Slutsålt
Slutsålt

Brf Ribbhusen

I det nya stadskvarteret Spårvagnshallarna i södra Helsingborg bygger vi 2:a etappen. Här etablerar vi 22 flexibla, smarta och hållbara radhus byggda i trä. Här kan du hitta hem till ett boende där tallbarrsdoft blandas med havsluft och sand samtidigt som du har tio minuter med cykel till Helsingborgs centrum. Välkommen till din nya verklighet!

Fakta

Lägenheter 22
Status Slutsålt

Slutsålt

Alla radhus i Brf Ribbhusen är nu sålda.

Första spadtaget för Brf Ribbhusen och Kv. Spårvagnshallarna

Följ med på första spadtaget för Brf Ribbhusen och kv. Spårvagnshallarna

Se filmen

Bostadsrättsradhus i Helsingborg

Brf Ribbhusen är nu slutsålt

Önskar du ha fokus på familjeliv och värdesätter tid med familjen är det värt att se vad Ribbhusen kommer erbjuda. Precis vid Triangelskogen, där Skogsgatan, Spårvagnsgatan och Tallskogsgatan möts, planerar vi för 22 radhus med flexibla planlösningar från fyra till sex rum och kök. I det nya radhuskvarteret som ligger i kv. Spårvagnshallarna är det lätt för barnen att hitta nya vänner att busa med, då alla är nyinflyttade på samma gång. En härlig plats att växa upp på som inbjuder till lek och aktiviteter med gemensamma grönytor med plats för grill och lek. Tryggt och bekvämt – både för barn och förälder.

I Brf Ribbhusen får du hög kvalitet på inredningen, dubbla uteplatser och en mysig trädgård på baksidan. Husen har två hela våningar som kommer vara välplanerade. Brf Ribbhusens arkitektur har hämtat inspiration från närområdet och låter träkänslan bli kostymen exteriört och ger ett snällt, lätt intryck, nästan som en träbrygga som doftar hav samtidigt som skog. Och det är ju precis så Brf Ribbhusen ligger – ett stänk från havet sida vid sida med den åretruntgröna tallskogsdungen. Här är det lätt för vardagen att ta plats och känna sig hemma.

Skapa ditt eget radhus

Här kan du vara med och bygga ditt unika radhus med hjälp av våra olika planlösningsalternativ. 
Allt är nytt och oanvänt när du flyttar in. Det kommer att dröja innan en renovering knackar på dörren. Väggarna är nymålade, badrummen helkaklade och golven nylagda. Parkett förstås. Vardagsrummet och köket kommer ligga i en skön öppen planlösning vilket skapar ett socialt utrymme som inbjuder till långa gemensamma middagar. Samtidigt som läxor ska göras, frågor ställas och maten förberedas. En trappa upp finns den mer privata delen, med plats för två till fyra sovrum. På övervåningen väljer du ett kostnadsfritt planlösningsalternativ, så att det passar just din familj.

Smarta funktioner på ett och samma ställe

När du väljer en bostad i Brf Ribbhusen blir du en av de första som får tillgång till vår hemmaportal. Med hemmaportalen har du alla hemmets smarta funktioner i fickan. Glömde barnen att låsa ytterdörren? Nu kan du låsa dörren direkt i mobilen. Med det digitala tittögat kan du även se vem som ringer på, även om du inte är hemma. Du kan också styra den smarta belysningen i hemmet. Här finns också andra användbara tjänster, som bokning av bilpool, Skånetrafikens avgångstider och status på din el- och vattenförbrukning. I hemmaportalen planerar vi också att samla praktiska funktioner som underlättar din kommunikation med Riksbyggen och din förening. Det kan vara kontaktuppgifter till kundservice och andra viktiga uppgifter som rör ditt boende.

Smarta funktioner som ingår i din bostad

 • Smarta lås—du öppnar med mobilen
 • Digitalt tittöga— se vem som ringer på
 • Smart hemlarm—grundutrustning
 • Smart belysning inomhus—ljussätt med mobilen

Gemensam grön innergård

På Ribbhusens innergård planerar vi för en gemensamma gröna ytor och i din nya bostad ingår även en alldeles egen odlingslott som ligger precis utanför baksidan på huset. Här kan familjen både odla nyttigt och gott. Allt efter tycke och smak. Tar sig inte tomaterna eller vitlöken hos dig – finns säkert en knippe att låna från närmaste granne. Den gemensamma ”gröningen” med odlingslotter blir Ribbhusens hjärta. Här får umgänge, skratt och lek ta plats. Både för vuxna och barn.

Riksbyggens inredningsportal

Här hittar du ett inspirationsverktyg för att se de inredningsval vi erbjuder i Brf Ribbhusen. Testa dig fram för kök och badrum. Vi hoppas att du ska hitta din favoritstil och sedan välja ut de detaljer som passar just dig!

Besök inredningsportalen

Brf Panoramautsikten

Nu planerar vi för nästa etapp i kv. Spårvagnshallarna. Här planerar vi att bygga bostadsrätter på höjden. Välplanerade lägenheter om ett till fyra rum och kök med fullständig panoramautsikt över stad och hav.

Anmäl intresse till Brf Panoramautsikten

placeholder

 • Planering pågår

  Maj 2020
 • Byggstart

  Kvartal 1 2021
 • Inredningsval

  Maj 2021
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Kvartal 2, 2022

Om området

Spårvagnshallarna ligger i den västligaste delen av stadsdelen Miatorp, mellan Strandbadsvägen, Industrigatan och Skogsgatan.

Nära till aktiviteter för alla åldrar

I kv. Spårvagnshallarna bor du med nära Helsingborgs hela utbud av aktiviteter och kultur. En kort cykel- eller busstur tar dig in till Helsingborgs centrum där du kan uppleva utställningar och evenemang på Dunkers kulturhus eller se en bra film på bio. I det direkta närområdet kan du också ägna dig åt aktiviteter som padel och tennis, här finns en rolig trampolinpark som barnen älskar och många föreningar med aktiviteter för stora som små.

Friluftsvännen och naturälskaren har många pärlor att upptäcka. Granne med Spårvagnshallarna ligger Triangelskogen och Talldungen. De binds samman genom vandringsleden Tallskogsleden, som sträcker sig cirka fem kilometer från Råå vallar i söder till Raus plantering strax norr om Miatorp. Här kan du promenera eller jogga året runt. Längs Tallskogsleden finns flera lekplatser, två markerade löpslingor, flera grillplatser, en fotbollsplan, en tennisbana och en pulkabacke. I Talldungen kan du utmana dig själv i ett av Helsingborgs så kallade Bootcamp-utegym och en en km lång löpslinga mellan tallarna. Vill du testa dina gränser ytterligare kan du prova den militära hinderbanan på Hedens friidrottsarena. Där hittar du också både löpar- och fotbollsplaner. Här kan idrottsintresserade i olika åldrar träna friidrott med IFK Helsingborg eller fotboll med Ramlösa Södra IF.

Skola och förskola

Det finns ett brett utbud av skolor för alla åldrar i närheten av kvarteret. Närmast ligger Lussebäckens, Pinjens och Nallens förskola. Akvarellen förskola och Förskolan Högasten är andra som ligger bra till. Önskar du välja förskola med montessoripedagogik som inriktning så finns Dibber i Ramlösa och Montessoriskolan Kärnhuset i Råå. I Raus Planterings Skola, ett kvarter från Spårvagnshallarna, finns årskurs F-6. På Högastensskolan kan du gå hela vägen från F–9. Högstadieskola finns också på Rönnowska skolan som ligger på gångavstånd. För ungdomarna finns de flesta av Helsingborgs kommunala och enskilda gymnasieskolor inom bekvämt avstånd med buss eller cykel.

Service och kommunikationer

I kv. Spårvagnshallarna görs plats för framtida handel och service på nära håll. Redan i dag finns bra livsmedelsbutiker inom bekvämt räckhåll. På andra sidan Hästhagsvägen ligger ett välsorterat Willys och vid Lussebäcken finns ytterligare en större livsmedelsbutik.

Spårvagnshallarna ligger strategiskt bra till för att ta dig vart du vill. Här finns bra cykelvägar i alla riktningar och vill du istället åka kollektivt kan du välja mellan ett flertal busslinjer med täta avgångar från hållplatser i närheten. Önskar du ta tåget hittar du Ramlösa station en knapp kilometer, eller några minuter med cykel, från din nya bostad. Härifrån går tåg mot Lund/Malmö eller till Helsingborg C där de flesta förbindelser med omvärlden strålar samman; båt, tåg, buss, taxi och flygbuss. Till Helsingør går färjor över Sundet dygnet runt. Till Ängelholms flygplats tar det endast 30 minuter.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till