Pressinbjudan: Första spadtaget för Brf Navet i Hyllie 2019-08-22, kl 07:45

Pressinbjudan: Första spadtaget för Brf Navet i Hyllie

Den 27 augusti är det dags att ta det första spadtaget för 86 bostadsrätter i Brf Navet i Hyllie, Malmö. Projektet innehåller både lägenheter och tio unika townhouse. Med och tar det första spadtaget är Anders Jeppsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Syd, Thomas Westman, byggande styrelse och Ulf Sterner, regionchef, Veidekke.

Alla bostadsrätter i Riksbyggens Brf Cortado i Hyllie är slutsålda. Nu är det dags att byggstarta Brf Navet som ligger intill Brf Cortado.

– Riksbyggen fortsätter sitt framgångsrika byggande av nya bostäder Hyllie med Brf Navet i Hyllie. Hyllie växer snabbt och stadsdelen är som ett nav med goda sina kommunikationer både till centrala Malmö och Köpenhamn och vidare ut i världen, säger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Syd.

Brf Navet i Hyllie rymmer 86 nyproducerade bostadsrätter om ett till fyra rum och kök. Av dessa är tio stycken unika townhouse. Townhousen är fyravåningshus med antingen en takterrass som femte våning eller med egen uteplats på fram- och baksidan. Det kommer också att finnas vindslägenheter med snedtak, takfönster och balkong. Lägenheterna i entrévåningen kommer att ha en rumshöjd på uppåt 3,8 meter och en del av dessa har dessutom loft, egen entré eller uteplats.

– Högst upp i föreningen kommer det även att finnas en fantastisk gemensamhetslokal med utsikt över Hyllies takåsar. Den sociala hållbarheten är viktig i alla Riksbyggens projekt, det ska vara enkelt att umgås och skapa gemenskap, säger Anders Jeppsson.

I närheten av Brf Navet kommer Framtidens park växa upp och bli Hyllies nya stadsdelspark. Hyllie Stadsdelspark kommer att bli 64 000 kvadratmeter stor - ungefär lika stor som Kungsparken eller Folkets park i Malmös innerstad.

Media är varmt välkomna att delta vid det första spadtaget!

Var: Byggarbetsplatsen för Brf Navet, korsningen Hyllie allé/ Atles gata.
När: 27 augusti med start klockan 11.30.

För mer information:
Anders Jeppsson, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad syd, 040-32 67 54

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder