Inflyttnings- klart
Inflyttnings- klart

Brf Lokstallet

2 979 000–3 105 000 kr

Mitt i centrala Växjö, i Brf Lokstallet kan du flytta in med en gång. Bo i vacker förening med arkitektur som har inspiration från de gamla magasinskvarten i Köpenhamn. Stilrena och gröna innergårdar och såklart supernära till precis allt som Växjö stad har att erbjuda! Välkommen till Din nya verklighet!

Bostadsfakta

Pris 2 979 000–3 105 000 kr
Rum 3 rum och kök
Area 87–95 kvm
Avgift 3 446–3 717 kr/mån
Våningar 6
Lägenheter 136
Status Försäljning pågår

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer

Välkommen på privat visning

Du är välkommen att kontakta ansvarig mäklare och boka en privat visning. I dagsläget har vi inga öppna visningar.

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter på Stationsområdet i Växjö

I Brf Lokstallet i Växjö kommer du som vill ha nära till både centrum och fritidsaktiviteter att trivas! Mellan järnvägsspåret och Södra Järnvägsgatan finns nu inflyttningsklara bostadsrätter i modernt utförande. Det nya kvarteret stod inflyttningsklart I februari 2020 och nu finns enbart ett fåtal lägenheter kvar.

I Brf Lokstallet har vi ägnat vi lite extra uppmärksamhet åt dig som vill cykla och sätter stort fokus på cykelparkeringar. Det finns flertalet cykelparkeringar i föreningens garage och även på de gröna innergårdarna. Vi har heller inte glömt bilen, även om den inte behövs för att röra sig i staden kan den ju komma väl till pass för andra resor. Det finns 48 garageplatser, två MC-parkeringar i garage och 25 parkeringsplatser ute i föreningen.

Bostadsrätter med guldkant

De få lägenheter som finns kvar och som är inflyttningsklara har vi inrett med linjen Modernt Neutral. Alla lägenheter har egna rymliga balkonger och två av de som är kvar har till och med två stora balkonger i två väderstreck. Alla lägenheter har två helkaklade badrum med dusch. Stora lättmöblerade och rymliga sovrum samt luftig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Fullhöjd på kyl och frys och ugn och micro i högskåp, det ska vara lätt att laga mat. Induktionshäll och stor arbetsyta i köket gör det inte bara lätt att laga mat utan roligare också. Alla lägenheter är genomgångslägenheter med utsikt mot två håll. Förråd med ordentliga gallerväggar finns i källaren och ovanligt rymliga, hit ner kan du ta hissen.

Inredningslinjen Modernt Neutral

Modernt Neutral heter den inredningslinje som vi har valt till våra nyproducerade lägenheter. Denna designlinje står för det stilrena och moderna, en inredning som håller länge utan att kännas tråkig.

Modernt Neutral kännetecknas av vita släta luckor från Vedum, vitt rektangulärt kakel som är satt i rak sättning, bänkskiva i mörkt tåligt laminat och stilrena detaljer i metall och såklart vitvaror i rostfritt utförande. Ljusa vitmålade väggar och golvet är ett klassiskt tre-stavs ekparkettgolv med mattlackad yta från Kährs. Den här stilen tilltalar de flesta och öppnar därmed upp de bästa förutsättningarna för att skapa ett personligt hem med matchande detaljer.

Inte nog med att det är en snygg inredning så finns det även andra smarta lösningar såsom dimmerfunktion på taklamporna i vardagsrum och kök. Golvvärme och handdukstork i badrummen. Inredningen i badrummen är precis som i köket också från Vedum. Vitt blankt kakel på väggarna och en mörkare grå klinkers. Bänkskiva i mörkt tåligt laminat över tvättmaskin och torktumlare samt vita överskåp som matchar tvättstället perfekt. Duschdörrar i klarglas för att badrummet ska kännas ännu större än vad de redan är.

Gemensam takterrass för umgänge eller avskildhet

I kvarteret har vi skapat gemensamma platser för de boende i bostadsrättsföreningen. Högst upp i huset, mitt emellan de två innergårdarna, finns en takterrass med en gemensamhetslokal. Även på en av de gröna innergårdarna har vi uppfört en gemensamhetslokal, perfekt när du ska ha fest. Denna har även övernattningsmöjlighet. Har du många gäster som kommer så finns det även en övernattningslägenhet till i föreningen.

Vad ingår i avgiften?

I månadsavgiften ingår bla ekonomisk och teknisk förvaltning, underhåll och skötsel av gemensamma utrymme (inne och ute), sophämtning, värme, fasta avgifter för vatten, avlopp, hushållsel och bostadsrättstillägget på din hemförsäkring.

Tillkommande driftskostnader är förbrukning av hushållsel, förbrukning av varmt och kallt vatten, abonnemang för TV/bredband/telefoni från Telia samt hemförsäkring.

Telia är upphandlat kollektivt av föreningen och därför har tjänsterna, bredband 100/100, Kabel-TV Baspaket och IP-telefoni en kostnad på totalt 229 kr/mån. Vill man köpa till fler kanaler eller höja bredbandet ännu mer så kontaktar man bara Telia.

När man flyttar in i Brf Lokstallet kan man känna sig trygg. Även om Riksbyggen redan byggt klart hela kvarteret så finns vi ändå kvar. Våra erfarna kollegor på förvaltningen finns redan där för att ta hand om er och bland annat guidar er till hur det är att sköta en egen styrelse. En Riksbyggen representant finns med på varje styrelsemöte. Behöver man svar på en fråga eller hjälp med något så kan man även ringa Riksbyggen dygnet runt alla dagar på året, vi har alltid en bemannad kundtjänst.

Affärslokal uthyres

En affärslokal på 94 kvm med bra planlösning och centralt läge belägen på Drottninggatan 1 B  i ett av husen för Brf Lokstallet. Lokalen passar till olika sorters verksamheter och all inredning är helt ny!

För mer information kontakta:

Karin Hoberg
0480-578 43
Karin.hoberg@riksbyggen.se

Viktiga hållbarhetsåtgärder för Brf Lokstallet

Här kan du bo och leva hållbart. För oss på Riksbyggen är hållbarhet både stort och litet - huset är byggt enligt Miljöbyggnad Silver som visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial vilket ger dig möjlighet att leva hållbart i vardagen.

Solceller
Sedumtak
Närhet till kollektivtrafik
   
Riksbyggens hållbarhetsarbete

Viktiga hållbarhetsåtgärder för Brf Lokstallet

Här kan du bo och leva hållbart. För oss på Riksbyggen är hållbarhet både stort och litet - huset är byggt enligt Miljöbyggnad Silver som visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial vilket ger dig möjlighet att leva hållbart i vardagen.

Solceller
Sedumtak
Närhet till kollektivtrafik
   
Riksbyggens hållbarhetsarbete

 • Planerad

   
 • Säljstart

   
 • Byggstart

   
 • Visningsbostad

   
 • Inredningsval

   
 • Inflyttning

  Inflyttningsklart

Se huset och välj bland bostäderna

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Bostadsrätter mitt i Växjö

Här hittar du bostadsrätter mitt i Växjö nära shopping, nöjen, kommunikationer och trivsamma grönområden.

Anmäl intresse till Brf Lokstallet

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.