Kommande
Kommande

Kopparlunden – Verkstaden 20

Kopparlunden, där det klingar av metall från Västerås stolta industrihistoria, ska utvecklas till en attraktiv stadsdel där det myllrar av liv. Vackra bostäder med plats för många goda stunder. Preliminär säljstart jan/feb 2023. En ny verklighet i historiska kvarter!

Bostadsfakta

Lägenheter 900
Status Kommande

Visningar

Gör en intresseanmälan genom att klicka på ”Anmäl intresse”. Då får du löpande information om bostadsprojektet.

Det är även klokt att gå med i Riksbyggen Förtur. Vid säljstart får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur möjlighet att välja lägenhet först, utifrån turordning efter antal poäng. Du samlar en poäng per vecka du är medlem. Ju tidigare du registrerat dig desto fler poäng hinner du samla inför säljstart. 

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

Framtiden i Kopparlunden

Kopparlunden bär en viktig del av Västerås historia. Se filmen från Västerås stad om Kopparlundens historia - och framtid!

Se filmen

Bostadsrätter i Västerås

Förvandlingen av Kopparlunden är igång och skisserna på pappret kan snart bli verklighet. Här kommer det bli moderna, härliga lägenheter — och utrymme för butiker, restauranger och andra verksamheter.

Vi har nu fått rivningslov och under mars påbörjar vi sanering och rivning. Därefter påbörjar vi byggnationen för att utveckla och förädla området. Vår förhoppning är att ha säljstart januari/februari 2023 med första inflyttning under 2025.

Samspelet mellan historien och framtiden är viktig och den historiska industrimiljön är grunden för områdets identitet och är en kvalitet som tas tillvara på när området utvecklas. Befintliga byggnader anpassas till nya funktioner och ny bebyggelse läggs till utan att områdets identitet och karaktär förloras. Målet är att området ska bli attraktivt och spännande för dagens och framtidens västeråsare liksom för besökare.

Mer information kommer

Våra kommande byggnationer i Kopparlunden är fortfarande i planeringsskedet så det finns ingen information om exempelvis lägenhetsstorlekar och priser att tillgå ännu, utan den informationen kommer publiceras i samband med de olika bostadsprojektens säljstarter. Vi uppdaterar webben successivt med ny information. Gör en intresseanmälan redan idag så håller vi dig uppdaterad via mejl om vad som händer och du får såklart även en inbjudan till säljstart när det är dags!

Vid säljstarten presenteras visualiseringar av det nya kvarteret, priser och givetvis planlösningar. Alla kan köpa en bostadsrätt av Riksbyggen, men som medlem i Riksbyggen Förtur kan du se och välja nyproducerade bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Ljusa och välplanerade lägenheter

Bostäderna kommer vara modernt och funktionellt utrustade för en bekväm vardag där det är lätt att fånga det goda i livet. Den kommande byggnationen på Kopparlunden kommer bli stommen i Riksbyggens bostadsproduktion i Västerås under många år framöver.

Vår byggnation kommer ske inom detaljplan Norr, den yttersta kärnan i området och här kommer vi även bevara och utveckla Linverket, en tegelbyggnad som kännetecknas av sitt karaktäristiska sågtak. Inom vårt område planerar vi att bygga cirka 900 nya bostäder - såväl bostadsrätter, vårdinrättningar som hyresrätter - med olika karaktärer, lägen och inflyttningsdatum.

Här kommer det vara möjligt att välja mellan kvadratsmarta ettor till bekväma seniorlägenheter och generösa femmor för växande familjer. Det kommer även finnas kommersiella lokaler för uthyrning där caféer, restauranger och butiker kan flytta in och ge ännu mer liv och rörelse mellan husen. Vi vill skapa boenden som passar alla - boenden för unga och gamla, små och stora familjer, singlar, sambos, särbos, mambos och varannan-veckas-föräldrar.

Ett mer hållbart Västerås

Vår vision är att tillföra gröna ytor och plantera växtlighet som blommar hela säsongen och minimera mängden hårdgjord yta. Allt för att skapa grönskande kvarter med innergårdar och mötesplatser för att människor ska träffas och trivas. Inom området kommer det även anläggas flera parkytor med platser för möten och lek, vattenspeglar, pergolas och vindlande gångar.

Här kommer vi bidra till ett mer hållbart Västerås och stadens fortsatta tillväxt genom att tillföra nya bostäder. I framtiden kommer du kunna ha någon av dessa adresser; Linverksgatan, Tubdragargatan eller Hylsgatan.

En ny levande stadsdel växer fram

Kopparlunden är vackert och gammalt industriområde med smala gator, smågatsten och massa vackra hus. Här finns bageri, bio, gym, gymnasieskolor, restauranger, teatersalong, vårdcentral och mycket mer.

Från att ha varit ett stängt område fram till 1990-talet är det nu en egen stadsdel och från att ha varit en stadsdel där människor bara rör sig dagtid kommer Kopparlunden bli ett pulserande område med liv och rörelse dygnet runt. Det blir som en ny ministad samtidigt som du kommer att känna av industri- och kulturminnena.

Läs gärna mer om Kopparlundens detaljplan här.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  jan/feb 2023
 • Byggstart

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Prel. 2025

Centralt i Västerås

Vår tomt på Verkstaden 20 i detaljplan Norr har närhet till såväl citykärnan och Västerås resecentrum. Området avgränsas av E18, järnvägen, Pilgatan, Östra Ringvägen och Kopparbergsvägen. Området gränsar i nordväst till Karlsdal, i nordost till Emaus, i sydost till Ängsgärdet, i söder till Kungsängen och i väst till Östermalm.

Anmäl intresse till Kopparlunden – Verkstaden 20

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till