Pressinbjudan: Första spadtag med kunglig glans för 118 bostäder vid Fredriksskans 2020-10-12, kl 07:50

Pressinbjudan: Första spadtag med kunglig glans för 118 bostäder vid Fredriksskans

Den 14 oktober är det officiell byggstart för Riksbyggens 76 bostadsrätter i Brf Fredriks Udde och för 42 hyresrätter i Fredriksskans i Kalmar. Det första spadtaget tas av Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar, Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och Thomas Leijon, distriktschef Skanska. Dessutom gästas spadtaget av självaste Konung Fredrik I som Fredriksskans är uppkallad efter.

– Det är väldigt roligt att vi nu officiellt kan starta byggandet av nya bostäder i ett av Kalmars mest attraktiva lägen. Husen kommer att ha högt ställda miljökrav och smarta lösningar för att underlätta en mer hållbar livsstil, säger Magnus Laneborg, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydost.

Brf Fredriks Udde kommer att bestå av 76 lägenheter i storlekarna 1-5 rum och kök. I föreningen kommer det till exempel att finnas både gemensamhetslokal och övernattningslägenhet. Inflyttningen planeras kunna ske under senare delen 2023.

– Genom Riksbyggens Trygghetsfilosofi  är det extra tryggt att köpa en bostadsrätt genom oss. Det finns redan nu ett stort antal intressenter i intressekön och säljstarten är beräknad att ske i november, säger Karin Hoberg, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

De 42 hyresrätterna kommer att byggas i storlekarna 1-4 rum och kök. Planerad inflyttning beräknas kunna ske under 2023. Bilpool kommer att finnas för både hyres- och bostadsrätterna för att minska behovet av egenägd bil. Byggnaderna kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver, vilket är ett svenskt system för certifiering av byggnader som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och granskade materialval.

Fredriksskans är uppkallad efter Konung Fredrik I (1676-1751) och var från början en militär fästning som skulle skydda Kalmar från norr. Fästningen Fredriksskans var uppförd år 1735 men denna skans raserades sedan under 1800-talet. Fredriksskans har en stor historisk betydelse och har blivit en plats som ligger Kalmariterna väldigt varmt om hjärtat.

Media är varmt välkomna att delta under första spadtaget!

När: 14 oktober med start klockan 11.00
Var: Vid portalen till Fredriksskans, Kalmar

För mer information:
Magnus Laneborg, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydost, 0480-578 31

Bilder