Planerat
Planerat

Kopparlunden – Verkstaden 20

Kopparlunden, där det klingar av metall från Västerås stolta industrihistoria är på väg att förvandlas och här planerar vi på Riksbyggen för nyproducerade bostadsrätter och hyresrätter för unga och gamla, små och stora familjer. Välkommen till en ny verklighet med historia!

Bostadsfakta

Lägenheter 1000
Status Planerat

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Kontakt

Kundtjänst dygnet runt

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

En ny levande stadsdel växer fram

På en plats som förut var industri och kontor kommer en ny pulserande stadsdel att växa fram med bostäder, butiker, restauranger, med mera.

Bostadsrätter i Kopparlunden i Västerås

Riksbyggen förvärvar fastigheten Verkstaden 20 i centrala Västerås av Svea Real och Scius Partners. De gamla verkstadskvarteren i Kopparlunden ska förvandlas till ett levande bostadskvarter med stort hållbarhetsfokus och flera kulturhistoriskt värdefulla byggnader bevaras när riktlinjerna för den nya stadsdelen ritas upp. Vid vår tomt på Verkstaden 20 finns Linverket med sitt karaktäristiska sågtak som vi kommer att bevara och utveckla. Sammanlagt handlar det om cirka 1000 nya bostäder, 700 bostadsrätter och 300 hyresrätter. Området är en viktig pusselbit i utveckling av hela centrumkärnan i Västerås.

Både bostadsrätter och hyresrätter

På Kopparlunden kommer vi bygga bostäder som passar alla. Här planeras för bostadsrätter och hyresrätter för unga och gamla, små och stora familjer, singlar, sambos, särbos, mambos, varannan-veckas-föräldrar. Köper du en nyproducerad bostadsrätt här kan du välj och vraka bland allt från kvadratsmarta ettor till bekväma seniorlägenheter och generösa femmor för växande familjer. Det kommer även att finnas kommersiella lokaler för uthyrning där caféer, restauranger och butiker kan flytta in och ge ännu mer liv och rörelse mellan husen.

Anmäl ditt intresse

Anmäl intresse redan idag så kontaktar vi dig inför respektive säljstart för de olika etapperna.

Kommande etapper bostäder

De första byggstarterna beräknas ske under senare halvan av 2021 och första inflyttning är planerad till någon gång under 2023. Förutom bostäder kommer även ett antal olika lokaler att tillföras för att skapa levande kvarter. Bland annat planeras för en dagligvarubutik och en förskola. I hela Kopparlunden planeras det för ca 1300 nya bostäder som växer samman med de kulturellt viktiga byggnaderna i området. Culturen och Valsverket kommer finnas kvar tillsammans med Muren och vägleda arkitekturen för framtidens bostadsområde. Inom planprogrammet ryms också 4 förskolor med 15 avdelningar, livsmedelsbutik och förbättrad koppling till stadskärnan med en ny gång- och cykelbro över E18 och en tunnel till Ängsgärdet.

Ny bostad för dig som vill leva ett aktivt liv

Verkstaden 20 har ett ypperligt läge med närhet till Västerås station och citykärna. Vi kommer att tillföra gröna ytor och plantera växtlighet som blommar hela säsongen och minimera mängden hårdgjord yta. Allt för att skapa grönskande kvarter med innergårdar och mötesplatser för att människor ska träffas och trivas. I närområdet finns redan idag tillgång till flera gym med olika träningsutbud, mysigt café med färskt bröd och restauranger.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Centralt i Västerås

Området avgränsas av E18, järnvägen, Pilgatan, Östra Ringvägen och Kopparbergsvägen. Området gränsar i nordväst till Karlsdal, i nordost till Emaus, i sydost till Ängsgärdet, i söder till Kungsängen och i väst till Östermalm.

Anmäl intresse till Kopparlunden – Verkstaden 20

Du kommer att löpande få information om vad som är på gång. Det är helt kostnadsfritt och utan förbindelser.