Inflyttning i Brf Ribbhusen – Riksbyggens visningsradhus under H22 City Expo 2022-04-04, kl 07:45

Inflyttning i Brf Ribbhusen – Riksbyggens visningsradhus under H22 City Expo

I dagarna pågår inflyttningen av de 22 radhusen i Brf Ribbhusen, Helsingborg. Brf Ribbhusen är en del av kv Spårvagnshallarna i Helsingborg och ett av radhusen kommer att visas upp under den stora stadsmässan H22 City Expo i sommar. I radhusen finns den senaste tekniken med allt från solpaneler till smarta funktioner.

– Det känns väldigt roligt att välkomna köparna till sina nya bostäder. Vi ser också jättemycket väldigt mycket fram emot H22-mässan som startar redan i slutet av maj och där Riksbyggen bland annat visar upp ett radhus i Brf Ribbhusen med massor av ny teknik, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydväst.

Läs mer om Riksbyggens program under H22 City Expo

Läget vid Spårvagnshallarna är lugnt men ligger samtidigt nära utbudet i centrala Helsingborg dit det tar tio minuter med cykel. Radhusen i Brf Ribbhusen har en yta på 115 kvadratmeter som kan fördelas på 4-6 rum och kök. Köparna har kunnat vara med och påverka utformningen av radhusen, det har funnits åtta olika planlösningar att välja bland.

– Det stora intresset för radhusen beror på kombinationen av det fina läget mellan Helsingborg och Råå och de flexibla planlösningarna. En viktig del är också att husen ligger i framkant när det gäller teknisk innovation och säkerhet. De här radhusen blir något extra, säger Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Sydväs

Några av funktionerna i radhusen:

  • Smarta lås som kan öppnas med mobilen eller tag
  • Digitalt tittöga se - vem som ringer på
  • Smart hemlarm ingår i bostaden
  • Smart belysning inomhus - ljussätt med mobilen
  • Bilpool.

– Med den nya tekniken behöver man inte oroa sig för om barnen kommit ihåg att låsa ytterdörren eller inte, det är bara att kolla i appen i mobilen. Och skulle det visa sig att det inte har låst, då låser du enkelt med mobilen, berättar Martin Björk, projektledare Riksbyggen Bostad Sydväsy.

I föreningen finns en gemensam trädgård med grillplats, sandlek och ett trätåg som knyter an till platsen. För att öka den biologiska mångfalden kommer växter som blommar både tidigt och sent på säsongen att planteras. Lokala arter kommer att användas i så stor utsträckning som möjligt.

För mer information:
Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydväst, 040-10 94 60
Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Sydväst, 042-18 66 36
kristin.vanderreep@riksbyggen.se
Martin Björk, projektledare Riksbyggen Bostad Sydväst, 040-10 94 49
martin.bjork@riksbyggen.se

Bilder