Brf Lobelia

I Brf Lobelia lever du drömmen om det sköna citylivet med nära till allt. Ena stunden njuter du av folklivet i Mölndal Galleria eller tar en AW, i nästa stund sitter du och tar det lugnt på den grönskande innergården.

 • Mölndals innerstad
 • 60 lägenheter

Brf Lobelia

I Brf Lobelia lever du drömmen om det sköna citylivet med nära till allt. Ena stunden njuter du av folklivet i Mölndal Galleria eller tar en AW, i nästa stund sitter du och tar det lugnt på den grönskande innergården.

 • Mölndals innerstad
 • 60 lägenheter
Planerat

Kontakt

Säljare
Nicklas Almsätter

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha. Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur
+ Visa fler bilder (10 st)

 • Planerad

  2019
 • Säljstart

  Kvartal 4 2019
 • Byggstart

  2020
 • Inredningsval

  2020
 • Inflyttning

  Prel. slutet 2021

Om projektet

Drömmen om innerstan finns i Mölndal

I Brf Lobelia får du ett levande cityliv och fler kvadratmeter för pengarna. Göteborg C ligger inte mer än 9 minuter bort och med tåget och spårvagnen tar det 13 minuter till Korsvägen. Men du kommer att upptäcka att det mesta finns på hemmaplan, som shopping, caféer och restauranger. Preliminär inflyttning i slutet av 2021.

Nyproducerade ettor, tvåor och treor

I bostadsrättsföreningen Lobelia finns ettor, tvåor och treor mellan cirka 34 och 82 kvadratmeter. Lägenheter som är lika bra för dig som bor själv, som för dig som ska flytta ihop eller dig som kanske sålt huset för att flytta till en lägenhet och ett smidigare liv. Ettorna är så stora, med generös sovalkov, att du kan bo två. Tvåorna och treorna är välplanerade och har precis som ettorna en rymlig balkong eller uteplats.

Jag har anmält intresse, vad händer nu?

Under kommande veckorna kommer planlösningar, visualiseringar av området och priser att presenteras. Du som anmält intresse får ett nyhetsbrev på din e-post om att vi har presenterat något nytt på Brf Lobelias projekthemsida.

När är säljstarten?

Du som anmält intresse får en inbjudan till säljstarten som är planerad till slutet av november. Här delas Brf Lobelias Bofaktamagasin ut tillsammans med en Bovalsblankett.

Du har gott om tid att hemma i lugn och ro välja vilken eller vilka lägenheter du är intresserad av att få erbjudande att köpa på Bovalsblanketten. När sista anmälningsdagen är nådd ”fryser” vi kölistan. Sedan kontaktar vi alla utefter vilken köplats man har, medlemmar i Riksbyggen Förtur kontaktas först. Därefter kontaktas övriga intressenter utifrån det datum man anmälde sitt intresse för Brf Lobelia.

Hur går ett köp av en nyproducerad lägenhet till hos Riksbyggen?

Gemensamhetslokal & övernattningslägenhet

I Brf Lobelia har alla boende möjlighet att hyra den fina gemensamhetslokalen. Använd den för barnkalas, styrelsemöte eller boka den till dina övernattande gäster då de kommer på besök. Vi inreder den så att dina gäster känner sig riktigt välkomna och samtidigt får en privat sfär när de är på besök hos dig.

Grönskande innergård

Oavsett vem du är hoppas vi att du ska njuta av den fina grönskande innergården som bara de boende kommer in på. Här har du lugnet på hemmaplan när du vill koppla av eller umgås med vänner. Du behöver inte ens vara på innergården för att dra nytta av grönskan, den är även ett fint blickfång som ger en skön atmosfär när du sitter på balkongen eller uteplatsen i din bostadsrätt. Alla lägenheter har fått generösa balkonger eller uteplatser, där balkongerna ut mot innergården ligger i söderläge.

Läs mer

Bilpool ingår

Även om allt är inom gångavstånd finns det tillfällen då det är bra med bil. I Brf Lobelia ingår medlemskap i Sunfleet bilpool under 5 år, ett smidigt sätt att ha tillgång till bilens frihet när du behöver det. Har du egen bil kan du hyra plats på föreningens låsta garageplan i grannhuset i samma kvarter.

Nära till allt

Här lever du ett bekvämt liv. Du kommer hem från jobbet, landar hemma några minuter, sätter dig på balkongen och ser ut över innergårdens grönska. Sedan går du till den stora livsmedelsaffären och handlar till middagen. Affären ligger praktiskt nog i ditt kvarter - allt är nära. På helgen går du till gallerian som fått pris för trivsammaste galleria. Du gör några inköp och tar en fika med vännerna. Och vill du åt nattlivet i Göteborg tar du tåget eller spårvagnen och är snart framme.

Trygghet när du köper bostad

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt. Du kan få framflyttad tillträdesdag, ersättning vid dubbel boendekostnad, frånträda köpet och mycket mer. Vi finns även med under en lång tid efter att bostäderna är inflyttade och stöttar föreningen.

Vår trygghetsfilosofi

Området

Bostäder och folkliv

Mölndal, som alltid varit det trygga stället att bo på, har nu även blivit det roliga stället att bo på. En småstad full av liv och rörelse med nya Mölndal Galleria och det omgjorda torget som naturliga centralplatser. Torget har fått nytt liv med fiskbutiker och ostbutiker. Här kan du även äta en taco om andan skulle falla på. Till förvandlingen bidrar de 600 nya bostäder och 2000 nya arbetsplatser som är på gång i Mölndals innerstad och de ännu fler som byggs i närheten. Mölndal blir ett ställe där människor är på väg till och från arbete, hem, fritid och nöjen, eller bara hänger runt, ett ställe där det finns mötesplatser, service och nöjen.

Anmäl intresse till projektet Brf Lobelia

Säkra din plats i kön och få inbjudan till informationsmöten, säljstart och löpande information om vad som händer. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Vill du anmäla intresse för en specifik lägenhet? Kontakta säljaren direkt.

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta
Upp