Kommande
Kommande

Kopparlunden – Verkstaden 20

Kopparlunden, där det klingar av metall från Västerås stolta industrihistoria är på väg att förvandlas och här planerar vi på Riksbyggen för nyproducerade bostadsrätter och hyresrätter för unga och gamla, små och stora familjer. Välkommen till en ny verklighet med historia!

Bostadsfakta

Lägenheter 1000
Status Kommande

Visningar

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta mäklaren för mer information.

Kontakt

Catarina Tenor
Sälj- och marknadsansvarig

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

En ny levande stadsdel växer fram

På en plats som förut var industri och kontor kommer en ny pulserande stadsdel att växa fram med bostäder, butiker, restauranger, med mera.

Bostadsrätter i Kopparlunden i Västerås

I Västerås har vi på Riksbyggen gjort ett stort strategiskt förvärv genom fastigheten Verkstaden 20. De gamla verkstadskvarteren i Kopparlunden ska förvandlas till ett levande bostadskvarter med stort hållbarhetsfokus och området är en viktig pusselbit i utveckling av hela centrumkärnan i Västerås. Kopparlunden ligger mellan E18 och Ringvägen i centrala Västerås och tecknar på många sätt den svenska industrihistorien. Här finns mängder av kulturhistoriska industribyggnader med riksintresse som ska bevaras när riktlinjerna för den nya stadsdelen ritas upp. Allt från de första stapplande skorstenarna på 1890-talet till 1930-talets industrikomplex, Emauskvarteret, varifrån Asea delvis satte tätorten på världskartan till Linverket som kännetecknas av sitt karaktäristiska sågtak. Linverket finns på vår fastighet, Verkstaden 20 och är en byggnad som vi kommer att utveckla och bevara. Kopparlunden omfattar totalt 260 000 kvadratmeter.

Både bostadsrätter och hyreslägenheter

Vår fastighet tillhör detaljplan Norr och här planerar vi för att bygga cirka 1 000 nya bostäder varav 700 bostadsrätter och 300 hyreslägenheter. Verkstaden 20 och den kommande byggnationen där kommer bli stommen i Riksbyggens bostadsproduktion i Västerås under många år. Här får vi möjligheten att både bidra till ett mer hållbart Västerås och till stadens fortsatta tillväxt genom att tillföra nya bostäder.

På Kopparlunden kommer vi bygga bostäder som passar alla. Här planeras för bostadsrätter och hyresrätter för unga och gamla, små och stora familjer, singlar, sambos, särbos, mambos, varannan-veckas-föräldrar. Köper du en nyproducerad bostadsrätt här kan du välj och vraka bland allt från kvadratsmarta ettor till bekväma seniorlägenheter och generösa femmor för växande familjer. Det kommer även att finnas kommersiella lokaler för uthyrning där caféer, restauranger och butiker kan flytta in och ge ännu mer liv och rörelse mellan husen.

Anmäl ditt intresse

Anmäl intresse redan idag så kontaktar vi dig inför respektive säljstart för de olika etapperna.

Kommande etapper bostäder

De första byggstarterna beräknas ske under senare halvan av 2021 och första inflyttning är planerad till någon gång under 2023. Förutom bostäder kommer även ett antal olika lokaler att tillföras för att skapa levande kvarter. Bland annat planeras för en dagligvarubutik och en förskola. I hela Kopparlunden planeras det för ca 1300 nya bostäder som växer samman med de kulturellt viktiga byggnaderna i området. Culturen och Valsverket kommer finnas kvar tillsammans med Muren och vägleda arkitekturen för framtidens bostadsområde. Inom planprogrammet ryms också 4 förskolor med 15 avdelningar, livsmedelsbutik och förbättrad koppling till stadskärnan med en ny gång- och cykelbro över E18 och en tunnel till Ängsgärdet.

Ny bostad för dig som vill leva ett aktivt liv

Verkstaden 20 har ett ypperligt läge med närhet till Västerås station och citykärna. Vi kommer att tillföra gröna ytor och plantera växtlighet som blommar hela säsongen och minimera mängden hårdgjord yta. Allt för att skapa grönskande kvarter med innergårdar och mötesplatser för att människor ska träffas och trivas. I närområdet finns redan idag tillgång till flera gym med olika träningsutbud, mysigt café med färskt bröd och restauranger.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Centralt i Västerås

Området avgränsas av E18, järnvägen, Pilgatan, Östra Ringvägen och Kopparbergsvägen. Området gränsar i nordväst till Karlsdal, i nordost till Emaus, i sydost till Ängsgärdet, i söder till Kungsängen och i väst till Östermalm.

Anmäl intresse till Kopparlunden – Verkstaden 20

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.