Pressinbjudan: Stor områdesvisning av Västra Munktellstaden 2019-10-17, kl 08:30

Pressinbjudan: Stor områdesvisning av Västra Munktellstaden

Söndagen den 20 oktober bjuder Riksbyggen, Kommunfastigheter och RG Förvaltning in till en gemensam visning av första etappen av Västra Munktellstaden i Eskilstuna. I Västra Munktellstaden bygger Riksbyggen Brf Lokomotivet med en beräknad inflyttning under hösten 2020.

– Vi ser fram emot att få hälsa alla som är nyfikna på Västra Munktellstaden välkomna till vår gemensamma visning av våra projekt i första etappen. Läget är perfekt vid Eskilstunaån med närhet till bland annat badhus, sportaktiviteter, kulturevents, museer och god mat, säger Jonas Brändström, säljare på Riksbyggen Bostad.

Brf Lokomotivet kommer att innehålla 48 nya bostäder fördelade på två huskroppar i ljusgrått tegel med fyra våningar vardera. Lägenhetsstorlekarna varierar från 35 till 86 kvadratmeter, ett till fyra rum och kök. Några av lägenheterna har takterasser på upp till 43 kvadratmeter. Mellan de båda huskropparna har föreningen sin fina innergård.

– Hållbarhet är viktigt för oss på Riksbyggen och därför bygger vi hus som certifieras med Miljöbyggnad Silver samt skapar en trivsam innergård med gröna ytor, mindre träd och varierad växtlighet, säger Jonas Brändström.

Riksbyggen har, tillsammans med Eskilstuna Kommunfastigheter och RG Förvaltnings AB, fått i uppdrag att utveckla och uppföra totalt 400 nya bostäder i totalt tre etapper i den nya stadsdelen Västra Munktellstaden.

Media är varmt välkomna att delta under visningen!

Dag och tid: Söndag 20 oktober, klockan 11.00-13.00
Plats: Brf Lokomotivets tomt (John Engellaus gata 6) i Eskilstuna

För mer information:
Jonas Brändström, säljare, Riksbyggen, 021-10 32 52
jonas.brandstrom@riksbyggen.se

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder