Första etappen i Brf Lokstallet snart färdiginflyttad 2019-05-21, kl 07:30

Första etappen i Brf Lokstallet snart färdiginflyttad

Just nu är det bråda dagar i Riksbyggens Brf Lokstallet i Växjö. I cirka 30 lägenheter pågår nu inflyttningen och sedan är den första etappen av de totalt 136 lägenheterna klar. Brf Lokstallet har hållbarhet i centrum, till exempel finns det solceller på taket som gör att bostadsrättsföreningen delvis blir självförsörjande på el.

– Det är otroligt roligt att vi på Riksbyggen nu kan hälsa de boende välkomna till sina nya bostäder. Den första inflyttningen startade redan i januari men nu har vi snart alla på plats i etapp 1, säger Karin Hoberg, säljare Riksbyggen på Riksbyggen i Växjö.

Försäljningen pågår fortfarande i Brf Lokstallet. I Brf Lokstallet finns många olika lägenhetsstorlekar att välja bland, från smarta ettor till luftiga femmor. Brf Lokstallet blir ett kringbyggt, intimt bostadskvarter med två atriumgårdar och som utformats med inspiration både från Köpenhamn och från gamla magasinsbyggnader som funnits på stationsområdet.

Runt den ena gården byggs små men yteffektiva lägenheter i storlek 1-3 rum och kök enligt Riksbyggens StegEtt-koncept. Kring den andra gården byggs luftiga lägenheter i storlek 2-5 rum och kök.

Egen elproduktion
Hållbarhet är en viktig del i all Riksbyggens nyproduktion av bostäder, både när det gäller själva byggnaderna men också hur de boende ska kunna leva på ett mer hållbart sätt. Till exempel har Riksbyggen i Brf Lokstallet ägnat extra uppmärksamhet åt de som vill cykla och sätter stort fokus på cykelparkeringar. Det kommer att finnas många cykelparkeringar i föreningens garage men även på innergården.

Brf Lokstallet kommer att ha en egen elproduktion. På taket finns solceller som gör att föreningen delvis blir självförsörjande när det gäller el.

Den sociala hållbarheten är också viktig. I kvarteret skapar Riksbyggen gemensamma platser för de boende i bostadsrättsföreningen. Högst upp i huset, mitt emellan de två innergårdarna, finns en takterrass med en gemensamhetslokal. Även på en av innergårdarna bygger Riksbyggen en gemensamhetslokal som även har en övernattningsmöjlighet.

För mer information:
Karin Hoberg, säljare Riksbyggen, 0480-578 43

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder