Riksbyggen byggstartar och rekryterar i Skellefteå 2019-10-02, kl 07:55

Riksbyggen byggstartar och rekryterar i Skellefteå

Nu är det klart för byggstart av Riksbyggens tredje etapp i Strömsör i Skellefteå. Samtidigt rekryterar Riksbyggen en ny projektledare till Skellefteå, Sandra Söderström. Riksbyggen har nu 105 bostäder i produktion vid Strömsör mitt i centrala Skellefteå.

– Riksbyggen är med och bygger det nya Skellefteå och det är både roligt och spännande med allt som händer just nu. Riksbyggen är också en av de aktörer som är med och att skapa 1 000 nya bostäder i samband med byggandet av batterifabriken Northvolt, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr.

Det är nu klart för byggstart av Brf Viktoriastrand 3 som kommer att bestå av 25 lägenheter med en planerad inflyttning under fjärde kvartalet 2021. De nya bostäderna har närhet till älven och promenadavstånd till stan. Riksbyggens första etapp vid Strömsör kommer att ha inflyttning redan i år.

– Intresset för våra nya bostäder är stort. Det gör att vi arbetar med flera olika detaljplaner för kommande projekt i attraktiva lägen i Skellefteå. Med en hög produktionstakt behöver vi också utöka våra resurser och är därför glada över att kunna välkomna Sandra Söderström som ny projektledare till Riksbyggen, säger Lars Lundgren.

Sandra Söderström kommer närmast från Derome Plusshus.

– Eftersom jag är uppvuxen i Skellefteå känns det väldigt kul att få vara med och bidra till stadens utveckling genom bostadsbyggande. Att dessutom få göra det i ett företag som Riksbyggen med långsiktighet och hållbarhet i fokus gör det extra spännande, säger Sandra Söderström.

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr, 076-83 73 507
lars.lundgren@riksbyggen.se

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder