Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf Fjällvyn

690 000–2 330 000 kr

Inflyttningsklara bostäder i Kiruna med stora balkonger/uteplatser och slalombacke som närmsta granne. Lediga lägenheter finns, först till kvarn gäller. Välkommen till din nya verklighet!

Bostadsfakta

Pris 690 000–2 330 000 kr
Rum 1–4 rum och kök
Area 25,5–88,5 kvm
Avgift 2 127–4 886 kr/mån
Våningar 8
Lägenheter 47
Status Försäljning pågår

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

 • Planerad

   
 • Säljstart

  Vår 2017
 • Byggstart

  Vår 2018
 • Visningsbostad

  Sommar 2019
 • Inflyttning

  November 2019

Om bostadsprojektet

Bostadsrätter i Kiruna

I samband med Kirunas stora stadsomvandling är Brf Fjällvyn vår första etapp i området Luossavaara med slalombacke, skoterled och elljusspår alldeles utanför dörren. Ett fåtal lägenheter återstår att sälja och det är först till kvarn som gäller. Du hittar lediga bostäder längre ner på sidan. Inflyttning kan ske så snart som möjligt efter samspråk med oss.

Bostadsrätter med milsvid utsikt

Här erbjuder vi välplanerade lägenheter om ett till fyra rum och kök med stor balkong och milsvid utsikt över Kebnekaises fjällvärld.

Bostadsrättsföreningen

Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring, du som bostadsrättsinnehavare tecknar och bekostar egen hemförsäkring. I föreningens månadsavgifter ingår värme, varmvatten, kabel-tv, bredband och fast avgift för IP-telefoni. Kostnad som ej ingår är förbrukning av hushållsel (mäts individuellt) samt ev. parkering. Kostnad för carport är 450 kr/mån exkl. el och kostnad för markparkering är 250 kr/mån exkl. el.

Trygghet när du köper bostad

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Vår trygghetsfilosofi
Läs mer

Lägenheter för små och stora familjer 

Första etappen i Luossavaara heter Brf Fjällvyn och omfattar 47 bostadsrätter mellan ett till fyra rum och kök. Lägenheterna är välplanerade och standarden är god. I sydläge har de nyproducerade bostäderna milsvid utsikt mot Kebnekaise och Kiirunavaara och i öster vetter de mot skidbacken i Luossavaara. Merparten av lägenheterna har en väl tilltagen balkong.

Utanför dörren finns carports med förrådsdel där du kan förvara skidor, däck och annan utrustning. Brf Fjällvyn och Brf Fjällblicken kommer gemensamt ha hand om en gemensamhetslokal med bastu – en härlig plats att landa på efter en heldag i spåret. Utanför lokalen finns en gemensam grillkåta med grillring.

Riksbyggen är med att utveckla nya Kiruna

I Kiruna pågår just nu det som kallas för "historiens största stadsomvandling". Stadskärnan ska flyttas ett par kilometer österut och byggas upp igen på ny mark. Kommunens vision är att utveckla en funktionsblandad och tät citykärna med tydlig stadskänsla. Det nya stadstorget ska bli en självklar mötesplats där Kirunabor och besökare kan träffas, umgås, shoppa, fika, leka, inspireras och uppleva – dygnet runt, året om. Som samhällsutvecklare sedan 1940 är vi stolta och glada över att vara med i denna spännande stadsomvandling och erbjuda de som tvingats lämna sina bostäder ett högklassigt alternativ i Brf Fjällvyn i Luossavaara.

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Området

I Luossavaara finns allt du behöver runt knuten

Nedanför skidbacken i Luossavaara kommer ett nytt bostadsområde att växa fram med cirka 150 nyproducerade lägenheter. Här bor du på ett av Kirunas bästa lägen med hela fjällvärlden utanför dörren: skoterled, elljusspår för skidor och löpning, samt slalombacken med fem nedfarter och en park med hopp och rails. På nära gångavstånd finns även affärer, restauranger, förskola och skola. I området kommer vi att bygga två etapper med två huskroppar i vardera etapp.

Mer fakta

Vägg: stänkskydd, vitt kakel. 
Inredning: vägg- och bänkskåp med vita luckor, bänkskiva i laminat, rostfri diskbänk. Utrustning: vitvaror från Electrolux. Vit kyl och frys alt. kyl/frys, inbyggnadshäll,  inbyggnadsugn vit, mikro alt. förberedelse för eftermontage av mikro, diskmaskin (ej 1 rok).

Golv: grått klinker.
Väggar: vitt kakel.
Dusch: vikbara duschväggar, handdukstork/förberett för eftermontage av handdukstork.
Inredning: WC-stol vit golvstående, tvättställ, spegel, vitt spegelskåp med LED-belysning, Bad/Tvätt: vitt väggskåp, bänkskiva i laminat, tvättmaskin och torktumlare alt kombimaskin från Electrolux.

Golv: trestavs eklamellparkett och eklaserade socklar.
Garderober: vita, placerade enligt bofaktaritning.
Fönsterbänkar: Infällda i sten.
Väggar: målade vita. 
Innerdörrar: vita.

Mediacentral för IP-telefoni, data och digital-TV

Betonggolv, inglasade med skjut- alt. vikbara glasdörrar.

I månadsavgiften ingår:
- Värme
- Varmvatten
- Bredband
- Grundutbud TV
- Fast avgift för IP-telefoni via Telia.

I månadsavgiften ingår inte:
- Förbrukning av hushållsel (mäts individuellt).

Uppskattningsvis landar ovanstående driftskostnader totalt på ca 100-300 kr/mån
beroende på lägenhetsstorlek och levnadsvanor.

Brf Fjällvyn tillhandahåller totalt 47 carportar. Kostnaden är 450 kr/mån plus el för motorvärmaren. Du kan styra din motorvärmare via en app. Till varje lägenhet hör ett vindsförråd. Det finns även förrådsutrymme i framkant av carporten.

Anmäl intresse till Brf Fjällvyn

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning med mera. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Bo i bostadsrätt

Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Bra att veta
Upp