Två Riksbyggen-projekt på 10-i-topp över Sveriges bästa bostadsprojekt 2020-02-07, kl 11:30

Två Riksbyggen-projekt på 10-i-topp över Sveriges bästa bostadsprojekt

Riksbyggens Brf Solkatten i Lund och Bonum Brf Rosenrot i Mölndal har placerat sig på topplistan bland Sveriges bästa bostadsprojekt, enligt den årliga mätningen av de nöjdaste kunderna, nöjd kundindex, NKI. Brf Solkatten kommer på en delad andra plats med ett NKI på 86 och strax efter kommer Bonum Brf Rosenrot med ett NKI på 85.

– Det är framför allt tre faktorer som driver kundnöjdheten, pålitlighet, bostadens kvalitet och personalens bemötande. Det här är områden som vi arbetar hårt med på Riksbyggen och det är därför fantastiskt roligt att två av våra bostadsprojekt får topplaceringar, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad.

NKI-mätningen gör av Prognoscentret som har presenterat de enskilda projekten med högst NKI-värden under 2019. NKI är bostadsutvecklarnas gemensamma mätinstrument för att ta reda på och följa kunders inställning till företaget, dess produkter och tjänster.

Riksbyggens Brf Solkatten i området Södra Råbylund i Lund består av 23 radhus. Bygget startade under 2017 och inflyttning skedde i april 2019.

– Södra Råbylund är en ny stadsdel som växer fram i Lund och som Riksbyggens Brf Solkatten är en del av. Det är fantastiskt roligt att kundnöjdheten ligger på en så hög nivå i projektet, vi är både hedrade och stolta, säger Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd.

I Mölndals innerstad, ovanpå ena delen av Mölndal Galleria, har Riksbyggen byggt seniorbostäder i Bonum Brf Rosenrot. Riksbyggens Bonum-koncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. Bonum Brf Rosenrot är ett av tre bostadsprojekt som Riksbyggen har uppfört i Mölndals innerstad.

– Vi är jätteglada över placeringen på 10-i-topp och framför allt är det roligt att kunderna är så nöjda. Den social hållbarheten har varit en viktig del i projektet och vår Bonumvärd arbetar med många gemensamma aktiviteter för de boende som är mycket uppskattade, till exempel fikastunder och boulespelande, säger Bodil Jönsson Ganesh, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen Storgöteborg.

I grannkvarteret i Mölndal har Riksbyggen inlett arbetet med Brf Lobelia med 60 nya bostäder. Försäljningen har startat och preliminär inflyttningen är i januari 2022.

Undersökningarna har genomförts i samarbete med branschens aktörer och grundas på cirka 12 500 svar från bostadsköpare. Prognoscentrets branschmätning följer allmän praxis inom nöjdhetsmätningar och resultaten är därmed jämförbara med NKI-värden från till exempel Svenskt Kvalitetsindex.

För mer information:
Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen Bostad, 0705-51 06 61
Bodil Jönsson Ganesh, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Storgöteborg, 031-704 56 04.
Henrik Persson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Syd, 040-10 94 62.

Bilder