Idag öppnar bokningen av Solar Egg i Rättvik 2019-06-03, kl 13:00

Idag öppnar bokningen av Solar Egg i Rättvik

Klockan 12 idag öppnade bokningen av en unik bastuupplevelese i Riksbyggens Solar Egg. Solar Egg, skapad av konstnärsduon Bigert och Bergström, kommer under sommaren att stå längst ut på den 628 meter långa Långbryggan i Rättvik. Invigningen sker den 12 juni.

– Det har kommit in mängder av förfrågningar kring när det går att boka ett bastubad i Riksbyggens Solar Egg. Från och med nu går det att boka en kostnadsfri bastuupplevelse utöver det vanliga och med utsikt över Siljan och Sommarsverige, säger Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef på Riksbyggen Stockholm/Uppland.

Bokningen görs på riksbyggen.se/solaregg

Solar Egg ritades på uppdrag av Riksbyggen av Bigert & Bergström som en symbol för nystart i samband med Kirunas samhällsomvandling. Riksbyggens Solar Egg är en världsattraktion som närmast har varit utställd på American Swedish Institute i Minnesota.

Ett bastubad i Solar Egg på ”Bucketlist”
Att bada bastu i Solar Egg har utnämnts till en världsattraktion. Ett bastubad i Solar Egg har listats av det internationella guidemagasinet Time Out på plats tre av de bästa sakerna att uppleva i världen under en livstid. Den sammanlagda räckvidden för alla inlägg i digitala medier om Solar Egg uppgår till över 1,3 miljarder personer.Faktaruta:
Solar Egg ritades av Bigert & Bergström som en symbol för nystart i samband med Kirunas samhällsomvandling. För de kommande tio åren har Riksbyggen och LKAB tecknat ett avtal som kommer att skapa 250 nya lägenheter i Malmfälten. Under 2018 tog Riksbyggen första spadtaget för Brf Fjällvyn i Kiruna och i januari var det officiell byggstart för Brf Midnattssolen med 40 bostadsrätter i Gällivare.

Solar Egg för Riksbyggen har fått en rad utmärkelser, bland annat det prestigefyllda designpriset Red Dot Award, Stålbyggnadspriset 2017 samt vunnit German Design Award och Swedish Arts & Business Awards. Solar Egg har även belönats med silver i Svenska Designpriset och brons i London International Awards.

För mer information, kontakta:
Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef Riksbyggen Stockholm/Uppland
mathias.sandberg@riksbyggen.se +46 8 553 63 511
riksbyggen.se/solaregg-eng

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder