Säljsuccé och klart för byggstart av Riksbyggens Radhusblicken i Gamla Uppsala 2019-09-17, kl 07:55

Säljsuccé och klart för byggstart av Riksbyggens Radhusblicken i Gamla Uppsala

I juni startade Riksbyggens försäljningen av 14 radhus med äganderätt ni i Gamla Uppsala. Tio är redan sålda och det är nu klart för byggstart av kvarteret som går under namnet Radhusblicken. Radhusen får en yta på 119,5 kvadratmeter och byggstarten är planerad till oktober 2019.

– Det är jättekul att radhusen i Fornby i Gamla Uppsala blivit så populära och vi planerar nu för ytterligare en etapp. Läget är perfekt med närhet till naturen, staden och hela Uppsalas historia, säger Karin Dimander Lannergård, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Uppsala.

De nya bostäderna kommer att ligga på Greta Arvidssonsväg och består av 10 radhus och 4 kedjehus med carport. Samtliga har en yta på 119,5 kvadratmeter. Planlösningarna är flexibla för att passa många olika familjers behov och ska enkelt kunna ändras om familjesammansättningen över tid förändras.

– I Radhusblicken i Uppsala har Riksbyggen byggt in en rad barnvänliga lösningar som till exempel att ge hallen lite extra plats för en vagn. Både på entréplan och på övervåningen finns möjlighet att göra ett extra sovrum, om familjen växer går det bra att bo kvar, berättar Karin Dimander Lannergård.

I Radhusblicken har alla radhus och kedjehus en egen trädgård med trädäckad altan, gräsmatta och fruktträd. Tomterna ramas in av lägre buskar mot grannarna, men öppnar sig mot den stora gemensamma gården där barnen kan springa fritt.

I nästa etapp planerar Riksbyggen för ett kvarter med lika många bostäder i samma område där även större kedjehus om 135 kvadratmeter och carport kommer att erbjudas marknaden. Säljstart för detta kvarter kommer preliminärt att ske under hösten 2019.

För mer information:
Karin Dimander Lannergård, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen Bostad i Uppsala, 018-18 97 14
Karin.DimanderLannergard@riksbyggen.se

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder