tas de första synliga stegen när Norrköpings kommun bygger vägar, parker och kajpromenader.

Följ arbetet i Inre hamnen via Webbkamera

Följ utvecklingen av Inre Hamnen i Norrköping

Följ utvecklingen av Inre hamnen på Norrköpings kommuns hemsida!

Området

Ny del av innerstaden

Med attraktivt läge vid vattnet och på gångavstånd till dagens och morgondagens resecentrum växer en ny del av innerstaden fram i Norrköping. I Inre hamnen skapas en härlig stadsmiljö med en blandning av bostäder, arbetsplatser och besöksmål. Här planeras för badplatser, småbåtshamn och nya kanaler kommer att sträcka sig in i området och ge en skön vattenkontakt i stadsdelen.

Anmäl intresse till projektet Brf Kronomagasinet

Säkra din plats i kön och få inbjudan till informationsmöten, säljstart och löpande information om vad som händer. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Vill du anmäla intresse för en specifik lägenhet? Kontakta säljaren direkt.

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta
Upp