Klart för byggstart av Riksbyggens Brf Guldpennan i Uddevalla 2019-07-02, kl 07:30

Klart för byggstart av Riksbyggens Brf Guldpennan i Uddevalla

Nu är det klartecken för byggstart av 47 bostadsrättslägenheter i Riksbyggens Brf Guldpennan i Södergården i Uddevalla. Det första spadtaget är planerat att tas i september 2019 och sommaren 2021 ska lägenheterna vara klara för inflyttning.

– På kort tid har vi sålt 20 av det 47 bostadsrätterna i Brf Guldpennan. Det gör att vi nu kan starta projektet och det känns mycket roligt att Riksbyggen nu återigen kan tillföra Uddevalla nya bostäder i ett centralt och attraktivt läge, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

På Söderskolans historiska mark i Uddevalla skapar Riksbyggen ett nytt bostadsområde, Södergården. I det nya bostadsområdet kommer Riksbyggen att uppföra sammanlagt tre bostadsrättsföreningar, varav den första är byggd.

- Vi fortsätter nu att rama in området och håller samman bostäderna med en härligt grön gård. Bostadsområdets närhet till både havet med Strandpromenaden för den som vill ta en promenad eller till Centrum för den som vill handla eller bara ta en fika är perfekt, berättar Martin Linsten.

Entreprenör är Hansson & Söner och byggstart med ett officiellt första spadtag sker i september. Redan nu kan intresserade planera in en visning av lägenheterna som kommer att ske 31/8-1/9, kl 12-14, Studievägen 3, alternativt ringa vår säljare som visar löpande.

För mer information:
Martin Linsten, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, 070-665 33 44.
Helena Jakobsen, Säljare på Riksbyggen, 0522-65 44 11.

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder