Planerat
Planerat

Brf Ribbhusen

I det nya stadskvarteret Spårvagnshallarna i södra Helsingborg planerar vi 22 moderna radhus. Här kan du hitta hem till ett boende där tallbarrsdoft blandas med havsluft och sand samtidigt som du har tio minuter med cykel till Helsingborgs centrum.

Bostadsfakta

Lägenheter 22
Status Planerat

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Visningar

Vi har inga planerade visningar då detta är ett planerat bostadsprojekt. Om du lägger en intresseanmälan får du löpande information så fort vi har något nytt att berätta.

Kontakt

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrättsradhus i Helsingborg

I det nya stadskvarteret Spårvagnshallarna i södra Helsingborg planerar vi 22 moderna radhus. Här kan du hitta hem till ett boende där tallbarrsdoft blandas med havsluft och sand samtidigt som du har tio minuter med cykel till Helsingborgs centrum. Här växer en modernt stadskvarter fram med det bästa för familjelivet. En härlig plats att växa upp på som inbjuder till lek och aktiviteter med gemensamma grönytor med plats för grill och lek. Välkommen till Brf Ribbhusen.

Bekymmersfritt med nybyggt

Önskar du ha fokus på familjeliv och värdesätter tid med familjen är det värt att se vad Ribbhusen kommer erbjuda. Precis vid Triangelskogen, där Skogsgatan, Spårvagnsgatan och Tallskogsgatan möts, planerar vi 22 radhus med flexibla planlösningar från fyra till sex rum och kök. I det nya radhuskvarteret som ligger i kv.Spårvagnshallarna är det lätt för barnen att hitta nya vänner att busa med, då alla är nyinflyttade på samma gång. Tryggt och bekvämt – både för barn och förälder.

I Brf Ribbhusen får du hög kvalitet på inredningen, dubbla uteplatser och en mysig trädgård på baksidan. Husen har två hela våningar som kommer vara välplanerade. Brf Ribbhusens arkitektur har hämtat inspiration från närområdet och låter träkänslan bli kostymen exteriört och ger ett snällt, lätt intryck, nästan som en träbrygga som doftar hav samtidigt som skog. Och det är ju precis så Brf Ribbhusen ligger – ett stänk från havet sida vid sida med den åretruntgröna tallskogsdungen. Här är det lätt för vardagen att ta plats och känna sig hemma.

Allt är nytt och oanvänt när du flyttar in. Det kommer att dröja innan en renovering knackar på dörren. Vardagsrummet och köket kommer ligga i en skön öppen planlösning vilket skapar ett socialt utrymme som inbjuder till långa gemensamma middagar. Samtidigt som läxor ska göras, frågor ställas och maten förberedas. Väggarna är nymålade, badrummen helkaklade och golven nylagda. Parkett förstås. En trappa upp finns den mer privata delen, med plats för tre till fyra sovrum.

Gemensam grön innergård

På Ribbhusens innergård planerar vi för en gemensamma gröna ytor och i din nya bostad ingår även en alldeles egen odlingslott som ligger precis utanför baksidan på huset. Här kan familjen både odla nyttigt och gott. Allt efter tycke och smak. Tar sig inte tomaterna eller vitlöken hos dig – finns säkert en knippe att låna från närmaste granne. Den gemensamma ”gröningen” med odlingslotter blir Ribbhusens hjärta. Här får umgänge, skratt och lek ta plats. Både för vuxna och barn.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Kv. Spårvagnshallarna

Sedan förra sekelskiftets början har det varit en samlingspunkt för stadens bussar och spårvagnar. Vi vill ta historien med oss in i framtiden och väljer att kalla vårt nya stadskvarter för Spårvagnshallarna.

Om Spårvagnshallarna

 • Planerad

  Maj 2020
 • Säljstart Förtur

  2020/2021
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Inflyttning

   
Google maps Spårvagnshallarna

Om området

Spårvagnshallarna ligger i den västligaste delen av stadsdelen Miatorp, mellan Strandbadsvägen, Industrigatan och Skogsgatan.

Nära till aktiviteter för alla åldrar

I kv. Spårvagnshallarna bor du med nära Helsingborgs hela utbud av aktiviteter och kultur. En kort cykel- eller busstur tar dig in till Helsingborgs centrum där du kan uppleva utställningar och evenemang på Dunkers kulturhus eller se en bra film på bio. I det direkta närområdet kan du också ägna dig åt aktiviteter som padel och tennis, här finns en rolig trampolinpark som barnen älskar och många föreningar med aktiviteter för stora som små.

Friluftsvännen och naturälskaren har många pärlor att upptäcka. Granne med Spårvagnshallarna ligger Triangelskogen och Talldungen. De binds samman genom vandringsleden Tallskogsleden, som sträcker sig cirka fem kilometer från Råå vallar i söder till Raus plantering strax norr om Miatorp. Här kan du promenera eller jogga året runt. Längs Tallskogsleden finns flera lekplatser, två markerade löpslingor, flera grillplatser, en fotbollsplan, en tennisbana och en pulkabacke. I Talldungen kan du utmana dig själv i ett av Helsingborgs så kallade Bootcamp-utegym och en en km lång löpslinga mellan tallarna. Vill du testa dina gränser ytterligare kan du prova den militära hinderbanan på Hedens friidrottsarena. Där hittar du också både löpar- och fotbollsplaner. Här kan idrottsintresserade i olika åldrar träna friidrott med IFK Helsingborg eller fotboll med Ramlösa Södra IF.

Skola och förskola

Det finns ett brett utbud av skolor för alla åldrar i närheten av kvarteret. Närmast ligger Lussebäckens, Pinjens och Nallens förskola. Akvarellen förskola och Förskolan Högasten är andra som ligger bra till. Önskar du välja förskola med montessoripedagogik som inriktning så finns Dibber i Ramlösa och Montessoriskolan Kärnhuset i Råå. I Raus Planterings Skola, ett kvarter från Spårvagnshallarna, finns årskurs F-6. På Högastensskolan kan du gå hela vägen från F–9. Högstadieskola finns också på Rönnowska skolan som ligger på gångavstånd. För ungdomarna finns de flesta av Helsingborgs kommunala och enskilda gymnasieskolor inom bekvämt avstånd med buss eller cykel.

Service och kommunikationer

I kv. Spårvagnshallarna görs plats för framtida handel och service på nära håll. Redan i dag finns bra livsmedelsbutiker inom bekvämt räckhåll. På andra sidan Hästhagsvägen ligger ett välsorterat Willys och vid Lussebäcken finns ytterligare en större livsmedelsbutik.

Spårvagnshallarna ligger strategiskt bra till för att ta dig vart du vill. Här finns bra cykelvägar i alla riktningar och vill du istället åka kollektivt kan du välja mellan ett flertal busslinjer med täta avgångar från hållplatser i närheten. Önskar du ta tåget hittar du Ramlösa station en knapp kilometer, eller några minuter med cykel, från din nya bostad. Härifrån går tåg mot Lund/Malmö eller till Helsingborg C där de flesta förbindelser med omvärlden strålar samman; båt, tåg, buss, taxi och flygbuss. Till Helsingør går färjor över Sundet dygnet runt. Till Ängelholms flygplats tar det endast 30 minuter.

Anmäl intresse till Brf Ribbhusen

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.